Εθνική Ελλάδος: Τα πλάνα του Σάντος

Εθνική Ελλάδος: Τα πλάνα του Σάντος

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έδειξε τις πρώτες σκέψεις του για την ενδεκάδα

Συνελήφθη ο Ελληνοποιημένος Ολυμπιονίκης της Πυγμαχίας στο Σύδνεϋ
Εθνική Ελλάδος: Τα πλάνα του Σάντος
Με χαμηλούς τόνους  προπόνησε  χθες το απόγευμα τους διεθνείς ο Φ.Σάντος εν όψει του αγώνα της Παρασκευής με το Λιχτενστάιν στο Βαντούζ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έδειξε τις πρώτες σκέψεις του για την ενδεκάδα. Εβαλε γκολκίπερ τον Καρνέζη (το πρωί έπαιξε για λίγο και ο Σηφάκης, αλλά ο Καρνέζης θα παίξει στο ματς), δεξί μπακ τον Τοροσίδη, αριστερό μπακ τον Χολέμπας, στόπερ τους Παπασταθόπουλο, Σιόβα, «εξάρι» τον Κατσουράνη, «μέσα δεξιά» στα χαφ τον Μανιάτη και «μέσα αριστερά» τον Ταχτσίδη. Δεξί εξτρέμ τον Κονέ, αριστερό εξτρέμ τον Χριστοδουλόπουλο και στην κορυφή της επίθεσης τον Μήτρογλου. Ιδιο και απαράλλαχτο σχήμα, δηλαδή, με το φιλικό της Αυστρίας, πάντα σε διάταξη 4-3-3. Αποτελεί έκπληξη  η απουσία του αρχηγού της Εθνικής, Γιώργου Καραγκούνη, από την υπό δοκιμή ενδεκάδα. Σήμερα οι διεθνείς, μετά το βαρύ φορτίο της χθεσινής ημέρας, επιστρέφουν στις μονές προπονήσεις. Δεν προπονήθηκε χθες ο Σαμαράς, ο οποίος έχει υποστεί χτύπημα σε δάχτυλα του ποδιού.

Κλείσιμο
Δηλώσεις

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δήλωσε σχετικά με τη βασική αντίπαλο της  Εθνικής, τη Βοσνία και το ενδεχόμενο μιας ήττας της Βοσνίας. «Οσο υπάρχουν ακόμη παιχνίδια, ελπίζουμε. Το θεωρούμε πάρα πολύ δύσκολο και κοιτάμε  να πάρουμε εμείς τα παιχνίδια και ό,τι θέλει ας γίνει, είτε πάμε στα μπαράζ, είτε υπάρξει ένα στραβοπάτημα, εμείς θα πάμε με στόχο να βρισκόμαστε στη Βραζιλία το καλοκαίρι. Ολα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Οι ομάδες δεν είναι όπως παλιά. Ολες οι ομάδες έχουν καλούς παίκτες, αλλά εμείς θα πάμε για το απόλυτο».

Ο Κώστας Μήτρογλου  δήλωσε: «Ολοι  οι αγώνες είναι δύσκολοι. Πιστεύω  θα κλειστούν πίσω. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και να κάνουμε  αυτό που μας λέει ο προπονητής»  και κατέληξε αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του: «Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα, όταν με χρειαστεί ο προπονητής και θα δώσω το 100%».

Σηφάκης: «Θέλουμε το απόλυτο»


«Θέλουμε το δύο στα δύο και  ξεκινάμε με τον αγώνα εναντίον του  Λιχτενστάιν. Θέλουμε το απόλυτο και γι' αυτό θα προετοιμαστούμε μέχρι την Παρασκευή για να πάρουμε το "διπλό" και τους βαθμούς. Όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι ανεξάρτητα από το όνομα της ομάδας», τόνισε ο Μιχάλης Σηφάκης και συνέχισε: «Το σημαντικό είναι πώς θα είμαστε εμείς προετοιμασμένοι και το πώς θα είμαστε μέσα στο γήπεδο. Αν πιάσουμε την απόδοση που θέλουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάποιον αντίπαλο. Αν μπορέσουμε να συνδυάσουμε το αποτέλεσμα με το καλό ποδόσφαιρο είναι ό,τι καλύτερο. Είναι τέσσερα παιχνίδια αρχής γενομένης από την Παρασκευή, το πιο σημαντικό για εμένα και για όλους μας είναι οι βαθμοί. Αν το καταφέρουμε με καλό ποδόσφαιρο, θα είναι το τέλειο».

 
Λιχτενστάιν - Με ένα νέο  πρόσωπο  


Ο 22χρονος Σάντρο Βόλφινγκερ, που αγωνίζεται στην ελβετική «Τσουρ 97» είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο στην αποστολή του Λιχτενστάιν για τα ματς με Ελλάδα και Λιθουανία. Κατά τα άλλα μετέχουν ουσιαστικά όσοι έκοψαν βαθμούς τον Ιούνιο από τη Σλοβακία στο Βαντούζ (1-1) και όσοι λίγο έλειψε να κάνουν την έκπληξη στο φιλικό με την Κροατία (νίκησαν στο φινάλε 3-2 οι Κροάτες). Στην αποστολή του Λιχτενστάιν επιστρέφουν οι Μάρτιν Μπούχελ και Ρόμπιν Γκούμπσερ, που δεν έπαιξαν στο φιλικό με την Κροατία. Αναλυτικά στην αποστολή μετέχουν οι Γιέλε, Μπίτσερ, Μπουργκμάιερ, Φρικ, Γκουρ, Κάουφμαν, Οερι, Κουιντάνς, Μ.Στόκλασα, Γιλιντίζ, Μπούχελ, Α.Κρίστεν, Ερις, Γκούμπσερ, Νικ.Χάσλερ, Πολβερίνο, Βίσερ, Βόλφινγκερ, Μπεκ, Μ.Κρίστεν, Ντ.Χάσλερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης