Superleague: Τα σχόλια των ομάδων για την κλήρωση

Superleague: Τα σχόλια των ομάδων για την κλήρωση

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε και αυτό είναι το... τρίτο ημίχρονο και πως την σχολιάζουν οι άνθρωποι των 16 ομάδων στο περιθώριο της κλήρωσης που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής

Superleague: Τα σχόλια των ομάδων για την κλήρωση
Δεν έβγαλε κάποιο ντέρμπι στην πρεμιέρα η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (14/7) στο Μέγαρο Μουσικής. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Γιώργου Μποροβήλου.

«Αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και καλούμαστε να κάνουμε κάτι θετικό για να προοδεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δώσει διέξοδο και μια ανάσα στους φιλάθλους από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο
Αυτό που καλούμαστε όλοι να κάνουμε είναι να βρούμε λύσεις», είπε, αρχικά. «Στόχος μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι πιο μεθοδικά και ομαδικά σε συνεργασία με όλους τους φορείς, την ΕΠΟ και την Πολιτεία. Έγιναν αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα και οι διαιτητές θα διακόπτουν άμεσα τον αγώνα σε περίπτωση ρίψης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο», προσθέσε.

«Σε περίπτωση εισόδου θεατών ακόμα και μία ώρα πριν από την έναρξή του αγώνα, αυός δε θα αρχίζει και θα κατοχυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας. Δεν υπάρχει, πλέον, μη ορισμός αγώνα για οφειλές και έχει αντικατασταθεί με αφαίρεση βαθμών, όπως ισχύει στη FIFA», συνέχισε ο κ. Μποροβήλος. «Θα εξετάζονται όλες οι καταγγελίες για διαστρέβλωση αγώνων», είπε στο τέλος της ομιλίας του.

Σειρά πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο Euro U19, που διεξάγεται σε Κατερίνη, Βέροια, Λάρισα, και στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας για δωρεάν εισιτήρια, κάτι που... μεταφράστηκε σε γεμάτα γήπεδα, ενώ συνεχάρη την Εθνική Κ19 για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. «Βολές δέχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δέχομαι κάθε καλόπιστη κριτική όσο αυστηρή κι αν είναι», πρόσθεσε ο κ. Γκιρτζίκης και συνέχισε μιλώντας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Τις περισσότερες φορές δέχεται βολές αδίκως. Εμείς οι περισσότεροι που αποφασίσαμε να δώσουμε χρόνο σε αυτό το άθλημα έχουμε παίξει μπάλα και πρέπει να το προστατεύσουμε από αυτούς που δεν το γνωρίζουν και δεν το αγαπούν, αλλά επίσης και από εμάς τους ίδιους.

Πρέπει να απαντήσουμε στην πράξη, να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Ποδοσφαιριστές, προπονητές, τεχνικά επιτελεία, παράγοντες και επενδυτές όλοι πίνουμε νερό από την ίδια βρύση. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε δηλητήριο.

Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε το καταστατικό και τους νέους κανονισμούς. Έτσι, θα έχουμε σοβαρότητα και ισχύ απέναντι σε όσους αμφισβητούν το ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε. «Χρειάζεται να δουλέψουμε για να πετύχουμε. Ας λειτουργήσουμε ως συμπαίκτες. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε στο γήπεδο», ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Γκιρτζίκης.

Ακολούθησαν βίντεο-αφιερώματα στον πρωταθλητή για 42η φορά Ολυμπιακό, καθώς και στην πρωταθλήτρια ομάδα Νέων των «ερυθρολεύκων», αλλά και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν. Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Μιχάλης Αναγνώστου ξεκίνησε τη διαδικασία της κλήρωσης. Κλειδάριθμους πήραν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, μετά από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης για τηλεοπτικούς λόγους.

Όπως προαναφέραμε, κάποιο ντέρμπι δεν έβγαλε η πρεμιέρα, ενώ λόγω των δικαστικών υποθέσεων των Κέρκυρας, Βέροιας, είχαμε Ομάδα Α' και Ομάδα Β', όπως είχε γίνει και το 2011 λόγω Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας. Αναλυτικά, εδώ το πρόγραμμα. Όσον αφορά τα ντέρμπι, αυτά ξεκινούν την 4η αγωνιστική με το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ενώ το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων» είναι προγραμματισμένο για την 11η αγωνιστική στη Λεωφόρο.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης και Σούπερ Λίγκας: «Θα είναι πιο αμφίρροπο και πιο ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα. Έχουμε την επιστροφή δύο ιστορικών ομάδων, της ΑΕΚ και του Ηρακλή και τις καλωσορίζουμε. Σε συνδυασμό με τις λιγότερες ομάδες εκτιμούμε ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι εξίσου συναρπαστικό».

Βαγγέλης Ασλανίδης, πρόεδρος ΑΕΚ: «Γυρίσαμε στη φυσική μας θέση. Όσον αφορά το πρόγραμμα και τον προγραμματισμό, αυτό είναι δουλειά του αγωνιστικού τμήματος. Είναι υποχρέωση της ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί. Να κάνουμε υπερήφανους όλους αυτούς που λέγονται οικογένεια της ΑΕΚ. Κάνει και θα κάνει όλες τις κινήσεις για να είναι πλήρης στο επερχόμενο πρωτάθλημα. Ένα περίπου μήνα πριν να ξεκινήσει δεν έχει επικυρωθεί ακόμα η βαθμολογία της προηγούμενης χρονιάς. Αυτό για μένα είναι από παράξενο ως πρωτοτυπία και θεωρώ ότι πρέπει να το τονίσω».

Στράτος Σωπήλης, Αντιπρόεδρος Παναθηναϊκού: «Ο κόσμος που αγαπάει το ποδόσφαιρο θέλει να είναι κοντά. Εμείς έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Δεν έχει σημασία το πρόγραμμα. Το ζητούμενο είναι να έχουμε ένα πρωτάθλημα με αξιοπιστία, ήθος και αξιοπρέπεια Να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, όχι ευχολόγια. Έχει γίνει άψογα ο σχεδιασμός μας με επαγγελματισμό και αξιοκρατία για να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε».

Για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ: «Θα πάμε να αγωνιστούμε, έχουμε να παίξουμε δύο παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός πρέπει να γυρίσει εκεί που ανήκει, στον ευρωπαϊκό θρόνο του».

Δημοκράτης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος ΠΑΟΚ: «Στόχος μας είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο. Έχουν μπει γερές βάσεις από τον κ. Τούντορ και τον κ. Άρνεσεν, μετά τον βραχνά των εκατομμυρίων που ξόδεψε ο κ. Σαββίδης. Πλέον, είμαστε ελεύθεροι να προχωρήσουμε. Θα δούμε ένα-ένα τα παιχνίδια, δε βάζουμε στόχους για πρωταθλητισμό, θα έρθουν οι νίκες, θα έρθουν τα αποτελέσματα και θα κάνουμε το ταμείο στο τέλος.

Θέλουμε ένα έντιμο και καθαρό πρωτάθλημα, αυτό ζητάμε και θα είμαστε μπροστάρηδες στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την κλήρωση αρχίζουμε με δύσκολα παιχνίδια, είναι καλό ότι ξεκινάμε στην Τούμπα, έχουμε από την 6η έως και 8η αγωνιστική τρία ντέρμπι με ομάδες των Αθηνών. Είναι καλό διότι παίρνοντας βαθμούς τις περνάς αυτές τις ομάδες και είναι κακό γιατί θα έχουμε και τα τρία παιχνίδια εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».

Σάββας Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος Ολυμπιακού: «Το πρόγραμμα δεν έχει καμία σημασία. Και 15 παιχνίδια να δίναμε εκτός έδρας για μας θα ήταν το ίδιο πράγμα. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και εμείς σαν Ολυμπιακός έχουμε στόχο και τους δύο τίτλους, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, καθώς και να κάνουμε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση στην Ευρώπη.

Βλέποντας τα περσινά παιχνίδια που χάσαμε και προκρίθηκαν οι άλλες δύο ομάδες, με λίγο καλύτερα αποτελέσματα θα μπορούσαμε στη θέση αυτών να είμαστε εμείς. Μπορούμε το κάτι παραπάνω και στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα μιλήσει και πάλι η καρδιά του πρωταθλητή κι εμένα δε μ' ενδιαφέρει ο πρωταθλητής χειμώνα, ο πρωταθλητής Οκτώβρη και Νοέμβρη.

Εμένα μ' ενδιαφέρει να τερματίσουμε πρώτοι στο τέλος του πρωταθλήματος. Ρωτάνε ποιος είναι ο πρωταγωνιστές και όχι αν έπαιξε καλή μπάλα ή όχι. Ρωτάνε να μάθουν τον πρωταθλητή της χώρας. Είναι καλό ότι παίζουμε τα δύο ντέρμπι εκτός έδρας στον πρώτο γύρο, ας είναι κολλητά, δεν έχει σημασία.

Είμαστε Ολυμπιακός, τα παιδιά είναι πεπειραμένα, είμαστε αγαπημένοι και ο νέος προπονητής είναι καλός, νέος εργατικός και πιστεύω ότι θα δέσει την ομάδα, ακόμα κι αν χρειαστούν 1-2 παίκτες ακόμα για μεταγραφές. Ο πρόεδρος ξέρει, είναι ο μοναδικός που βάζει το χέρι στην τσέπη και πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρυσι. Θα δώσουμε 30 ντέρμπι και όλες οι ομάδες ακόμα και ισοπαλία να πάρουν θα πανηγυρίζουν.

Θέλω να κάνω και δύο πολιτικές τοποθετήσεις. Παρακολούθησα όλο αυτόν τον καιρό το δράμα που τραβάει η χώρα. Έγιναν και κάποιες ωραίες κινήσεις απ' όλα τα κόμματα να συμπαρασταθούν στον Τσίπρα. Οι Έλληνες αν είναι ενωμένοι ποτέ δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν.

Οι 300 στη Βουλή θα πρέπει να σκεφτούν τι είναι πάρα πολύ καλό για τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λάος πέρασε το μήνυμα ότι θέλει Ευρώπη και ευρώ και πρέπει να το ασπαστούμε. Αν πριν από πέντε χρόνια ήμασταν ενωμένοι και είχαν γίνει αυτές οι κινήσεις, θα ζούσαμε πολύ καλύτερες μέρες σήμερα».

Μίλησε και ο Δημήτρης Μίχας, εκπρόσωπος του Λεβαδειακού. «Η αθλητική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της», ήταν τα λόγια του. Οι Βοιωτοί δίνουν μάχη στα δικαστήρια για την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα.

Γιώργος Σπανός, πρόεδρος Ατρομήτου: «Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα γιατί ανέβηκαν δύο ομάδες με μεγάλη δυναμική, όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Θα υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός, κάτι που μπορεί να σε κάνει καλύτερο. Είναι καλό να υπάρχει ο θεμιτός ανταγωνισμός, κάνει καλύτερες τις ομάδες.

Για τα περί Ομάδας Α' και Β': «Είναι από τις παθογένειες που έχουμε και πρέπει να τις λύσουμε. Από εχθές έπρεπε να τα λύσουμε αυτά τα πράγματα. Ερχόμαστε στην κλήρωση και λείπουν πράγματα. Πρέπει να βγουν οι αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα, ώστε να γνωρίζουμε όλους τους αντιπάλους. Να τα ξεπεράσουμε αυτά όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για το ότι τα πρώτα εντός έδρας ματς είναι με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό: «Με όλους θα παίξουμε, έχουμε δείξει ότι έχουμε μεγάλη δυναμική στο Περιστέρι και ξέρουμε να εκμεταλλευόμαστε την έδρα μας. Δεν παίζει ρόλο η σειρά, εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε. Λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα δεν έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές, πιστεύω ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες, ώστε ο προπονητής να έχει το πλήρες ρόστερ και να εμφανιστούμε έτοιμοι».

Γιώργος Ζαρκάδας, πρόεδρος Κέρκυρας: «Για μας είναι έκπληξη ότι δεν μπήκε το όνομα της Κέρκυρας στην κληρωτίδα. Είμαστε απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι από τη Σούπερ Λιγκ και θα λέγαμε ότι αυτή η κίνηση είναι μη νόμιμη. Παρ' όλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι, κάνουμε κανονικά την προετοιμασία και τον προγραμματισμό μας και στο τέλος πιστεύω θα δικαιωθούμε για να λάβουμε κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα».

Για το πρόγραμμα: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο υπάρχουν ρόστερ, το οποίο θα ενισχυθεί. Θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και πολύ καλοί, όπως και πέρυσι. Κοιτάμε το πρόγραμμα και κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης