Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα 1-2: Ο κατήφορος συνεχίζεται

Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα 1-2: Ο κατήφορος συνεχίζεται

Η Κέρκυρα βρήκε δύο γκολ με τον Τουράμ στην Τρίπολη (είχε σκοράρει δις και στον πρώτο γύρο), οδηγώντας τον Αστέρα στην έβδομη σερί ήττα (2-1) σε όλες τις διοργανώσεις! Στους +5 από την επικίνδυνη ζώνη οι Αρκάδες

Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα 1-2: Ο κατήφορος συνεχίζεται
Κάτι... προσωπικό με τους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης πρέπει να... έχει ο Τουράμ. Οκ, αστειευόμαστε αλλά πλέον ο 25χρονος φορ έχει μετατραπεί σε «δήμιο» των Αρκάδων, καθώς και στα δύο φετινά τους ματς με την Κέρκυρα ήταν εκείνος που τους... εκτέλεσε. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου σημείωσε και τα δύο τέρματα των Φαιάκων στη νίκη τους με 2-0 και πριν από λίγο, το... κοντέρ έγραψε ξανά. Οι νησιώτες έφυγαν από τη Τρίπολη με το «τρίποντο», ο Βραζιλιάνος φορ «χτύπησε»
 εις διπλούν και μετά το 2-1 που επικράτησαν, «βύθισαν» τους αντιπάλους τους στην αβεβαιότητα. Το ότι έχασαν για 7η συνεχόμενη φορά σε όλες τις διοργανώσεις, τα... λέει όλα. 
 
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με παρόμοια διάταξη, καθώς αμφότερες παρατάχθηκαν με 4-2-3-1. Οι Αρκάδες σε ακόμη ένα ματς λόγω απουσιών-ελλείψεων προχώρησαν σε πολλές εσωτερικές αλλαγές στην άμυνα, αφού ο Καλτσάς ήταν ο δεξιός τους οπισθοφύλακας και ο Μπέρτος ο παρτενέρ του Σελίν στο κέντρο της άμυνας.
Κλείσιμο
 
Ο πρώτος μαζί με τον Στανισάβλιεβιτς – η δεξιά πτέρυγα της ομάδας δηλαδή – ήταν  οι πιο δραστήριοι παίκτες των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά, όπου και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Χωρίς όμως τη «μεγάλη» φάση μέχρι το 28' και την διπλή ευκαιρία των Στανισάβλιεβιτς, Μανιά. Κάπου εκεί οι Φαίακες άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, αλλά δεν είχαν την κάθετη πάσα και ο Τουράμ αναγκάζονταν να βγαίνει εκτός περιοχής για να πάρει μπάλα. Ωστόσο άρχισαν να επισκέπτονται τα καρέ του Ντοναρούμα, αλλά ο Αστέρας ήταν εκείνος που στο 38' άνοιξε το σκορ με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μάσα και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου τον βρήκε μπροστά στο σκορ με 1-0. 
 
Στο δεύτερο μισό η Κέρκυρα – και λόγο της αλλαγής του Ντουαλά με τον Κεϊτά – μπήκε καλύτερα, άρχισε να πιέζει ενώ ο Αστέρας έδειχνε να έχει μεγάλο πρόβλημα στις στημένες μπάλες. Κάθε φάουλ ή κόρνερ των φιλοξενουμένων ήταν «κίνδυνος» και τα «καμπανάκια» άρχισαν να ακούγονται δυνατά. Ετσι αρχικά ήρθε η ισοφάριση με τον Τουράμ (70') και στο 83' ο ίδιος παίκτης χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος τα... έβαζε, την στιγμή που ο Μάσα τα... έχανε. Ο Αργεντινός σε δύο περιπτώσεις απώλεσε μοναδικές ευκαιρίες να διπλασιάσει τόσο τα δικά του τέρματα όσο και της ομάδας του, την πρώτη με τα επίπεδα του σκορ στο 1-0 και την έτερη στο 1-1. Την ίδια στιγμή οι εσωτερικές αλλαγές του Χαραλαμπίδη δεν απέδωσαν – έπαιξε με δύο φορ – ο Γρηγορίου στα τελευταία λεπτά πέρασε τον Σιόντη τρίτο στόπερ και η Κέρκυρα πήρε τη νίκη που «κλείδωσε» και ουσιαστικά την παραμονή της στην κατηγορία. 
 
MVP: Ο Τουράμ. Εψαχνε το γκολ για να «ξεμπουκώσει», καθώς προέρχονταν από ένα άσφαιρο σερί, ενώ την περασμένη αγωνιστική είχε αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι. Για αυτό και ξέσπασε. Μάλιστα βοήθησε και αμυντικά, καθώς «καθάρισε» πολλά στημένα των Αρκάδων και μέτρησε τρεις επεμβάσεις. 
 
Στο ύψος του: Οι Γκόμες, Ντουαλά, Σιόντης... ερίζουν για την θέση και στα.. σημεία θα πούμε τον τελευταίο. Στο δεύτερο μισό ο άξονας των Αρκάδων «μπλόκαρε» και με δική του... ευθύνη – συνεργάστηκε άψογα με τον Ντουαλά – ενώ μετά το 2-1 τον είδαμε να ανταποκρίνεται πολύ καλά και ως τρίτος στόπερ.  
 
Αδύναμος κρίκος: Ο Μάσα. Ο Αργεντινός σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά αστόχησε σε δύο εξ' επαφής φάσεις, με το σκορ να είναι στα επίπεδα του 1-0 και του 1-1. Αυτόματα ο 29χρονος μετατράπηκε στον μοιραίο των Αρκάδων. 
 
Η γκάφα: Ολη η αμυντική λειτουργία του Αστέρα στις στημένες φάσεις. Μα όλη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τουράμ πέτυχε δύο γκολ μετά από εκτελέσεις φάουλ, του Κόντου και του Επστάιν αντίστοιχα, ενώ ο Γκόμες απώλεσε τρεις καλές ευκαιρίες σε ανάλογες φάσεις.
 
Το στραγάλι: Λαθάκια έγιναν, αλλά όχι τόσα πολλά από τον Φωτιάδη και τους βοηθούς του ώστε να κρίνουν  την εξέλιξη της αναμέτρησης. Σε ένα «δύσκολο» ματς – πολλές φορές υπήρξαν νεύρα – τα πήγαν σχετικά καλά και πέρασαν.. απαρατήρητοι. 
 
Το ταμείο του gazzetta.gr: Απλά πράγματα. Στη μπάλα η ουσία είναι το γκολ και στον Αστέρα σήμερα δεν το είχαν. Αντίθετα ο Τουράμ έδειξε την σεντερφορίσια κλάση του και έτσι η Κέρκυρα έφτασε στη νίκη. Κόντρα σε μία ομάδα που ναι μεν δεν ήταν χειρότερή της, αλλά με τόσα μεγάλα προβλήματα στις στημένες μπάλες και τον Μάσα να βάζει το δύσκολο και να «χάνει» τα εύκολα, δεν είχε να ελπίζει σε πολλά. 
 
ΑΣΤΕΡΑΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Καλτσάς, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Φαρίνια (62' Δημούτσος), Στανισάβλιεβιτς (77' Ιωαννίδης), Μάσα, Μανιάς.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκομέζ, Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου, Ντιόγκο, Σιόντης, Κεϊτά (46' Ντουαλά), Γεωργίου, Κόντος (73' Νίκιτς), Κέβιν (63' Επστάιν), Τουράμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης