Εθνική Παίδων μπάσκετ: Ήττα από Σερβία, στόχος το χάλκινο

Εθνική Παίδων μπάσκετ: Ήττα από Σερβία, στόχος το χάλκινο

Η Σερβία ήταν ανώτερη της Ελλάδας και πήρε την πρόκριση στον τελικό του U-16, με σκορ 49-65

Εθνική Παίδων μπάσκετ: Ήττα από Σερβία, στόχος το χάλκινο
Η Σερβία αποδείχθηκε ανώτερη της Ελλάδας και πήρε την πρόκριση στον τελικό του U-16. Το τελικό 49-65 τα λέει όλα από μόνο του, αφού η Εθνική είχε ξεκάθαρα επιθετικά προβλήματα, ενώ τούτη τη φορά δεν λειτούργησε και η άμυνα.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έπαιξε και πάλι άρρωστος, όμως ήταν εξουθενωμένος κι έτσι ήταν αδύνατο να βοηθήσει. Πλέον, στόχος είναι το χάλκινο μετάλλιο, ας μην λησμονούμε ότι η Ελλάδα ανέβηκε για τελευταία φορά στο βάθρο σε επίπεδο Παίδων το 1999.

Κλείσιμο
Η Σερβία μπήκε από την αρχή πιο δυνατά και προηγήθηκε με 0-8, αλλά η Ελλάδα βρήκε τον τρόπο να μειώσει με τον Παπαγιάννη σε 6-8. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 11-13, αφού η ελληνική ομάδα έπαιξε καλά στην άμυνα, αλλά στην επίθεση είχε το γνωστό της πρόβλημα.

Στη δεύτερη περίοδο, όμως, το σκηνικό άλλαξε, διότι οι Σέρβοι βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι. Το 23-36 ου ημιχρόνου ήταν συνέπεια της ευστοχίας των αντιπάλων (11/22 δίποντα, 4/10 τρίποντα) και της αστοχίας της Ελλάδας (10/27 δίποντα, 0/5 τρίποντα). Αλλωστε τα περισσότερα σουτ έγιναν με κακές προϋποθέσεις. 

Το... κακό συνχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ελλάδα δεν μπορούσε με τίποτα να βάλει καλάθι, οι Σέρβοι έκαναν πάρτι και το σκορ έγινε 26-45 στο 24'. Η ύστατη προσπάθεια της Εθνικής έγινε στο επόμενο τρίλεπτο, η διαφορά έπεσε στους 12 (33-45), αλλά η Σερβία απάντησε αμέσως, έκανε το 34-53 στο 29', για να τελειώσει με 36-53 το τρίτο δεκάλεπτο.

Διαβάστε περισσότερα στο superbasket.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης