Μπάσκετ: Η ΑΕΚ απάντησε με μπρέικ (68-59) και ισοφάρισε σε 1-1 νίκες τον ΠΑΟΚ

Μπάσκετ: Η ΑΕΚ απάντησε με μπρέικ (68-59) και ισοφάρισε σε 1-1 νίκες τον ΠΑΟΚ

Η Ένωση απάντησε με τον ίδιο τρόπο στον ΠΑΟΚ και έφερε τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ

Μπάσκετ: Η ΑΕΚ απάντησε με μπρέικ (68-59) και ισοφάρισε σε 1-1 νίκες τον ΠΑΟΚ
Αν και η ΑΕΚ φέτος έχει καταφέρει να χάσει όλα τα ντέρμπι με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο, αυτή τη φορά παίζοντας κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο (έχοντας χάσει εντός έδρας στο πρώτο παιχνίδι) έδειχε χαρακτήρα και επικρατώντας με 68-59 του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι», ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά και την Τετάρτη έχει «τελικό» στην έδρα της. 

Σπουδαία εμφάνιση από τον Μίλαν Μιλόσεβιτς με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, εξαιρετικός και ο Μαυροκεφαλίδης με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Βασιλειάδης μοναδικός διψήφιος σκόρερ του ΠΑΟΚ, που είχε 20/55 σουτ! 

Κλείσιμο
Χάτσερ, Τέπιτς, Βασιλειάδης, Μαργαρίτης και Κλάντον από τη μια, Μπράουν, Κατσίβελης, Κάρτερ, Μαυροκεφαλίδης και Μαυροειδής από την άλλη άρχισαν στο ντέρμπι. Τα μακρινά σουτ από Κάρτερ και Μπράουν έδωσαν στην ΑΕΚ ένα ισχνό προβάδισμα (9-11), το οποίο όμως εξαφάνισε ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 7-0 που ολοκληρώθηκε με «βόμβα» Βασιλειάδη (16-11). Γκριν και Χέρστον ανέτρεψαν τα δεδομένα με τον ίδιο τρόπο (16-17), αλλά προσωρινά, καθώς οι γηπεδούχοι «ταΐζοντας» επιμελώς Σχορτσανίτη και Κλάντον ανέκτησαν τον έλεγχο (21-17, 27-24). 

Οι «κιτρινόμαυροι» τότε θαρρείς και γύρισαν διακόπτη και με αφετηρία την εκπληκτική τους άμυνα επέβαλαν το νόμο τους μέχρι το ημίχρονο. Ο Μπράουν πυροβολούσε από μακριά, Μαυροειδής, Μαυροκεφαλίδης και Μιλόσεβιτς έκαναν καταπληκτική δουλειά κοντά στο καλάθι με τη διαφορά να φτάνει και στο +14 (30-44). Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 7:05 της δεύτερης περιόδου πέτυχε μόλις τρεις βολές και ένα τρίποντο, με μοιραίο αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια με μειονέκτημα 13 πόντων (33-46). 

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε ερχόμενος από τα αποδυτήρια να παίξει άμυνα. Κράτησε τους αντιπάλους του σε τρεις πόντους για εξίμισι λεπτά, αλλά στο ίδιο διάστημα πέτυχε μόλις πέντε περισσότερους (!) μένοντας άσφαιρος για ένα ολόκληρο πεντάλεπτο. Η «Ένωση» με γκολ-φάουλ του Μιλόσεβιτς αποκατέστησε το +14 (38-52) και παρά την εμμονή των μακρινών σουτ και τους προσωπικούς πόντους από Χάτσερ και Τέπιτς (42-52) έδειχνε να έχει τον έλεγχο. 

Ο Σχορτσανίτης με τέσσερις πόντους προσπάθησε να δώσει το σύνθημα για αντεπίθεση (47-55) την ώρα που οι φιλοξενούμενοι επεδείκνυαν τις συνήθεις αυτοκαταστροφικές τάσεις με κάκιστες επιθετικές επιλογές και εμφανή νευρικότητα. Η διαφορά με βολές του Βασιλειάδη μειώθηκε στους επτά (48-55, 50-57), αλλά παρά το κρίσιμο τρίποντο του Μιλόσεβιτς η ΑΕΚ συνέχισε να δίνει δικαίωμα στην ελπίδα στους γηπεδούχους με τα λάθη της (53-60).

Ο ΠΑΟΚ, με τη σειρά του, πετούσε όλες τις ευκαιρίες στα σκουπίδια, με τους Μαυροκεφαλίδη, Καλαμπόκη και Μιλόσεβιτς να δίνουν ανάσες από τη γραμμή στην ομάδα τους (53-64). Το ματς είχε πια κριθεί και η κερκίδα τα έβαλε με τον Μαυροκεφαλίδη, που-σημειωτέον-δεν έχει κρύψει πως είναι φίλαθλος του ΠΑΟΚ, εκείνος όμως με ένα ακόμη καλάθι «καθάρισε» οριστικά το ματς (55-68). 

Δεκάλεπτα: 21-17, 33-46, 42-53, 59-68. 

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 8, Λιάπης, Βασιλειάδης 12 (6 ασίστ), Κακαρούδης 4, Δέδας, Μαργαρίτης 7, Σχορτσανίτης 9, Ντούβνιακ 2, Χάτσερ 8, Μάρκοβιτς, Κλάντον 9. 
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Σάκοτα, Χέρστον 3, Μιλόσεβιτς 17 (10 ριμπ.), Γκριν 3, Μαυροκεφαλίδης 14 (12 ριμπ.), Κάρτερ 4, Μπράουν 10, Σαρικόπουλος, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 3, Μαυροειδής 9 (8 ριμπ.).

Πηγή: www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης