Η Πάτρα πάει... Καναδά για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Η Πάτρα πάει... Καναδά για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Ο δήμος της αχαϊκής πρωτεύουσας διοργανώνει αποστολή συμμετοχής στους 47ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 19/8/13 στο Γουίντσορ της επαρχίας Οντάριο

Αιματηρές ταραχές στην Ταϊλάνδη
 Η Πάτρα πάει... Καναδά για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» είναι το ρητό και φαίνεται ότι ο δήμος Πατρέων ωθεί τη νεολαία του στα γυμναστήρια και στην άμιλλα του αθλητισμού. Έτσι, παρά τις αντιξοότητες και το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, ο δήμος της αχαϊκής πρωτεύουσας διοργανώνει αποστολή συμμετοχής στους 47ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες (International Children's Games-ICG) που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 19/8/13 στο Γουίντσορ της επαρχίας Οντάριο του Καναδά, στα αθλήματα του στίβου, του τένις και της ενόργανης γυμναστικής.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας και Πρόνοιας και υπεύθυνος αθλητικού τμήματος του δήμου Πατρέων Θεοχάρης Μασσαράς, δήλωσε ότι η συμμετοχή της πόλης στους αγώνες «δίνει πρώτον, τη δυνατότητα σε μικρούς αθλητές να συμμετάσχουν σε αγώνες παγκοσμίου εμβέλειας και να αξιολογήσουν το αθλητικό τους επίπεδο και δεύτερον, δίνει έμμεσα τη δυνατότητα να διαφημίσουμε την πόλη μας ανά την υφήλιο, που ίσως αυτήν τη στιγμή είναι και η μοναδική διαφήμιση τόσο μεγάλης εμβέλειας».
Κλείσιμο

Η συμμετοχή των παιδιών της Πάτρας στους Αγώνες «ενορχηστρώθηκε» με τη βοήθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του μητροπολίτη Τορόντο Σωτηρίου, της γγ Αθλητισμού Κ. Γιαννακίδου, του Έλληνα πρεσβευτή στην Οτάβα, Ελ. Αγγελόπουλου, του γενικού προξένου στο Τορόντο Δ. Αζεμόπουλου, του συλλόγου Αχαιών στο Τορόντο, και της ελληνικής κοινότητας στο Γουίντσορ Έσεξ.

Οι Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες, με τη διεθνή ονομασία ICG και κάτω από την αιγίδα και την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, σε διαφορετική χώρα του κόσμου. Περισσότερες από 500 πόλεις από 115 χώρες του κόσμου, έχουν στείλει στους αγώνες περισσότερα από 45.000 παιδιά -2.000 περίπου από αυτά είναι Ελληνόπουλα, τα 500 περίπου από την Πάτρα. Η ίδια η Πάτρα, εξάλλου, διοργάνωσε τους Αγώνες το 2003.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης