Οκτώ μήνες αποκλεισμός για τον Γκιστ!

Οκτώ μήνες αποκλεισμός για τον Γκιστ!

Δημητρακόπουλος: Θετική η απόφαση - Δεν θα προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ

Οκτώ μήνες αποκλεισμός για τον Γκιστ!
Με ποινή αποκλεισμού για οκτώ μήνες τιμωρήθηκε τελικά ο Τζέιμς Γκιστ, λόγω χρήσης ινδικής κάνναβης! Ο αθλητικός δικαστής ανακοίνωσε σήμερα την τιμωρία του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ, ο οποίος θα μπορεί να επιστρέψει πλέον στη δράση τον Δεκέμβριο του 2015! 

Κι αυτό γιατί η «καμπάνα» αρχίζει να μετρά απ' την μέρα που λήφθηκε το πρώτο δείγμα. Δηλαδή στις 5 Απριλίου... Υπενθυμίζεται πως ο άσος του Παναθηναϊκού υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές μεσούσης της σεζόν και μένει να φανεί ποια είναι η πρόθεση της ΚΑΕ για το μέλλον της συνεργασίας τους. 

Κλείσιμο
Διότι αφενός ο Γκιστ «κρέμασε» την ομάδα στο φινάλε της φετινής χρονιάς, αφετέρου οι πρωταθλητές υποχρεούνται να τον στερηθούν και στο πρώτο μισό της επόμενης. Αφού, λοιπόν, βάλουν τα δεδομένα στη... ζυγαριά, θα αποφασιστεί για το αν ο αγαπημένος της εξέδρας θα συνεχίσει στο σύλλογο -παίζοντας από Δεκέμβρη και μετά- ή θα υπάρξει λύση συμβολαίου. 


Δήλωση Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δικηγόρου του James Gist για το θέμα:
«Ο αθλητικός δικαστής, κ. Ανδρέας Λίλλος έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ , ως υπότροπο  τον καλαθοσφαιριστή James Gist και του επέβαλε ποινή αποκλεισμού από τους αθλητικούς αγώνες για 8 μήνες. Η θέση του Gist είναι ότι χρησιμοποίησε φαρμακευτικό σκεύασμα εγκεκριμένο από την Αμερική προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας, αγνοώντας την ύπαρξη της απαγορευμένης ουσίας (πραγματική πλάνη). Την άνω θέση του αθλητή τεκμηρίωσε επιστημονικά ο καθηγητής φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μανώλης Οικονόμου. Δεδομένης της ανελαστικότητας των διατάξεων περί ντόπινγκ, όπου και η αμέλεια τιμωρείται, η απόφαση κρίνεται θετική και δε θα προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ».




Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης