Εκμέκ κανταΐφι

Εκμέκ κανταΐφι

Το πολίτικο εκμέκ είναι ένα σιροπιασμένο ψωμί σαν τσουρέκι και το σερβίρουν με καϊμάκι από βουβαλινό γάλα!! Η δική μας παραλλαγή έχει για βάση του κανταΐφι σιροπιασμένο κι από πάνω αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγί και καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Επί ποδός... πολέμου δάσκαλοι, πανεπιστημιακοί και φοιτητές
 Εκμέκ κανταΐφι
ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΜΟΝΗ ΚΑΦΙΡΗ

 
Κλείσιμο

Υλικά για 20 άτομα:


Για τη βάση:

400γρ. κανταΐφι

220γρ. βούτυρο φρέσκο

 

Για το σιρόπι:


3 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 

Για την κρέμα:


7 κρόκους αβγού

6 ποτήρια γάλα

1 ποτήρι ζάχαρη

7 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 λοβό βανίλιας ή ξύσμα 1 λεμονιού

 

Για το γαρνίρισμα:


600γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με 4 κουτ. σούπας ζάχαρη

αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα ή φιλέ καβουρδισμένα



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

FOOD STYLING: TINA WEBB

 

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το περιχύνετε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει.
    Ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρά. Στο τέλος προσθέτετε και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το σιρόπι ζεστό πάνω στο ψημένο κανταΐφι και αφήνετε να απορροφηθεί.
    Ετοιμάζετε την κρέμα: ρίχνετε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός ή αβγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι, το γάλα και τη βανίλια ή το ξύσμα λεμονιού και τοποθετείτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα (προσοχή, δεν πρέπει να πάρει βράση).
    Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Αφαιρείτε το λοβό βανίλιας. Με κοφτερό μαχαιράκι το χαράζετε κατά μήκος και ξύνετε για να πέσουν τα σποράκια του στην κρέμα.
    Περιχύνετε την επιφάνεια του σιροπιασμένου κανταϊφιού με την κρέμα και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
    Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Πριν το σερβίρετε, καλύπτετε την επιφάνεια με τη σαντιγί και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης