Η Ελλάδα κέρδισε και τη Σλοβενία (83-72) και τερματίζει πρώτη στον όμιλό της

Η Ελλάδα κέρδισε και τη Σλοβενία (83-72) και τερματίζει πρώτη στον όμιλό της

Άλλη μία νίκη για την Εθνική Ελλάδος που έκανε το «4 στα 4» και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της

Η Ελλάδα κέρδισε και τη Σλοβενία (83-72) και τερματίζει πρώτη στον όμιλό της
Μετά τη νίκη επί της οικοδέσποινας Κροατίας η Εθνική Ομάδα έκανε το... αυτονόητο κι εξασφάλισε μία... αγωνιστική αρχύτερα την πρώτη θέση του γ' ομίλου του Eurobasket.

Η διατήρηση του αήττητου (4-0) χρειάστηκε κόπο στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Σλοβενία (2-2) των Μπλάζιτς & Ντράγκιτς, αλλά τουλάχιστον είχε και τον τρόπο.
Κλείσιμο

Έτσι η τελευταία αναμέτρηση στο Ζάγκρεμπ (vs. Ολλανδία στις 10/9, 22:00/ΑΝΤ1 & ΟΤΕ Sport 4) απέκτησε χαρακτήρα... προπόνησης και συντήρησης για τη «γαλανόλευκη», η οποία περιμένει να μάθει ποιος θα 'ναι ο πρώτος αντίπαλός της στη Λιλ, όπου θα μεταφερθεί η διοργάνωση με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκ νέου ο πιο συνεπής παίκτης της «επίσημης αγαπημένης» με συμμετοχή δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη και στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, όταν η Σλοβενία πλησίασε σε απειλητικό βαθμό. Η λήξη τον βρήκε στους 16 πόντους με 5/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 3/4 ελεύθερες βολές, έχοντας και 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 27:06.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Οι Πρέπελιτς & Κλόμπουτσαρ ήταν οι υπόλοιποι διψήφιοι της Σλοβενίας πριν απ' το τζάμπολ (14,7π. & 10,7π. αντιστοίχως) πέραν των Μπλάζιτς & Ντράγκιτς, αλλά αυτή τη φορά η προσφορά τους στην επίθεση ήταν μηδαμινή (2π. με 1/10 σουτ εντός πεδιάς και 1/2β., 4ρ., 6ασ. & 3λ. από κοινού).

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Ζόραν Ντράγκιτς μείωσε σε 62-60 στο 32', αλλά ο Βασίλης Σπανούλης με ασίστ στον Γιώργο Πρίντεζη (64-60 στο 33') και 4 γρήγορους πόντους έκανε το 69-61 στο 34', πριν ο Νίκος Ζήσης με τρίποντο (80-67 στο 37') ρίξει τους πρώτους τίτλους τέλους.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ελλάδα κρατά την πολυφωνία της στην επίθεση, όπου μέτρησε 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι ομάδα του ενός, αλλά... ομάδα.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Την άμυνα σχεδόν όλων όσοι την ανέλαβαν και κυρίως του Νίκου Ζήση στον Γιάκα Μπλάζιτς, ο οποίος υπερδιπλασίασε το μέχρι πρότινος μέσο όρο πόντων του (12π.) και διέλυσε το ατομικό ρεκόρ του με το εθνόσημο.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης