Παναθηναϊκός - Δόξα Λευκάδας 90-61: Καλή προπόνηση ενόψει τελικού Κυπέλλου

Παναθηναϊκός - Δόξα Λευκάδας 90-61: Καλή προπόνηση ενόψει τελικού Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ, δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στη Δόξα Λευκάδας (90-61) και έδειξε πανέτοιμος για τον μεγάλο τελικό απέναντι στον Άρη. Ξεχώρισαν Γκέιμπριελ, Καλάθης, Παππάς

Παναθηναϊκός - Δόξα Λευκάδας 90-61: Καλή προπόνηση ενόψει τελικού Κυπέλλου
Πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τη Δόξα, ο Τσάβι Πασκουάλ είχε σκοπό να βάλει και τις τελευταίες πινελιές ενόψει του τελικού με τον Άρη στο «Nick Galis Hall» δοκιμάζοντας σχήματα και πρόσωπα. Και το έκανε, όντας απόλυτα ικανοποιημένος.

Οι «πράσινοι» έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην ουραγό της Basket League (90-61), ενώ υπήρξαν διαστήματα που έβγαλαν τρομερή ενέργεια, πίεσαν στην άμυνα και μπόρεσαν να βρουν εύκολα καλάθια στο transition. Παράλληλα έδειξαν τρομερή διάθεση, ενώ ο Καταλανός προπονητής ήθελε να κρατήσει όλους τους παίκτες σε... εγρήγορση αλλάζοντας συνέχεια πεντάδες Χωρίς, όμως, να κόψει τον ρυθμό της ομάδας του.

Κλείσιμο
Η διαφορά έφτασε από νωρίς στους 30 πόντους (62-31 στο 23') και φυσικά η συνέχεια αποτέλεσε τυπική διαδικασία για τους «πράσινους» οι οποίοι έκαναν μια... χαλαρή προπόνηση ενόψει του τελικού. Ο Κένι Γκέιμπριελ ήταν εκείνος που ξεχώρισε περισσότερο, ο Νικ Καλάθης βρήκε ψυχολογία με τα μακρινά του σουτ, ο Νίκος Παππάς ήταν πολύ καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ ο Μάικ Τζέιμς κράτησε το κουμπί πατημένο στο... turbo!

Το ματς εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο από το ξεκίνημα του αγώνα. Η Δόξα δεν είχε ούτε το βάθος, ούτε και την ποιότητα για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και γι' αυτόν τον λόγο η διαφορά άρχισε να παίρνει τεράστιες διαστάσεις από το ξεκίνημα του αγώνα. Άλλωστε τα ποσοστά των φιλοξενούμενων ήταν πολύ χαμηλά (12/31 σουτ) σε σχέση με αυτά του Παναθηναϊκού, που «έβγαλε» και όμορφες φάσεις με τους δύο καλύτερους του πρώτου ημιχρόνου, τον Κένι Γκέιμπριελ (12π. στο α' μέρος) και τον Νίκο Παππά (10π.)

Επιπλέον οι «πράσινοι» έβρισκαν με χαρακτηριστική ευκολία τον δρόμο για το καλάθι της Δόξας, είτε από το low post με καρφώματα (11/17 δίποντα), όσο και από την περιφέρειας με 9/18 τρίποντα. Η διαφορά έφτασε και τους 20 πόντους (37-17) στο 13' προδιαγράφοντας τη συνέχεια του αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Απλούστατα δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν η... μέρα με τη νύχτα και από τη στιγμή που άνοιξε η ψαλίδα της διαφοράς δεν υπήρχε... γυρισμός.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κένι Γκέιμπριελ ήταν κάτι παραπάνω από ουσιαστικός, τόσο με τα «τελειώματά» του από το «ζωγραφιστό», όσο και από την περιφέρεια. Συγκεκριμένα μέτρησε 17 πόντους με 3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές. Ο Νικ Καλάθης συνέχισε την ανοδική του πορεία και δείχνει να... βρίσκει το χέρι του, αφού μέτρησε 13 πόντους με 4/6 τρίποντα, 1/2 βολές και 4 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Δημήτρης Τσαλδάρης αγωνίστηκε 21 λεπτά και είχε 4 πόντους με 2/5 σουτ και 2 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το διάστημα 5'-15' όπου ο Παναθηναϊκός πάτησε το πόδι στο γκάζι και έστειλε την διαφορά στους 20 πόντους.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το alley oop κάρφωμα του Αντώνη Φώτση, ο οποίος έπιασε τη μπάλα με το ένα χέρι στον αέρα ύστερα από την πάσα του Παππά και «τελείωσε» πανέμορφα τη φάση.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός, τίποτα. Η Δόξα τα 18 λιγότερα ριμπάουντ (41-23) από τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 51-27, 72-39, 90-61

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης