UEFA: Ψηφίστηκε η δημιουργία της «Εθνικής Λίγκας»

UEFA: Ψηφίστηκε η δημιουργία της «Εθνικής Λίγκας»

Θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2018 με σκοπό να αναβαθμίσει τους φιλικούς αγώνες των εθνικών ομάδων

UEFA: Ψηφίστηκε η δημιουργία της «Εθνικής Λίγκας»
Το σχέδιο για την δημιουργία της «Εθνικής Λίγκας» παρουσίασε η UEFA σε συνέδριο που διεξήχθη στο Καζακστάν.

Το συγκεκριμένο «μίνι πρωτάθλημα» θα έχει σκοπό να δοθούν περισσότερα κίνητρα στις Εθνικές ομάδες, κατά την διεξαγωγή φιλικών αγώνων.

Κλείσιμο
Στο συνέδριο συμμετείχαν και τα 54 κράτη που ανήκουν στην UEFA και ψήφισαν όλα υπέρ του σχεδιασμού και της λειτουργίας της συγκεκριμένης διοργάνωσης η οποία αναμένεται να πρωτοεμφανισθεί τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το μεγάλο κίνητρο όμως που δίνεται μέσω αυτής της διοργάνωσης, είναι ότι μια ομάδα, η πρωταθλήτρια των φιλικών αγώνων, θα παίρνει το εισιτήριο για απευθείας είσοδο στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τη στιγμή που από το Euro της Γαλλίας το 2016 και μετά, θα συμμετέχουν 24 ομάδες και όχι 16 στην τελική φάση, είναι μια καλή ευκαιρία για τις μικρομεσαίες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, να επιδιώξουν την υπέρβαση, μέσω αυτών των αγώνων.

Ο  Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού των εθνικών ομάδων, σχολίασε: «Όλα τα μέλη της UEFA συμφώνησαν στη δημιουργία αυτής της νέας διοργάνωσης. Είναι ένα μεγάλο βήμα για τις εθνικές ομάδες της Ευρώπης και ελπίζουμε οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν το νέο εγχείρημα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης