Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης η ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης η ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο

Ένα γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 73' έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση, που ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης η ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο
Ήταν ο πιο κοντός παίκτης της ΑΕΚ που υπήρχε στο γήπεδο (μέχρι να μπει ο Μπουονανότε), αλλά μια κεφαλιά του Πέτρου Μάνταλου στο 73’ ήταν αυτή που χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο.

Στο άδειο (λόγω της γνωστής απόφασης Κοντονή) ΟΑΚΑ οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κινδύνεψαν ελάχιστα από την ομάδα του Περιστερίου και κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ τη στιγμή που το παιχνίδι φαινόταν να οδεύει προς το 0-0.

Κλείσιμο
Έχοντας να ξεπεράσει την παγωμένη ατμόσφαιρα, αλλά και το σοκ των χθεσινών εξελίξεων (με Πογιέτ προπονητή πήγε η αποστολή στο ξενοδοχείο, με Μανωλά προπονητή έπεσαν για ύπνο οι παίκτες) η ΑΕΚ χρειάστηκε λίγα λεπτά για να πάρει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, βοηθούμενη κι από το γεγονός ότι ο Ατρόμητος μπήκε στο γήπεδο για να κρατήσει το μηδέν…

Η Ένωση απείλησε με κεφαλιά του Κολοβέτσιου, έχασε διπλή ευκαιρία με τον Αραβίδη στο 12’ και κάπου εκεί ξεθύμανε δείχνοντας ότι έχει μείνει από… ιδέες.

Στο 32’ όμως έχασε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία όταν από το λάθος του Λαζαρίδη ο Μάνταλος πλάσαρε πάνω στον Μπάρκα. Όσον αφορά τον Ατρόμητο, είχε μόλις ένα σουτ με τον Γροντή και τίποτα άλλο.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μπαρμπόσα από τη γωνιά της μικρής περιοχής κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ, ωστόσο η ΑΕΚ ενώ πίεζε ασφυκτικά δεν μπορούσε να κάνει φάσεις με εξαίρεση ένα σουτ του Σιμόες στο 68’.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως ο Αραβίδης έβγαλε την εξαιρετική σέντρα κι ο Μάνταλος στην πλάτη των αμυντικών με εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μπάρκα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 και δίνοντας πλέον το (έστω και μικρό) προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ. Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (79' Κορδέρο), Βάργκας (57' Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα (86' Μπουονανότε), Αραβίδης.
Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κυβρακίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές (88' Φυτανίδης), Μπίτολο, Ουσέρο, Ούμπιδες, Ματέι, Γροντής, Μπρίτο (68' Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (78' Παπαδόπουλος).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης