Θρίαμβος της Νάπολι, «αυτοκτονία» της Παρί και διασυρμός για την Μπεσίκτας

Θρίαμβος της Νάπολι, «αυτοκτονία» της Παρί και διασυρμός για την Μπεσίκτας

Η Νάπολι πέρασε με εμφατικό τρόπο από την έδρα της Μπενφίκα (2-1) και πήρε την πρώτη θέση, αλλά προκρίθηκαν και οι δύο μετά τον διασυρμό της Μπεσίκτας (6-0 στο Κίεβο) – Αυτοκτονία της Παρί που έφερε 2-2 με την Λουντογκόρετς με την Άρσεναλ (4-1 την Βασιλεία) να είναι πρώτη - Δείτε όλα τα γκολ της αγωνιστικής

Θρίαμβος της Νάπολι, «αυτοκτονία» της Παρί και διασυρμός για την Μπεσίκτας
Μεγάλες συγκινήσεις πρόσφερε το πρώτο μέρος της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων (από τον 1ο εως τον 4ο) του Champions League.

Άρσεναλ και Νάπολι πήραν την πρώτη θέση στον 1ο και 2ο όμιλο αντίστοιχα, με τους «κανονιέρηδες» να συντρίβουν την Βασιλεία και να εκμεταλλεύονται την απίστευτη γκέλα της Παρί (2-2 με την Λουντογκόρετς) και τους «παρτονοπέι» να περνούν νικηφόρα από την έδρα της Μπενφίκα.

Κλείσιμο
Νίκη γοήτρου για την Μπάγερν που υποχρέωσε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρώτη της φετινή ήττα, ενώ η Ροστόφ πήρε την ισοπαλία που ήθελε στην Ολλανδία και άφησε εκτός Europa League την Αιντχόφεν.

1ος όμιλος 
Παρί Σεν-Ζερμέν - Λουντογκόρετς 2-2 (61' Καβάνι, 90+2 Ντι Μαρία- 15' Μισιτζάν, 69' Βάντερσον)
Η Παρί στην προηγούμενη αγωνιστική έφυγε με την ισοπαλία από το Λονδίνο που της έδινε την πρώτη θέση, αρκεί να επικρατούσε της Λουντογκόρετς στο Παρίσι. Κι όμως οι Βούλγαροι που είχαν δυο ισοπαλίες (στα ματς με την Βασιλεία) κι έπαιζαν για την πρόκριση τους στο Europa League έκαναν μια μεγαλοπρεπέστατη… κηδεία στους Παριζιάνους επικρατώντας με 2-1 και κατακτώντας πανηγυρικά την πρώτη θέση.

Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας προηγήθηκε στο 15’ με τον Μισιτζάν, στην πρώτη από τις δύο τελικές που είχε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι γηπεδούχοι αν και μέτρησαν 13 τελικές στην εστία έμειναν στο… μηδέν. Ο Καβάνι έφερε το παιχνίδια στα ίσια στο 61’, αλλά στο 69’ ο Μαρκίνιος έκανε το λάθος κι ο Βάντερσον με τη βοήθεια του δοκαριού πέτυχε το 1-2 κι εκεί τελείωσαν όλα. Η Παρί είχε πάλι ευκαιρίες αλλά ήταν φανερό από την αρχή ότι δεν ήταν η βραδιά. Στο 92’ ο Ντι Μαρία μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 2-2 και στο 94’ ο Καβάνι έχασε τρομερή ευκαιρία για να πετύχει το 3-2!



Βασιλεία - Άρσεναλ 1-4 (78' Ντουμπιά - 8', 16', 47' Λούκας Πέρεθ, 54' Ιβόμπι)
Ο Λούκας Πέρεθ επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και με δύο γκολ στα πρώτα 16 λεπτά άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο της Άρσεναλ στην έδρα της Βασιλείας. Ο Ισπανός πέτυχε χατ τρικ με την έναρξη της επανάληψης με την ομάδα του Βενγκέρ να επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, ενώ οι Ελβετοί για πρώτη φορά μετά από χρόνια αποχαιρέτισαν τόσο νωρίς την Ευρώπη.



 Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 14 (18-6)
1. Παρί Σεν-Ζερμέν 12 (13-7)
3. Λουντογκόρετς 3 (6-15)
4. Βασιλεία 2 (3-12)

2ος όμιλος
Ντινάμο Κιέβου – Μπεσίκτας 6-0 (9' Μπεσέντιν, 30' πεν. Γιαρμολένκο, 32' Μπουγιάλσκι, 45' Γκονζάλες, 61' Σίντορτσουκ, 79' Μοράες)
Η Μπεσίκτας ταξίδεψε στο παγωμένο Κίεβο για να πανηγυρίσει την ιστορική πρώτη πρόκριση της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά λίγο έλλειψε να καταρρίψει το δικό της αρνητικό ρεκόρ (ήττα με 8-0 από την Λίβερπουλ).

Οι Τούρκοι με νίκη ήταν σίγουρα στην επόμενη φάση, αλλά η αδιάφορη Ντινάμο προηγήθηκε στο 9’ και στο 29’ έγινε η φάση που έκρινε τα πάντα. Ο Γκονζάλες έφυγε στην κόντρα, έκανε όμως επιθετικό φάουλ στον Μπεκ, με τους διαιτητές να δίνουν πέναλτι κι αποβολή (!!!). Ο Γιαρμολένκο έκανε το 0-2, η Μπεσίκτας κατέρρευσε και το σκορ έγινε 4-0 μέχρι να λήξει το ημίχρονο ενώ στο 56’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Αμπουμπακάρ.

Οι Ουκρανοί δεν έδειξαν τον παραμικρό οίκτο, πέτυχαν άλλα δύο γκολ κι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να σημειώσουν σκορ ρεκόρ με τους Τούρκους να «υποβιβάζονται» στο Europa League.



Μπενφίκα – Νάπολι 1-2 (88' Γκουέδες - 61' Καγιεχόν, 79' Μέρτενς) 
Κι οι δύο γνώριζαν πως όποιος κέρδισε θα έπαιρνε την πρωτιά με τον χαμένο να κινδυνεύει να χάσει την πρόκριση από την Μπεσίκτας. Τα ευχάριστα νέα και για τους δύο από το Κίεβο λειτούργησαν ευεργετικά για τους Ιταλούς, οι οποίοι με πρωταγωνιστή τον Μέρτενς (μία ασίστ κι ένα γκολ) χτύπησαν στο β’ ημίχρονο κι οι γηπεδούχοι (αλλαγή ο Μήτρογλου, στον πάγκο ο Σάμαρης) απλά μείωσαν πριν το φινάλε.



 Βαθμολογία
1. Νάπολι 11 (11-8)
2. Μπενφίκα 8 (10-10)
3. Μπεσίκτας 7 (9-14)
4. Ντινάμο Κιέβου 5 (8-6)

3ος όμιλος
Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ 4-0 (16' Μέσι, 50', 54', 67' Αρντά)
Ο Μέσι άνοιξε το σκορ (πετυχαίνοντας το 51ο του γκολ σε 51 εμφανίσεις στο Καμπ Νου για το Champions League), αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα εις βάρος της Γκλάντμπαχ ήταν ο Αρντά Τουράν. 

Ο Τούρκος πέτυχε αυθεντικό χατ τρικ με τρία γκολ σε 14 λεπτά κι η Μπάρτσα με το επιβλητικό 4-0 έδωσε πανηγυρικό τόνο στη νίκη της και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.



Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ 1-1 (8' Ιενάτσο - 4' Ρόμπερτς)
Ο αγώνας στο Μάντσεστερ ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο. Μόλις στο 4’ ο δανεικός από την Σίτι στην Σέλτικ, Ρόμπερτς πέτυχε το 0-1, αλλά στο 8’ ο Ιενάτσο ισοφάρισε σε 1-1. 

Όλο το πρώτο ημίχρονο η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δυο περιοχές με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, ωστόσο γκολ δεν μπήκε, στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.



 Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 15 (20-4)
2. Μάντσεστερ Σίτι 9 (12-10)
3. Γκλάντμπαχ 5 (5-12)
4. Σέλτικ 3 (5-16)


4ος όμιλος
Μπάγερν - Ατλέτικο 1-0 (28' Λεβαντόφσκι)
Οι Βαυαροί ηθελαν να πάρουν την ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό τους στα ημιτελικά, αλλά και μια νίκη ψυχολογίας, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» ήθελαν να κάνουν το 6Χ6, αλλά τελικά το κίνητρο των γηπεδούχων αποδείχθηκε πιο δυνατό.

Η ομάδα του Σιμεόνε ξεκίνησε καλύτερα, είχε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Καράσκο, όμως ο Νόιερ αντέδρασε σωστά και στο 28’ ο Λεβαντόφσκι με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ο Πολωνός σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με εκτέλεση φάουλ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πέτυχε το 24ο του γκολ σε 24 παιχνίδια!



Αϊντχόφεν – Ροστόβ 0-0
Οι Ολλανδοί γνώριζαν ότι μόνο με νίκη θα έπαιρναν την 3η θέση, καθώς η Ροστόβ την προηγούμενη αγωνιστική είχε σοκάρει όλη την Ευρώπη επικρατώντας με 3-2 της Μπάγερν.

Κι όμως οι Ρώσοι μετά τον Άγιαξ (τον είχαν αποκλείσει στα πλέι οφ του Champions League) απέκλεισαν και την Αϊντχόφεμ καταφέρνοντας με έξυπνο παιχνίδι να πάρουν σχεδόν σβηστά την λευκή ισοπαλία που τους έδωσε το εισιτήριο για το Europa League.



 Βαθμολογία 
1. Ατλέτικο 15 (7-2)
2. Μπάγερν 12 (14-6)
3. Ροστόβ 5 (6-12)
4. Αϊντχόφεν 2 (4-11)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης