Ο Ινφαντίνο βάζει… GPS στους παίκτες για τα οφσάιντ

Ο Ινφαντίνο βάζει… GPS στους παίκτες για τα οφσάιντ

Η τεχνολογία εισχωρεί στο ποδόσφαιρο ολοένα και περισσότερο - Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, υπάρχει σοβαρή σκέψη να βάλουν GPS στους παίκτες για τον καταλογισμό οφσάιντ - Τον ερχόμενο Μάρτιο η απόφαση για τη χρήση του βίντεο

Ο Ινφαντίνο βάζει… GPS στους παίκτες για τα οφσάιντ
Αποφασισμένος να επιτρέψει την «εισβολή» της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο ακόμη περισσότερο φαίνεται πως είναι ο Τζιάνι Ινφαντίνο. 

Ο πρόεδρος της FIFA μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα «Parisien», αναφέρθηκε στην τελευταία του σκέψη. Ποια είναι αυτή; GPS στους παίκτες για τον καταλογισμό των οφσάιντ! 

Κλείσιμο
«Υπάρχουν πολύ εξελιγμένα συστήματα GPS. Σχεδόν τέλεια. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Αν ο παίκτης έχει ενσωματωμένο πάνω του ένα τέτοιο σύστημα, το στίγμα του θα δίνεται απευθείας από το GPS», είπε για την σκέψη που έχει ο Ινφαντίνο ενώ αποκάλυψε πως συζητάει το συγκεκριμένο θέμα με δύο μεγάλους άσους του παρελθόντος, Μάρκο Φαν Μπάστεν και Ζβόνιμιρ Μπόμπαν. 

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην σκέψη του για αύξηση των χωρών που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο (48 αντί 32) αλλά και τη δημιουργία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο θα διεξάγεται ανάμεσα σε Μουντιάλ και EURO. 

Ο πρόεδρος της FIFA αναφέρθηκε και στο ζήτημα της χρήσης του βίντεο αποκαλύπτοντας ότι η τελική απόφαση θα παρθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

«Ήμουν σκεπτικός γιατί φοβόμουν ότι το βίντεο θα είχε μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι. Όμως διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή και από τεστ που έχουν γίνει ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Θα διπλασιάσουμε τα τεστ στο επόμενο χρονικό διάστημα και τον Μάρτιο του 2018 θα αποφασίσουμε. Ελπίζω στο Μουντιάλ 2018 υπάρχει το βίντεο για τους διαιτητές».

Τέλος, υποστήριξε πως ο μισθός του έχει περικοπεί κατά πολύ σε σχέση με αυτόν που λάμβανε ο Σεπ Μπλάτερ, καθώς θα βάζει στην τσέπη του… μόλις 1,4 εκατ. ευρώ.
Πηγή:www.sport-fm.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης