Ο Ολυμπιακός ζητά την τιμωρία του Πεδουλάκη

Ο Ολυμπιακός ζητά την τιμωρία του Πεδουλάκη

Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ στη σειρά των τελικών της Basket League ο Ολυμπιακός έκανε καταγγελία κατά του προπονητή του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός ζητά την τιμωρία του Πεδουλάκη
Οι τελικοί της Basket League βρίσκουν για 11η συνεχόμενη φορά αντιμέτωπους τον Ολυμπιακό (έχει το πλεονέκτημα έδρας) με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο τα ντέρμπι των αιωνίων άρχισαν πριν δοθεί το πρώτο τζάμπολ στο ΣΕΦ.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε καταγγελία κατά του προπονητή του Παναθηναϊκού Αργύρη Πεδουλάκη, θεωρώντας ότι ο τελευταίος ξεπέρασε τα όρια όταν στο φινάλε του τρίτου ημιτελικού με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη δέχθηκε φραστική επίθεση από τους οπαδούς των κίτρινων και αντέδρασε με απρεπή χειρονομία.

Κλείσιμο
Οι ερυθρόλευκοι θεωρούν ότι αυτή του η αντίδραση πρέπει να τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή, ενώ η καταγγελία έγινε γνωστή την ώρα που ξεκινούσε η κοινή συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς (αλλά και τους αγώνες για τις θέσεις 3-4).

«Η θέση μου είναι διαχρονική να πέσουν εκατέρωθεν οι τόνοι. Το μπάσκετ παίζεται εντός του γηπέδου, οι υπόλοιποι είμαστε βοηθοί. Δε νομίζω ότι είναι αυτής της στιγμής να συζητήσουμε αυτό το θέμα», ήταν το λακωνικό σχόλιο του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Γιώργου Χαλβατζάκη στο περιθώριο της εκδήλωσης με τον Αργύρη Πεδουλάκη να μην κρύβει την έκπληξη αλλά και τον εκνευρισμό του.

«Δυστυχώς το κόσμημα που λέγεται Διαμαντίδης δεν μπορεί να φανεί μέσα σ' αυτόν τον βούρκο. Το ισχύει και για τον Παπαλουκά και τον Σπανούλη. Το μόνο που έχουμε αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι ότι τον φραπέ τον κάναμε φρέντο. Από άποψη προπονητών βλέπουμε απλά το απόσταγμα», είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε: «Τα τελευταία 15 χρόνια η δουλειά του προπονητή ήταν δύσκολη γιατί θεωρούμασταν χειρότεροι από τους ξένους. Το θέμα είναι η ποιότητα του πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα. Κι αυτό φαίνεται επίσης από την κίνηση του Ολυμπιακού. Αν ένας προπονητής ακούει τον κόσμο να βρίζει τη μάνα του παίκτη του, αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό μου επιβάλλει ο κώδικας τιμής μου. Αυτό έκανα και θα το ξαναέκανα».

Από την πλευρά του πάντως ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος απέφυγε  να πάρει θέση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα απαντήσω εγώ για την κίνηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Δεν είμαι αρμόδιος»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης