Η Ουαλία ξεπέρασε την Αγγλία στη βαθμολογία της FIFA

Η Ουαλία ξεπέρασε την Αγγλία στη βαθμολογία της FIFA

Αφού πανηγύρισαν έξαλλα τα γκολ των Ισλανδών εις βάρος τους, οι Ουαλοί έδειξαν την πλάτη τους στους Άγγλους – Για πρώτη φορά είναι πιο ψηλά από την Αγγλία στη βαθμολογία της FIFA – Στην 52η θέση η Ελλάδα

 Η Ουαλία ξεπέρασε την Αγγλία στη βαθμολογία της FIFA
Πριν την έναρξη του Euro 2016 η Ουαλία βρισκόταν στην 26η θέση της ειδικής βαθμολογίας της FIFA, ενώ η Αγγλία στην 11η. Με το τουρνουά στα γήπεδα της Γαλλίας να εξελίσσεται σε εκατόμβη για τους Άγγλους (αποκλείστηκαν στους «16» από τους Ισλανδούς) και σε θρίαμβο για τους Ουαλούς (έφτασαν ως τους «4») είχαμε για πρώτη φορά ανατροπή και στο ράνκινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Οι Ουαλοί έκαναν άλμα 15 θέσεων φτάνοντας στην 11η (δεν είναι η καλύτερη τους θέση, καθώς στη διάρκεια των προκριματικών του Euro είχαν φτάσει στην 8η), με τους Άγγλους να χάνουν δύο θέσεις και να βρίσκονται στην 13η (ενώ είναι και σε αναζήτηση προπονητή).

Κλείσιμο
Άνοδο μόλις δύο θέσεων είχαμε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία (6η από 8η), ενώ δέκα θέσεις κέρδισε η 7η πλέον Γαλλία με το τοπ 5 να παραμένει αναλλοίωτο καθώς εκεί βρίσκονται Αργεντινή, Βέλγιο, Κολομβία, Γερμανία, Χιλή.

Όσον αφορά την Εθνική Ελλάδας κατέγραψε άλλη μία πτώση καθώς βρίσκεται πλέον στην 52η θέση. Η Ελληνική ομάδα έχασε 12 θέσεις και μαζί με την Ολλανδία (επίσης έχασε 12 θέσεις) είχαν τη μεγαλύτερη πτώση από τις ομάδες που ήταν το τοπ 50.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης