Αίγυπτος – Καμερούν 1-2: Τα «Λιοντάρια» λύγισαν τους «Φαραώ» (βίντεο)

Αίγυπτος – Καμερούν 1-2: Τα «Λιοντάρια» λύγισαν τους «Φαραώ» (βίντεο)

Για πέμπτη φορά στην ιστορία του η Εθνική ομάδα του Καμερουν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αφρικής καθώς έκανε την ανατροπή στον τελικό με την Αίγυπτο

Αίγυπτος – Καμερούν 1-2: Τα «Λιοντάρια» λύγισαν τους «Φαραώ» (βίντεο)
Τις δύο προηγούμενες φορές που κοντραρίστηκαν σε τελικό (1986, 2008), οι Καμερουνέζοι έχασαν το τρόπαιο από τους Αιγύπτιους. Ηταν και οι μοναδικές φορές που έφτασαν ως φιναλίστ και έχασαν το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. 

Τώρα όμως, στα γήπεδα της Μπουρκίνα Φάσο πήραν την εκδίκηση τους. Μάλιστα το έκαναν με ανατροπή και με το 2-1 σήκωσαν την μεγάλη κούπα της Μαύρης ηπείρου για πέμπτη φορά στην ιστορία τους.

Κλείσιμο
Οι Φαραώ με τον Αμρ Ουάρντα του ΠΑΟΚ, βασικό στην σύνθεση τους, ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν, με τον Ελνένι της Αρσεναλ να μπαίνει από δεξιά και να πλασάρει ψηλά στην κλειστή γωνία (22'). Ωστόσο, η κεφαλιά του Ν'Κουλού (59') έφερε τον τελικό στα ίσα. Ωσπου στο 88' και μετά από βαθύ γέμισμα, ο Αμπουμπακάρ έβαλε γκολάρα. Σήκωσε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο και ανάμεσα σε δύο πλάσαρε πριν αυτή πέσει στο έδαφος, χαρίζοντας στη χώρα του το τρόπαιο.

Ετσι, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ που βρισκόταν στον πάγκο της Αιγύπτου, έχασε ακόμα έναν τελικό στην καριέρα του, ενώ οι Καμερουνέζοι διέψευσαν πανηγυρικά τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για την χειρότερη γενιά στην σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας και δεν τους είχαν ούτε καν να περνούν από τον όμιλο. Τελευταία φορά που είχαν πάρει ξανά το τρόπαιο, ήταν το 1982 (1963, 1965, 1978 οι άλλες τρεις).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης