Αχλάδια ποσέ με άρωμα βανίλιας

Αχλάδια ποσέ με άρωμα βανίλιας

Μια κλασική συνταγή για το αγαπημένο φρουτένιο επιδόρπιο που θέλει να αχλάδια να βράζουν μέσα σε γλυκό κρασί μαζί με αρώματα βανίλιας και λεμονιού. Σερβίρεται με παγωτό ή χτυπημένο τυρί μασκαρπόνε.

Χ. Χριστόπουλος: Γιατί να μην γίνει πάρτι στο Αβέρωφ;
 Αχλάδια ποσέ με άρωμα βανίλιας

από τον Ηλία Μαμαλάκη


Υλικά για 6 άτομα:
Κλείσιμο

6 αχλάδια ελαφρώς ώριμα, καθαρισμένα

1 μπαστουνάκι βανίλια

750γρ. γλυκό άσπρο κρασί

200γρ. ζάχαρη

200ml νερό

χυμό από 1 λεμόνι και λίγο ξύσμα


 


Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb

 

Εκτέλεση:

Βάζετε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα (σε μία στρώση) και προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη και το νερό. Σιγοβράζετε τα υλικά ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.
   
Ανοίγετε τη βανίλια στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι και ρίχνετε τους σπόρους και το λουβί στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντας πού και πού τα αχλάδια, ώστε να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
   
Βγάζετε από την κατσαρόλα τα αχλάδια, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και βράζετε το σιρόπι μέχρι να δέσει. Μοιράζετε τα αχλάδια σε έξι πιάτα, περιχύνετε με το δεμέν σιρόπι και τα αφήνετε λίγο να ποτίσουν.
   
Συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή μασκαρπόνε αναμεμιγμένο με λίγη ζάχαρη άχνη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης