Γεροβασίλη: 10.000 αιτήσεις για 138 θέσεις Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών

Γεροβασίλη: 10.000 αιτήσεις για 138 θέσεις Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών

Παράταση για την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των Γραμματέων και των Γενικών Διευθυντών - Θέμα Τσακαλώτου ποιοι θα μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά - Η τρόικα αναγνωρίζει την όλη προσπάθεια 


Γεροβασίλη: 10.000 αιτήσεις για 138 θέσεις Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών
«Το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών στο Δημόσιο και ποιες κατηγορίες θα υπαχθούν ή θα βγουν, είναι θέμα του Γενικού Λογιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών», δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη αμέσως μετά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα το πρωί της Τετάρτης στο Hilton. 

Αμέσως μετά τις επαφές της, η κυρία Γεροβασίλη επεσήμανε ότι υπάρχει χρονική πίεση από την πλευρά των δανειστών για γρήγορη ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των Γενικών Γραμματέων και των Γενικών Διευθυντών, ενώ για 69 θέσεις ΓΓ έχουν υποβληθεί μόλις 7.000 αιτήσεις και για 69 θέσεις διευθυντών έχουν υποβληθεί 3.000 αιτήσεις. Η ίδια υποστήριξε, επίσης, ότι το θέμα είναι ότι το διαχειρίζονται λίγοι άνθρωποι και γι' αυτό υπάρχουν καθυστερήσεις. 

Κλείσιμο
Η Όλγα Γεροβασίλη 
συμπλήρωσε, επίσης ότι ζητήθηκε παράταση για την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων και η τρόικα έδειξε να το καταλαβαίνει και γι' αυτό έδωσε παράταση στο deadline, για την τοποθέτηση διευθυντών, από τον Μάρτιο στον Μάιο, ενώ η τοποθέτηση των γενικών γραμματέων πήρε παράταση μέχρι τον Ιούνιο.  

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ισχυρίστηκε, επίσης, ότι θα χρειαστεί χρόνος για την αξιολόγηση των υποψηφίων και για την Κινητικότητα αλλά επιβεβαίωσε ότι έχει, ήδη, ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος.

Η Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε, επίσης, ότι υπάρχουν διάφορες τεχνικές καθυστερήσεις των φορέων προέλευσης, καθώς οι υπηρεσίες δεν αφήνουν κάποιους να φύγουν (π.χ. σε έναν Δήμο μπορεί να θέλει να φύγει ένας και δε του δίνουν τα δικαιολογητικά). Για αυτές τις τεχνικές καθυστερήσεις των φορέων προέλευσης, θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση. Παρ' όλα αυτά η ίδια υποστήριξε ότι η τρόικα αναγνωρίζει την όλη προσπάθεια.

Τέλος, η κυρία Γεροβασίλη, ερωτηθείσα αν μετά τον ανασχηματισμό θα είναι αύριο στη θέση της, δήλωσε:

«Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Για αύριο έχω κανονισμένο ραντεβού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης