Αλιβιζάτος: Το μητρώο των φίλων θα καταστραφεί - Στη... φυλακή όποιος παραβιάσει τον νόμο

Αλιβιζάτος: Το μητρώο των φίλων θα καταστραφεί - Στη... φυλακή όποιος παραβιάσει τον νόμο

Αυστηρός στην τήρηση των κανόνων εμφανίστηκε ο επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας - Τι είπε για τα τυπωμένα ψηφοδέλτια, τη ψήφο εξ αποστάσως και που έθεσε τον πήχη της συμμετοχής

Αλιβιζάτος: Το μητρώο των φίλων θα καταστραφεί - Στη... φυλακή όποιος παραβιάσει τον νόμο
«Είναι πρωτοτυπία να εκλέγεται ο επικεφαλής και να δημιουργείται μετά το κόμμα, αλλά το ζητούμενο ήταν να ξεφύγουμε από τους μηχανισμούς» εξήγησε τη διαδικασία ο επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας

Ο κ. Αλιβιζάτος αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί κλήσεις από το εξωτερικό, ώστε να ενημερώσει και άλλα κόμματα για την επιλογή πρώτα ο αρχηγός και στη συνέχεια το κόμμα. 

Κλείσιμο
Έχουμε καλύψει όλο το φάσμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε και ανέφερε ως εξαιρέσεις την «Ώρα Αποφάσεων και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για τον οποίο διευκρίνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξήγησε και την απόρριψη της ψήφου εξ αποστάσεως προς χάριν της ομοφωνίας. «Πετύχαμε, όμως, την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων» προσέθεσε.

«Αποφύγαμε τη συνταγή της διπλοψηφίας, το χειρόγραφο σύστημα» σημείωσε με ικανοποίηση και στάθηκε στον αναγκαίο όπως είπε διαχωρισμό μελών- φίλων. 

Ως προς το μητρώο φίλων ξεκαθάρισε πως θα καταστραφεί και ότι θα δοθεί προς έλεγχο μόνο κατόπιν εύλογης ένστασης. Δε με ενδιαφέρει, απάντησε ο κ. Αλιβιζάτος σε ερώτηση αν υπάρξει διαφωνία κάποιων υποψηφίων.

«Και όποιος πάρει τον κατάλογο των φίλων θα το κάνει με δέσμευση ότι δε θα βγάλει φωτοτυπίες, αλλιώς είναι υπεύθυνος έναντι του νόμου, θα πάει φυλακή» προειδοποίησε.


Ως προς τις προεγγραφές (5000) οι δύο δηλώνουν μέλη και ο ένας φίλος, ήταν το στοιχείο που έδωσε.

Ο κ. Αλιβιζάτος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν... μικροί εμφύλιοι για τα διαδικαστικά, αλλά εξέφρασε την ικανοποίησή του που η διαδικασία οδεύει στην ολοκλήρωσή της με τη συμμετοχή περισσότερων από 4000 ανθρώπων.
 
Σε ότι αφορά στη γενική δοκιμή είπε ότι λειτούργησε το 85% των εκλογικών τμημάτων. Όποιος επιχειρήσει να διπλοψηφίσει θα εντοπιστεί, προειδοποίησε.

Χαρακτήρισε... μικροεπεισόδιο την ανακοίνωση που έβγαλε για τα προτυπωμένα ψηφοδέλτια και διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα είναι αδιάβλητη. Στο πλαίσιο αυτό, αρνήθηκε να πει ποιοι υποψήφιοι έκαναν το λάθος, αποδίδοντας την ενέργεια σε κεκτημένη ταχύτητα. 

Ως προς τη ροή των αποτελεσμάτων προέβλεψε ότι το αποτέλεσμα θα υπάρχει μέχρι τις 11μμ. Έχει υπολογιστεί πως 35 λεπτά αρκούν για τη διαλογή 300 ψηφοδελτίων. 

Μπορούν να ψηφίσουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους με ταυτότητα ή διαβατήριο και 3 ευρώ. Τη δεύτερη Κυριακή θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν ψηφίσει στις 12 Νοεμβρίου. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι θα συμμετέχουν και οι 17άρηδες, καθώς η επιτροπή ζήτησε και έλαβε την τελική έκδοση του εκλογικού καταλόγου. 

Όλες οι μεταρρυθμίσεις έγιναν από πολιτικούς της προοδευτικής παράταξης, όλες οι καταστροφές από συντηρητικούς, επισήμανε και ανέφερε ότι το καταλαβαίνει αυτό και ο κ Μητοτάκης, η οικογένεια του οποίου προέρχεται από τη δημοκρατική παράταξη. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πιστεύει στην ρήξη και όχι στη μεταρρύθμιση. Ο ρόλος της νέας παράταξης είναι να καλύψει αυτό κενό ξεπερνώντας την τάση κατακερματισμού.  

«Κλειδί η μεγάλη συμμετοχή, κανείς δε θα εγκαταλείψει το καράβι αν συμμετέχει ο κόσμος» κατέληξε. Με μόνο 50 ή 70 χιλιάδες πολλοί θα μπουν σε δεύτερες σκέψεις, προσέθεσε.

Ως προς τις προσωπικές του φιλοδοξίες δήλωσε ότι στις 20 Νοεμβρίου θα ατενίζει το Ιόνιο από το Κορακοχώρι Ηλείας. Είναι και η κυρία μου εδώ και μου έχει ξεκαθαρίσει ότι το αντίθετο θα είναι θέμα διαζυγίου, είπε με χιούμορ. 

Για το συνέδριο είπε ότι την ευθύνη θα την έχει ο νέος αρχηγός. 

Για το θέμα των debates ο κ. Αναστασάκος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε ότι αθροιστικά είδαν τη δεύτερη τηλεμαχία περισσότεροι από 500 χιλιάδες άτομα. Και αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει και τρίτο debate, αν και εξαρτάται από το ζευγάρι του δεύτερου γύρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης