Calcio Storico Fiorentina: Το πιο βίαιο άθλημα στον κόσμο

Calcio Storico Fiorentina: Το πιο βίαιο άθλημα στον κόσμο

Δείτε σκληρές φωτογραφίες και βίντεο από το άθλημα που αποτελεί ένα συνδυασμό rugby, ποδοσφαίρου, boxing και ελληνορωμαϊκής πάλης και διεξάγεται κάθε χρόνο στην Φλωρεντία

Calcio Storico Fiorentina: Το πιο βίαιο άθλημα στον κόσμο
Ποια πυγμαχία και μεικτές πολεμικές τέχνες; Ποιο ράγκμπι; Όλα αυτά τα λεγόμενα σκληρά αθλήματα δεν πιάνουν μια μπροστά στο Calcio Storico Fiorentina που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Φλωρεντία.

Το άθλημα αυτό αποτελεί ένα συνδυασμό rugby, ποδοσφαίρου, boxing και ελληνορωμαϊκής πάλης και χρονολογείται από το 1500 μΧ. Oι κανονισμοί του γράφτηκαν το 1580 από τον Κόμη Giovanni de' Bardi και ισχύουν έως σήμερα με πολύ μικρές παραλλαγές. Σχεδόν τα πάντα επιτρέπονται. Αυτό που σίγουρα απαγορεύεται είναι οι κλωτσιές στο κεφάλι και η συμπλοκή δύο εναντίον ενός.

Κλείσιμο

Στους ετήσιους αγώνες παίρνουν μέρος τέσσερις ομάδες, η κόκκινη, η άσπρη, η μπλε και η πράσινη. Οι ομάδες εκπροσωπούν τα διαφορετικά κομμάτια τις πόλης.

Στα 50 λεπτά της διάρκειας του αγώνα το γήπεδο που είναι στρωμένο με άμμο θυμίζει πεδίο πρωτόγονης μάχης. Κάθε ομάδα έχει 27 παίχτες που πολεμούν και διεκδικούν τη μπάλα. Ο τελικός γίνεται πάντα στις 24 Ιουνίου, την ημέρα που γιορτάζεται και ο San Giovanni. Οι νικητές κερδίζουν ένα μοσχάρι.

























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης