Άρσεναλ - Χαλ 2-0: Έβαλε το… χέρι του ο Σάντσες

Άρσεναλ - Χαλ 2-0: Έβαλε το… χέρι του ο Σάντσες

Με γκολ του Σάντσες με χέρι και πέναλτι, η Αρσεναλ νίκησε 2-0 την Χαλ στο Emirates, στο οποίο υπήρχαν κενά καθίσματα και έλλειψη ενθουσιασμού

Άρσεναλ - Χαλ 2-0: Έβαλε το… χέρι του ο Σάντσες
Υστερα από τις δύο διαδοχικές ήττες από Γουότφορντ και Τσέλσι η νίκη ήταν απόλυτη ανάγκη για την Αρσεναλ και η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ την πήρε κόντρα σε μία μεταμορφωμένη Χαλ, η οποία πάλεψε για τον βαθμό αλλά τελικά ολοκλήρωσε ένα δύσκολο πρόγραμμα με ήττα 2-0. Οι Gunners, το γήπεδο των οποίων είχε εμφανώς κενά καθίσματα, επέστρεψαν στις επιχτυχίες χάρη σε δύο ακόμα γκολ του Αλέξις Σάντσες -έφτασε τα 17 στην Premier Leauge- και με αγώνα περισσότερο έπιασαν την Τότεναμ στην 2η θέση και πέρασαν πάνω από την Μάντσεστερ Σίτι.

Το ματς είχε τρομερή ρυθμό από την αρχή και παρότι η Αρσεναλ έπαιξε πιο επιθετικά στο πρώτο κομμάτι, ήταν η Χαλ που θα μπορούσε να έχει ανοίξει δύο φορές το σκορ με τον Νιάς ο οποίος την πρώτη φορά δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα και στη συνέχεια είδε τον Τσεχ να αποκρούει την κεφαλιά του ύστερα από σέντρα από αριστερά. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη και στο 15’ μετά το ‘1-2’ του Μπεγιερίν με τον Τσάμπερλεϊν, ο Ισπανός μπακ τελείωσε βιαστικά τη φάση στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Κλείσιμο
Στο επόμενο λεπτό, από θέση οφσάιντ, ο Αλέξις Σάντσες σούταρε μόνος άουτ με το αριστερό για να χάσει τον στόχο στο 25’ και ο Οζίλ σε πιο δύσκολη προσπάθεια. Το γκολ που ξεκλείδωσε την άμυνα της ομάδας του Μάρκο Σίλβα, ήρθε στο 34’ όταν μετά τον συνδυασμό των Οζιλ-Ιβόμπι από αριστερά, ο Γκιμπς έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Αλέξις με καρφί α λα… βόλεϊ χωρίς να το θέλει αλλά καθαρά με το χέρι νίκησε από κοντά τον Γιακούποβιτς για το 1-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Οπως και στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και στο δεύτερο η Χαλ απείλησε πρώτη και στο 51’ ο Μάρκοβιτς έκανε εξαιρετική κούρσα από δεξιά και σέντρα αλλά ο Τσεχ απέκρουσε το σουτ του Νιάς μέσα από την περιοχή και στο 54’ ο Σέρβος εξτρέμ έφευγε μόνος του αλλά ο Γκιμπς τον ανέτρεψε και είδε κίτρινη κάρτα. Στο 60’ φάνηκε επιθετικά για πρώτη φορά η Αρσεναλ όταν το ωραίο τεχνικό σουτ του Ιβόμπι πέρασε έξω ενώ στο 63’ αυτό το Γουόλκοτ στην κόντρα ήταν αδύναμο.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η ομάδα του Σίλβα ρίσκαρε περισσότερο και βγήκε στην επίθεση για να πάρει τον βαθμό, όμως ο Μάρκοβιτς είχε κεφαλιά στα χέρια του Τσεχ (77’) και ο Νιάς κεφαλιά από κόρνερ, έξω (79’). Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιεστικοί στο φινάλε και στο 86’ από νέο κόρνερ θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει αν η κεφαλιά του αμαρκάριστου, Ντιομαντέ, ήταν καλύτερη αλλά τελικά δέχθηκαν και δεύτερο γκολ.

Στο 91’ ο Οζίλ έδωσε στον Αλέξις στην κόντρα, ο Χιλιανός ταλαιπώρησε τον Γιακούποβιτς, που είχε βγει, και έκανε τη σέντρα, ο Λούκας Πέρεθ την κεφαλιά και ο Κλούκας χέρι για να δει απευθείας κόκκινη και να παραχωρήσει πέναλτι με το οποίο Σάντσες διαμόρφωσε το τελικό 2-0.




Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης