Κούβα: Για πρώτη φορά διεθνής διαγωνισμός κατάδυσης στη χώρα

Κούβα: Για πρώτη φορά διεθνής διαγωνισμός κατάδυσης στη χώρα

Στόχος της κυβέρνησης να αναθερμανθεί ο τουρισμός

Κούβα: Για πρώτη φορά διεθνής διαγωνισμός κατάδυσης στη χώρα
Με προφανή στόχο την τουριστική της ανάπτυξη, η Κούβα δέχθηκε να διοργανωθεί στη χώρα για πρώτη φορά διεθνής καταδυτικός διαγωνισμός το περασμένο Σάββατο, από την Red Bull. O διαγωνισμός Red Bull Cliff Diving, πραγματοποιήθηκε από το Κάστρο Μόρο που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού, απέναντι από το ιστορικό κέντρο της Αβάνας.

Εκεί στήθηκε ειδική πλατφόρμα και οι επίδοξοι αθλητές καταδύθηκαν από τα 27 μέτρα, ενώ χιλιάδες θεατές παρακολουθούσαν το θέαμα.

Κλείσιμο


Πρώτος αναδείχθηκε ο Βρετανός Blake Aldridge εκτοπίζοντας στην δεύτερη θέση τον Μεξικανό Jonathan Paredes, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο επίσης Βρετανός, Gary Hunt. Mετά το τέλος του αγώνα ο Paredes, που ήταν ο περσινός νικητής, δήλωσε ότι ο άνεμος και η καλή θερμοκρασία του νερού υπήρξαν σύμμαχοι των αθλητών.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση λέγοντας ότι η διεξαγωγή των αγώνων κατάδυσης στην Κούβα είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης για να τονώσει τον τουρισμό της.

Σημειώνεται ότι η κατάδυση του Σαββάτου ήταν η πρώτη εκδήλωση του 2014 Cliff Diving World Series, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο στη Βραζιλία αφού θα περάσει πρώτα από τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης