Έτσι σκέφτεται να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό ο Χιμένεθ

Έτσι σκέφτεται να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό ο Χιμένεθ

Μια βασική προτεραιότητα και τρία διαφορετικά συστήματα έχει στο μυαλό του ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Μανόλο Χιμένεθ

Έτσι σκέφτεται να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό ο Χιμένεθ
Στην τελική ευθεία του ντέρμπι -χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο ακόμα το πώς θα παραταχθεί σε αυτό- μπαίνει η ΑΕΚ. 

Η πλειάδα επιλογών που υπάρχουν από τη μέση και μπροστά και ο τρόπος που θα διαμορφωθεί η άμυνα ελλείψει «καθαρού» δεξιού μπακ αποτελούν τους δυο βασικούς παράγοντες στους οποίους θα βασιστούν οι τελικές αποφάσεις του Μανόλο Χιμένεθ. 

Κλείσιμο
Ο Ανδαλουσιανός θεωρείται πιθανότερο να καταφύγει στη δοκιμασμένη λύση του 4-2-3-1, μελετά το επιθετικογενές 4-4-1-1, ενώ έχει στο μυαλό και το 3-5-2. Σε όλες τις περιπτώσεις, στα δεξιά των μετόπισθεν θα βρεθεί ο Βράνιες, με τον Κολοβέτσιο να θεωρείται φαβορί για παρτενέρ του Λαμπρόπουλου. Στην περίπτωση, δε, που επιλεχθεί τριάδα στην άμυνα, ο Γιόχανσον θα οπισθοχωρήσει σε ρόλο λίμπερο, όπως είχε γίνει στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά. 

Από ‘κει και πέρα, ο Σιμόες θα ξεκινήσει πιθανότατα βασικός (με αουτσάιντερ τον Αϊντάρεβιτς), ενώ το ίδιο θα συμβεί με τον φορμαρισμένο Βάργκας. Βέβαιο είναι δε ότι στην ενδεκάδα θα βρεθεί ο Αραούχο -είτε ως μοναδικός προωθημένος στο 4-2-3-1, είτε ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Πέκχαρτ στο 4-4-1-1. 

Κατά τ’ άλλα, ο Μάνταλος θα διατηρηθεί μάλλον στο αρχικό σχήμα (ως δεκάρι ή στα άκρα, αν χρειαστεί) ενώ οι Πατίτο και Χριστοδουλόπουλος διεκδικούν μια θέση, με τον δεύτερο να δείχνει να έχει μικρό προβάδισμα. 

Σε κάθε περίπτωση και ό,τι κι αν επιλέξει τελικά ο Χιμένεθ από άποψη συστήματος και προσώπων, ένα είναι δεδομένο: Ότι η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να πρεσάρει τον Ολυμπιακό και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του. Αυτό ζητά εντατικά ο Ανδαλουσιανός από τους παίκτες του, θεωρώντας βέβαιο ότι εφόσον πιέσουν ψηλά τους Πειραιώτες θα μπορέσουν να «πνίξουν» την ανάπτυξή τους και να τους αναγκάσουν σε λάθη που θα εκμεταλλευτεί η ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή των «κιτρινόμαυρων».

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης