Μίροτιτς: Θα σταματήσω τα μαθήματα μόνο όταν μιλάω άπταιστα ελληνικά!

Μίροτιτς: Θα σταματήσω τα μαθήματα μόνο όταν μιλάω άπταιστα ελληνικά!

Ο Νίκολα Μίροτιτς παραχώρησε συνέντευξη στο chicagotribune.com, αποκαλύπτοντας πως μαθαίνει ελληνικά μαζί με την σύζυγό του και ότι προτιμά το NBA από την επιστροφή του στην Ευρώπη

Μίροτιτς: Θα σταματήσω τα μαθήματα μόνο όταν μιλάω άπταιστα ελληνικά!
Ξέρατε πως ο φόργουορντ των Σικάγο Μπουλς μαθαίνει ελληνικά; Και όμως. Παρά το γεγονός ότι μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Ισπανικά και Σέρβικα, ο Νίκολα Μίροτιτς με την σύζυγό του προσέλαβαν καθηγητή για να την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Γιατί; “Μου αρέσουν οι προκλήσεις”, όπως ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας πως διάλεξε τα ελληνικά διότι είναι πολύ δύσκολη γλώσσα.

Επίσης τόνισε ότι δεν θα σταματήσει, μέχρι να μιλήσει άπταιστα: “Δεν μου αρέσει να αφήνω μισοτελειωμένες δουλειές”.

Κλείσιμο
Όσον αφορά την απόφασή του να αγωνιστεί στο NBA μετά την θητεία του στην Ρεάλ, τόνισε: ” Δεν είναι εύκολη απόφαση να αφήσεις την Ευρώπη, όπως πολλοί νομίζουν. Έχει πολύ καλό επίπεδο ζωής, πιο ξεκούραστο αγωνιστικό πρόγραμμα και δεν διέφεραν κατά πολύ τα λεφτά που έπαιρνα στην Ρεάλ με αυτά που πήρα στο ΝΒΑ”.

Για το ξεκίνημά του στον “μαγικό κόσμο”, ανέφερε: “Είχα κάποια σκαμπανεβάσματα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο στην αρχή. Παρόλα αυτά η πρώτη σεζόν μου νομίζω ότι ήταν καλή, σε μια μεγάλη ομάδα, με αυστηρό προπονητή (Τομ Τιμποντό) που με βοήθησε να βελτιωθώ. Και τα επόμενα έτη ήταν δύσκολα. Αλλά είμαι εδώ και θέλω να συνεχίσω εδώ, διότι κατά την γνώμη μου είναι το κατάλληλο μέρος για να βελτιωθώ”, ενώ πρόσθεσε: “Ήμουν πολύ άνετα στην Μαδρίτη και ήταν πολύ καλές οι συνθήκες και για την οικογένειά μου. Αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις και ήρθα εδώ για να αποδείξω πως μπορώ να αντεπεξέλθω”.

Τέλος όσον αφορά το μέλλον του, δήλωσε: “Λατρεύω τους Σικάγο Μπουλς. Αγαπώ τους συμπαίκτες μου και την πόλη. Είναι τέλειο μέρος για μένα. Θέλω να υπογράψω εκ νέου στους Μπουλς”, ενώ συνέχισε λέγοντας: “Μου αξίζει να είμαι στο NBA. Δούλεψα πού σκληρά για αυτό. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έρχονται εδώ απλώς για να ζήσουν την εμπειρία χωρίς να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, άλλοι που δεν θέλουν να έρθουν γιατί προτιμούν την Ευρώπη. Τους σέβομαι. Εγώ είχα την επιλογή και αποφάσισα να έρθω στο Σικάγο και να παίξω στο NBA. Και η οικογένειά μου είναι άνετα εδώ”.

Πηγή: eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης