ΗΠΑ: Προς απεργία η Εθνική γυναικών ποδοσφαίρου για λόγους... ισότητας!

ΗΠΑ: Προς απεργία η Εθνική γυναικών ποδοσφαίρου για λόγους... ισότητας!

Οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις υπέρ της Εθνικής Ανδρών από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις

ΗΠΑ: Προς απεργία η Εθνική γυναικών ποδοσφαίρου για λόγους... ισότητας!
Τους προηγούμενους μήνες η αθλητική κοινωνία των ΗΠΑ ασχολείτο σχεδόν καθημερινά με τις διαμαρτυρίες των παικτών του NFL (αμερικανικό ποδόσφαιρο) για τις φυλετικές διακρίσεις, που ξεκίνησαν από τον Κολιν Κάπερνικ.

Ο αθλητής των Σαν Φρανσίκο 49ers δεν είχε σηκωθεί κατά την ανάκρουση του ύμνου και το παράδειγμα ακολούθησαν ουκ ολίγοι συναθλητές του, ωστόσο η ποδοσφαιρική οικογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται μπροστά σε ένα άλλο κύμα διαμαρτυριών που έχει ως επίκεντρο την Εθνική ομάδα των γυναικών.

Κλείσιμο
Στο γυναικείο ποδόσφαιρο οι ΗΠΑ θεωρούνται από τις κορυφαίες δυνάμεις παγκοσμίως, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν την ίδια αναγνώριση στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας κι έτσι οι ίδιες οι αθλήτριες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Με επιστολή που έστειλαν στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης τα μέλη της Εθνικής Γυναικών καταγγέλουν την ηγεσία της Ομοσπονδίας για τη 
διαφορετική (ως προς το χειρότερο) αντιμετώπιση που τυγχάνουν συγκριτικά με την αντίστοιχη ομάδα των ανδρών, όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά σε θέματα εξοπλισμού, αγωνιστικών συνθηκών και ταξιδιών.

«Θα παλέψουμε μέχρι να πάρουμε αυτό που θέλουμε», είπε σε συνέντευξη της στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS το μέλος της ομάδας Καρλ Αν Λόιντ ενώ η συμπαίκτρια της Μπέκι Σόρμπραν πρόσθεσε: «Θέλαμε να τους πιέσουμε και η επιστολή στην Επιτροπή ήταν μια καλή προοπτική».

Μόνο που οι Αμερικανίδες δεν πρόκειται να μείνουν εκεί καθώς αν σύντομα η Ομοσπονδία δεν αποδείξει με πράξεις την αλλαγή πολιτικής, τότε το επόμενο βήμα τους θα είναι να κηρύξουν απεργία από τους αγώνες της Εθνικής!

«Δουλεύουμε εντατικά προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να έρθουμε σε μια συμφωνία με την ομάδα», ήταν το σχόλιο από πλευράς της Ομοσπονδίας που τρέχει για να σβήσει τη φωτιά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης