Champions League: Δείτε όλα τα αποτελέσματα των αποψινών αγώνων

Champions League: Δείτε όλα τα αποτελέσματα των αποψινών αγώνων

Στο «μηδέν» χωρίς τέρματα έμειναν Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης και είναι οι δύο ομάδες που περνούν στην φάση των «16»

Champions League:  Δείτε όλα τα αποτελέσματα των αποψινών αγώνων
Γιουβέντους – Ατλέτικο 0-0 - Τσάμπα περίμενε ο Ολυμπιακός…

Το αποτέλεσμα που θα άφηνε εκείνες ευχαριστημένες -και όχι τον Ολυμπιακό- έφεραν Γιουβέντους και Ατλέτικο. 

Κλείσιμο
Με τους μεν Ισπανούς να έχουν ήδη προκριθεί και να κρατούν την πρωτιά ακόμα και με ήττα ενός γκολ και τη δε «Γηραιά Κυρία» ν’ αποφεύγει το ρίσκο ενός κάζου που θα την άφηνε εκτός διοργάνωσης, το τελικό 0-0 ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη στο Τορίνο. 

Αν και αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους. Διότι οι Μαδριλένοι απείλησαν με σουτ του Κόκε και ένα -ακόμα πιο επικίνδυνο- του Σουάρες που έβγαλε δύσκολα ο Μπουφόν. Οι «μπιανκονέρι», από την άλλη, έψαξαν… ελεγχόμενα το γκολ σε καλές ευκαιρίες του Πογκμπά και του Βιντάλ. 

Όσο περνούσε η ώρα όμως, τόσο έπεφτε ο ρυθμός. Και όσο απουσίαζαν οι καλές φάσεις (ακόμα και οι αλλαγές από τους δυο προπονητές), τόσο πιθανότερη έμοιαζε η ισοπαλία. Αυτή που τελικά ήρθε, αφήνοντας τον Ολυμπιακό μάταια να περιμένει και δίνοντάς τους δικαίωμα να περάσουν «πακέτο» στην επόμενη φάση. 


Λίβερπουλ – Βασιλεία 1-1 

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί στα νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης ως δεύτερη πίσω από την Ρεάλ, όμως η εξαιρετικά οργανωμένη Βασιλεία προηγήθηκε και εκμεταλλευόμενη το ότι οι Reds έπαιξαν από το 50' με δέκα παίκτες άντεξαν και στο τέλος πανηγύρισαν. Τα 100 γκολ στο «Ανφιλντ» έφτασε ο Τζέραντ.

Στο 13' από το λάθος του Σκρτελ ο Τσούφι δεν κατάφερε να σκοράρει και στο 25' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τρομερό αριστερό σουτ του Φαμπιάν Φράι, ο οποίος είχε παίξει το «1-2» με τον Τσούφι (0-1). Η Λίβερπουλ δεν είχε καθόλου καλή εικόνα στο πρώτο μέρος και μάλλον ήταν τυχερή που το σκορ έμεινε στο 0-1. Στο 39' ο Λόβρεν έβαλε κόντρα στον Φράι που ετοιμαζόταν να σκοράρει.

Στο δεύτερο μέρος οι Reds μπήκαν πιο επιθετικά, όμως η Βασιλεία έδειχνε επικίνδυνη στην κόντρα. Στο 50' το πρότζεκτ των Αγγλων έγινε ακόμα πιο δύσκολο, αφού ο Μάρκοβιτς -είχε μπει στο ημίχρονο στη θέση του Λάμπερτ- είδε πολύ αυστηρή απευθείας κόκκινη για κίνηση του χεριού -πάνω στη φάση- προς το πρόσωπο του Σαφάρι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Ρεάλ Μαδρίτης – Λουντογκόρετς 4-0

Ηταν αναμενόμενο, όμως πλέον είναι γεγονός. Οι Μερένγκες πέτυχαν τη 19η διαδοχική νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις και έγιναν η πρώτη ισπανική που το κάνει σπάζοντας το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα του Ράικαρντ από το 2005-06. Ιστορία συνέχισε να γράφει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε γκολ, έφτασε τα 72 στην κορυφαία διοργάνωση και έγινε μόνος δεύτερος όλων των εποχών (Μέσι 74) και πρώτος των Blancos, ξεπερνώντας τον μεγάλο, Ραούλ (71). Η ομάδα του Αντσελότι έκανε έξι νίκες σε έξι αγώνες στον όμιλο με τέρματα 16-2.

Στο 20' τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Μπέιλ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγαινε στην εστία, όμως ο Μαρσελίνιο είχε την φαεινή ιδέα να κόψει πάνω στη γραμμή με το χέρι. Ο διαιτητής Τουρπάν του έδειξε απευθείας κόκκινη και τη βούλα του πέναλτι. Ο Ρονάλντο έστησε τη μπάλα, ξεγέλασε τον Στογιάνοφ και έγραψε το 1-0, όπως και ιστορία. Στο υπόλοιπο ματς το ενδιαφέρον ήταν να δούμε που θα σταματήσουν οι Μερένγκες και στο 38' ο Μπέιλ το έβαλε το γκολ με κεφαλιά από κόρνερ του Κροος για το 2-0. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Νάβας και στο πρώτο μέρος έκανε τρομερή επέμβαση στο τεχνικό του του Εσπίνιο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Μονακό – Ζενίτ 2-0, Μπενφίκα – Λεβερκούζεν 0-0

Η Μονακό τα κατάφερε. Παρά τα πολλά προβλήματα στη σεζόν, έκανε την έκπληξη, επιβλήθηκε 2-0 της Ζενίτ και όχι μόνο προκρίθηκε, αλλά το έκανε εμφαντικά κατακτώντας την πρώτη θέση! Οι γηπεδούχοι δούλεψαν πολύ το ματς τακτικά, καθώς για την πρόκριση τους έφτανε και η ισοπαλία. Έτσι, με πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα, έκλεισαν τους διαδρόμους και μπλόκαραν τελείως τους Ρώσους, που απογοήτευσαν. Ευκαιρίες στο πρώτο μέρος δεν υπήρξαν, παρά μόνο στο 42', όταν ο Σούμπασιτς έβγαλε την προσπάθεια του Λόμπαρτς.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ έδωσαν χώρο, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν τόσο κακοί, που στο δεύτερο μέρος δεν είχαν ούτε τελική προσπάθεια στην εστία. Η είσοδος του γρήγορου Μαρσιάλ στο 56΄στη θέση του Μπερμπάτοφ ξεκλείδωσε και την άμυνα της Ζενίτ, με το 1-0 να έρχεται στο 63'. Ο Καράσκο εκτέλεσε το φάουλ και ο Αμπντενούρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Η καλύτερη ευκαιρία της Ζενίτ ήρθε στιγμές αργότερα, όταν το μακρινό φάουλ του Χουλκ πέρασε λίγο άουτ, όμως μέχρι εκεί. Μέχρι το τέλος ήταν εμφανές ότι δε θα άλλαζε τίποτα, με τον Φαμπίνιο να κάνει το τελικό 2-0 και τους Μονεγάσκους να επιστρέφουν με τον καλύτερο τρόπο στο Champions League μετά από 10 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ντόρτμουντ – Άντερλεχτ 1-1

Ουσιαστικά η Ντόρτμουντ ήθελε έναν βαθμό και τον πήρε. Βέβαια, η Άρσεναλ (ήθελε νίκη 6 γκολ διαφορά για να βγει 1η) παραλίγο να κάνει τη ζημιά, όμως τελικά το γκολ του Μίτροβιτς στο τέλος δεν στοίχισε στους Βεστφαλούς.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως παραλίγο να βρεθούν πίσω στο σκορ στο 11', όταν ο Μίτροβιτς βρήκε μόνος απέναντι από τον Λάνγκερακ, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλοί στην αντεπίθεση, με τον Μίτροβιτς να είναι πολύ επικίνδυνος. Οι παίκτες του Κλοπ είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία, όμως στο πρώτο μέρος δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες.

Η εικόνα άλλαξε στην επανάληψη, καθώς οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα και άρχισαν να πιέζουν. Καγκάβα (47') και Μχιταριάν (49', 54') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Προτό, όμως το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 58' ο Ιμόμπιλε έκανε πολύ ωραία προσπάθεια και πλασέ για το 1-0. Οι Βεστφαλοί συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες. Καγκάβα (60') και Μχιταριάν (70', 71', 80', 83') δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν δίχτυα και στο τέλος η Μπορούσια το πλήρωσε. Στο 84' ο Γκρόσκροϊτς έκανε το λάθος, ο Βαντεν Μπόρε έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μίτροβις με κεφαλιά από κοντά έκανε το τελικό 1-1.


Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Γαλατασαράι – Άρσεναλ 1-4

Η Αρσεναλ αναζητούσε νίκη με πολλά γκολ ή ένα  μεγάλο δώρο από την Αντερλεχτ. Τέρματα πέτυχε (όχι όσα ήθελε), αλλά η ισοπαλία στη Βεστφαλία την έστειλε ακόμα μια φορά στη 2η θέση και πλέον περιμένει αν θα έχει... κέφια η κληρωτίδα. Εξαιρετικοί οι «κανονιέρηδες», διέσυραν 4-1 τη Γαλατασαράι με τους Ράμσεϊ, Ποντόλσκι να κάνουν το δικό τους πάρτι στην Πόλη. Οι Λονδρέζοι ισοβάθμησαν στους 13 με τη Ντόρτμουντ και η... ζημιά των Βέλγων (η αλησμόνητη ισοπαλία 3-3) θα τη συνοδεύσει στην επόμενη φάση!

Η Αρσεναλ ήταν καταιγιστική με το... καλημέρα  του ματς και στο 3' άνοιξε το σκορ. Εξαιρετική προσπάθεια του Ράμσεϊ και ο Γερμανός με δυνατό σουτ πέτυχε το 1-0. Η Γαλατά προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Χακάν Μπαλτά από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Η Αρσεναλ είχε την ουσία, τον τρόπο και τον... Ράμσεϊ. Ετσι, στο 11' από ιδανική κίνηση του Τσάμπερλεϊν, ο Ουαλός με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Οι Λονδρέζοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και σε ένα δίλεπτο (20', 22') έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν. Ο Ποντόλσκι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Σανόγκο δεν μπόρεσε να κάνει γκολ την πάσα του Κάμπελ.

Διάβασε περισσότερα εδώ 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής σε όλους τους ομίλους έχουν ως εξής: 

A' όμιλος
Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2 (22’ Φουστέρ, 65’ Τσόρι, 87’ Μήτρογλου, 90’ Αφελάι – 59’ Κρουν, 81’ Ρόσενμπεργκ)
Γιουβέντους – Ατλέτικο 0-0


B' όμιλος

Λίβερπουλ – Βασιλεία 1-1 (80’ Τζέρναρντ - 25’ Φράι)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λουντογκόρετς 4-0 (20΄Ρονάλντο, 38’ Μπέιλ, 80’ Αρμπελόα, 88' Μεδράν)

Γ΄ όμιλος
Μονακό – Ζενίτ 2-0 (63’ Αμπντενούρ 89’ Φαμπίνιο)
Μπενφίκα – Λεβερκούζεν 0-0

Δ' όμιλος
Γαλατασαράι – Άρσεναλ 1-4 (88’ Σνάιντερ - 3’, 90+2’ Ποντόλσκι, 11’, 29’ Ράμσεϊ)
Ντόρτμουντ – Άντερλεχτ 1-1 (58’ Ιμόμπιλε – 84’ Μίτροβιτς)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης