Ολυμπιακός: Η πρώτη «γνωριμία» με Σεμπά και Ντα Κόστα

Ολυμπιακός: Η πρώτη «γνωριμία» με Σεμπά και Ντα Κόστα

Γνωρίστε τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των «ερυθρόλευκων» - Στιγμιότυπα από τη δράση τους στο γήπεδο – Η μέχρι τώρα πορεία τους

Ολυμπιακός: Η πρώτη «γνωριμία» με Σεμπά και Ντα Κόστα
Ο Ολυμπιακός υλοποιεί τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, επενδύοντας παράλληλα σε παίκτες που μπορούν να προσφέρουν άμεσα, αλλά και να εξελιχθούν στο μέλλον. Την Τρίτη (18/8), οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην απόκτηση του Γαλλομαροκινού αμυντικού Μανουέλ Ντα Σίλβα και του Βραζιλιάνου επιθετικού Σεμπά. Ποιοι είναι οι δύο αυτοί παίκτες; Το «protothema.gr» προσφέρει μία πρώτη γνωριμία με τους δύο παίκτες, με στοιχεία από την καριέρα τους, αλλά και βίντεο από τη δράση τους εντός γηπέδου...

ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ
Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός δεν αναζητούσε απλά έναν αμυντικό ογκόλιθο, αλλά έναν παίκτη που θα μπορεί να προσφέρει εξίσου και στην οργάνωση του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν. Η επιλογή του Γαλλομαροκινού Μανουέλ Μαρουάν Ντα Κόστα Τριντάν Σενούσι – όπως είναι το όνομά του σε... πλήρη ανάπτυξη – κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός είναι 1,92μ., αλλά χειρίζεται την μπάλα στα πόδια του σαν... χαφ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 στη Νανσί και το 2006 πήρε την πρώτη του μεταγραφή και δη στην PSV Αϊντχόβεν, η οποία ξεχώρισε το ταλέντο του 20χρονου τότε ποδοσφαιριστή. Το 2008, ο Ντα Κόστα μεταπήδησε στο καμπιονάτο και συγκεκριμένα στη Φιορεντίνα, στην οποία όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί. Δόθηκε για έναν χρόνο δανεικός στη Σαμπντόρια και το 2009 μετακινήθηκε στην Αγγλία και στη Γουέστ Χαμ, με την οποία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Το 2011, ωστόσο, η Λοκομοτίβ Μόσχας προχώρησε στην απόκτησή του από τα «σφυριά» και το 2012 δόθηκε δανεικός στη Νασιονάλ. Από το 2013 ανήκε στο δυναμικό της τουρκικής Σίβασπορ, με την οποία αγωνίστηκε σε 46 αγώνες, πετυχαίνοντας οκτώ γκολ, πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Ο Μανουέλ Ντα Σίλβα είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, ενώ έχει οκτώ συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών του Μαρόκου.



ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΟ «ΣΕΜΠΑ» ΖΟΥΝΙΟΡ
Ο Σεμπαστιάο ντε Φρέιτας Κόουτο Ζούνιορ, ή πιο γνωστός ως Σεμπά, αποτελεί μία επένδυση για το παρόν και το μέλλον για τον Ολυμπιακό. Είναι μόλις 23 ετών και αγωνίζεται ως επιθετικός, δείχνοντας αρκετά καλά δείγματα στη διάρκεια της παρουσίας του στην Εστορίλ. Ο Σεμπά ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία της Κρουζέιρο. Δόθηκε δανεικός στην Ατλέτικο Μινέιρο και το 2012 πέρασε τον Ατλαντικό, φορώντας τη φανέλα της δεύτερης ομάδας της Πόρτο. Το 2013 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα των «Δράκων» και την ίδια χρονιά πήρε μεταγραφή για την Εστορίλ, με την οποία αγωνίστηκε σε 53 παιχνίδια, πετυχαίνοντας οκτώ τέρματα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης