Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο: Εθνικές για διάκριση παρέα με Stoiximan.gr

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο: Εθνικές για διάκριση παρέα με Stoiximan.gr

Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες που έλαβαν χώρα στο Μπακού πριν από περίπου έναν μήνα και ταδύο χάλκινα μετάλλια των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, οι αθλητές και οι αθλήτριές μας του πόλο ρίχνονται και πάλι στις μάχη μίας διεθνούς διοργάνωσης, αυτή τη φορά του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο: Εθνικές για διάκριση παρέα με Stoiximan.gr
Η διοργάνωση (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου) διεξάγεται από τις 24 Ιουλίου μέχρι την 9η Αυγούστου στο Καζάν της Ρωσίας, με τις δύο ομάδες μας να αναχωρούν γεμάτες όνειρα και αυτοπεποίθηση για μία ακόμη διάκριση, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει στα μεγάλα ραντεβού. Μαζί τους και στη νέα προσπάθεια θα έχουν τη στήριξη του υπερήφανου χορηγού τους Stoiximan.gr.


Κλείσιμο
Για το μετάλλιο οι ομάδες μας –Θ. Βλάχος: «Πρώτα ο όμιλος»

Η ομάδα των ανδρών αναχωρεί σήμερα για το Καζάν με τους πιο αισιόδοξους να μιλούν ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο ο προπονητής της ομάδας, Θόδωρος Βλάχος εμφανίστηκε συγκρατημένος σε δηλώσεις του, εξαίροντας τη δυσκολία του ομίλου της Εθνικής:

«Ο όμιλός μας είναι ο πιο δύσκολος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θα είμαστε έτοιμοι για  να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των αθλητών, έχουμε μια ομάδα με ομοιογένεια, με όρεξη και πάθος για δουλειά», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας παράλληλα την άποψή του αναφορικά με τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν γεννηθεί για την ελληνική συμμετοχή:

«Είναι δύσκολη η αποστολή μας στο Καζάν και δεν μπορώ να σας πω αν θα γίνει η μεγάλη υπέρβαση, γιατί πρέπει πρώτα να ανεβούμε το «βουνό» με τα παιχνίδια του ομίλου, καθώς δεν υπάρχει υποδεέστερη ομάδα σ” αυτόν και όλες έχουμε περίπου την ίδια δυναμική (το ξαναλέω θέλει πολλή συγκέντρωση).  Μπορούμε να μιλήσουμε για το κάτι παραπάνω αν καταφέρουμε να βρεθούμε στα πρώτα χιαστί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πώς να μην εμφανίζεται συγκρατημένος ο Έλληνας τεχνικός, όταν ο όμιλος της εθνικής αποτελείται από τις ΗΠΑ, Ιταλία και τη διοργανώτρια Ρωσία. Η 1η ομάδα προκρίνεται απευθείας στους «8», ενώ η 2η και 3η παίζουν αγώνες μπαράζ με την 2η και 3η του Α’ομίλου. Η 4η ομάδα συνεχίζει για τις θέσεις κατάταξης (9-16).

Αντίπαλοι (Όμιλος Β’):


ΗΠΑ (27/7, 12.00 τοπική)
Ιταλία (29/7, 09.30 τοπική)
Ρωσία (31/7, 18.50 τοπική).

Αποστολή Εθνικής Ανδρών: Κώστας Φλέγκας, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακες), Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Δερβίσης,  Κώστας Γεννηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος.

Εξάλλου χθες αναχώρησε για το Καζάν και η ομάδα των γυναικών με εξίσου υψηλές βλέψεις στη διοργάνωση μετά και από την πολύ καλή προετοιμασία της ομάδας, η οποία ολοκληρώθηκε με τη δεύτερη θέση στο «Θέτις Καπ». Οι παίκτριες και ο προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, ανέφεραν ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και στοχεύει στη διόρθωση σημείων του παιχνιδιού της με στόχο τη διάκριση στο Καζάν.

Το σύστημα ομίλων και νοκ-άουτ είναι το ίδιο με αυτό των ανδρών, με την ομάδα να ψάχνει την πρόκριση στους «8» σε όμιλο με τις Αυστραλία, Ολλανδία και Ν. Αφρική. Όλες οι αναμετρήσεις να καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.

Αντίπαλοι Εθνικής (Β’ Όμιλος):
Αυστραλία (26/7, 12.10 τοπική)
Ολλανδία (28/7, 09.30 τοπική)
Νότια Αφρική (30/7, 21.30 τοπική).

Αποστολή Εθνικής Γυναικών: Έλενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Χριστίνα Κότσια, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Ιωάννα Χαραλαμπίδη, ΦιλιώΜανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Ελένη Ξενάκη.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης