Άρης-Δόξα Λευκάδας: Καθάρισε ο λαβωμένος Καββαδάς

Άρης-Δόξα Λευκάδας: Καθάρισε ο λαβωμένος Καββαδάς

Τι κι αν έπαιζε τραυματίας και με νάρθηκα; Ο Βασίλης Καββαδάς οδήγησε τον Άρη στη νίκη με 78-70 επί της ουραγού Δόξας για την 21η αγωνιστική της Α1 και στην τέταρτη θέση

Άρης-Δόξα Λευκάδας: Καθάρισε ο λαβωμένος Καββαδάς
Τι κι αν πριν λίγες μέρες όλοι εκτιμούσαν πως θα μείνει εκτός δράσης για 1-2 μήνες με πρόβλημα στο δάχτυλο; Ο Βασίλης Καββαδάς αποδείχτηκε «θηρίο» και όχι απλώς αγωνίστηκε κανονικά, αλλά με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ οδήγησε τον Άρη στο 78-70 επί της Δόξας Λευκάδας, που τον ανέβασε στην τέταρτη θέση της Α1. 

Κάμινγκς και Γιάνκοβιτς είχαν από 10 πόντους για τους «κίτρινους», που βρέθηκαν και στο -10 στο πρώτο μέρος, αλλά χάρη σε μια πολύ καλή τρίτη περίοδο πήραν τον έλεγχο. Ο Άλεξ Χάρις με 17 και ο Ιβάν Μάρας με 16 πόντους ξεχώρισαν από τους ουραγούς, με τους οποίους δεν αγωνίστηκε ο νεοαποκτηθείς Ντόουελ. 

Κλείσιμο
Το ματς 
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον Άρη και με πρωταγωνιστή τον Σκοτ είχαν εξ αρχής το προβάδισμα (9-14). Ο Καββαδάς δεν είχε αντίπαλο στο «ζωγραφιστό» φτάνοντας τους 13 πόντους στην πρώτη περίοδο (17-17), ωστόσο Μάρας και Χάρις με διαδοχικά καλάθια έφεραν τη Δόξα στο +10, 19-29, στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Τα τρίποντα του Τζένκινς έβαλαν τους γηπεδούχους ξανά στο ματς (30-33) παρότι ο εκνευρισμός του Πρίφτη απέφερε μια τεχνική ποινή και το πάθος του Καββαδά είχε σαν αποτέλεσμα να του φύγει ο νάρθηκας. Οι Λευκαδίτες πήγαν στα αποδυτήρια με +5 (37-42), αλλά όλα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο. 

Ο Άρης αποφάσισε να παίξει άμυνα, βρήκε ρυθμό στην επίθεση και το επί μέρους 28-10 έφερε τούμπα το ματς, με τους νεοφώτιστους να χάνουν την ψυχραιμία τους και να δέχονται δύο τεχνικές ποινές. Οι «κίτρινοι» έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση φτάνοντας στο 70-53 με καλάθι του Φλιώνη στις αρχές της τέταρτης περιόδου και παρότι η Δόξα μείωσε στους οκτώ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (72-64) δεν απείλησε με ανατροπή. 

Δεκάλεπτα: 19-26, 37-42, 65-52, 78-70.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης