Ολυμπιακός - Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0 (Τελικό)

Ολυμπιακός - Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0 (Τελικό)

Στο Ισραήλ θα κριθεί η πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League – Οι ερυθρόλευκοι, που έχασαν λόγω τραυματισμού στο 38’ τον Σιόβα, είχαν την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ

Ολυμπιακός - Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0 (Τελικό)
Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπόρεσε να λύσει το γόρδιο δεσμό του γκολ κι έτσι ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Champions League έληξε 0-0 κι όλα θα κριθούν σε μία εβδομάδα στο Ισραήλ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.gazzetta.gr ΕΔΩ

Κλείσιμο
Οι ερυθρόλευκοι γλίτωσαν το σοκ στο 3’ όταν ο Φιγκέιρας έκανε λάθος γύρισμα όμως ο Καπίνο έκλεισε σωστά τον Όγκου αναγκάζοντας τον να βγει πολύ πλάγια, για να πάρουν σιγά, σιγά τα ηνία του αγώνα.



Οι Ισραηλινοί όμως είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους και έτσι η πρώτη τελική για τους πρωταθλητές ήρθε με τον Φορτούνη στο 20’ (έδιωξε ο Ισραηλινός γκολκίπερ) για να ακολουθήσει ένα καλό πεντάλεπτο για την ελληνική ομάδα.



Ωστόσο το γκολ δεν ήρθε (στο 22’ πάλι αντέδρασε σωστά ο τερματοφύλακας των Ισραηλινών και στο 25’ ο Σεμπά σούταρε άστοχα) για να πέσει ο ρυθμός μετά το 30’.

Οι Ισραηλίνοι κέρδισαν μέτρα και στο 38’ ο Μποτία πρόλαβε κι έβαλε την προβολή μπροστά από τον Μπρουν ενώ στο επόμενο λεπτό αποχώρησε ο Σιόβας με πρόβλημα στον μηρό και τον Ντα Κόστα να παίρνει τη θέση του.

Ίδια εικόνα και στο β' ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τον αγώνα αλλά να μην βρίσκει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 55' ο Ιντέγε κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση, ωστόσο η εκτέλεση του Ντουρμάζ ήταν πολύ κακή, με τον Σουηδό να δίνει τη θέση του στο 59' στον Τσόρι Ντομίνγκεζ.

Η είσοδος του Αργεντινού βοήθησε τον Ολυμπιακό ωστόσο οι ερυθρόλευκοι τα χαλούσαν όλα είτε στην τελική προσπάθεια είτε στην τελική πάσα.

Στα τελευταία λεπτά μίλησαν Γκόρες και Καπίνο.

Στο 89' ο Ισραηλινός τερματοφύλακας έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Μιλιβόγιεβιτς, ενώ στο 91' ο Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Νουακέμε με αποτέλεσμα ο αγώνας να λήξει 0-0.



Το pregame του αγώνα
«Ο Ολυμπιακός πρέπει να προκριθεί στους ομίλους του Champions League». Ο Βίκτορ Σάντσεθ με τις δέκα αυτές λέξεις που είπε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσε απλά και κατανοητά το στίγμα του σημερινού (21:45, Novasports2) πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την Χαποέλ Μπερ Σεβά για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.
 
Κι ο Ισπανός γνωρίζοντας ότι σε τέτοια παιχνίδια μετράει πάνω απ' όλα η εμπειρία, διέψευσε τα προγνωστικά που ήθελαν τον Μπουχαλάκη στο πλευρό του Μιλιβόγιεβιτς, επιλέγοντας τελικά στο βασικό σχήμα τον Γιάννη Μανιάτη, ενώ στην ενδεκάδα των Ισραηλινών βρίσκεται ο μέχρι πρότινος παίκτης του ΠΑΟΚ Μιγκέλ Βίτορ.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Σεμπά, Ιντέγε.
Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπαράκ Μπαχάρ): Γκόρες, Μπίτον, Μιγκέλ Βίτορ, Νουακαέμε, Μπαρντά, Νταβιτζάντα, Μπράουν, Τάχα, Μέλικσον, Σοάρες, Όγκου

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν συνηθίσει τέτοια εποχή να δίνουν τόσο σημαντικά παιχνίδια, πόσο μάλλον να δίνουν τέλη Ιουλίου ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, αλλά αν θέλουν να αποφύγουν ανάλογη ταλαιπωρία τα επόμενα χρόνια θα πρέπει κι αυτοί (όπως κι οι άλλες ελληνικές ομάδες) να μαζέψουν πολλούς βαθμούς.

Η Χαποέλ Μπερ Σεβά δεν είναι κάποιο μεγαθήριο, αλλά έχοντας ήδη δύο επίσημα ματς στα πόδια της (από τον προηγούμενο γύρο) συν το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου άγχος (ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί) αυτομάτως γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη.

Τις τελευταίες ημέρες ο Βίκτορ επαναλαμβάνει συνεχώς στους παίκτες του ότι πρέπει να αποφευχθούν τα προσωπικά λάθη που κόστισαν αρκετά στα φιλικά και να υπάρχει υπομονή στο παιχνίδι τους.

Ο Ολυμπιακός γενικά έχει καλή παράδοση στα προκριματικά μετρώντας 7 νίκες τα τελευταία χρόνια, αν και σε δύο περιπτώσεις αυτές δεν ήταν αρκετές για να προκριθεί, ενώ και η προϊστορία του με ομάδες από το Ισραήλ δεν είναι και ιδιαίτερα θετική (έχει αποκλειστεί από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Europa League κι έχει μία ήττα μια ισοπαλία με την Μακάμπι Χάιφα στο Champions League).

Όλες οι παραδόσεις όμως είναι για να «σπάνε» ενώ σήμερα το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αναμένεται να είναι κατάμεστο κι η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα είναι σίγουρα ένα τεράστιο συν για τον Βίκτορ και τους παίκτες του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης