Θεοδωράκης: «Είτε 12, είτε 19 γίνουν οι εκλογές, εμείς θα κερδίσουμε»

Θεοδωράκης: «Είτε 12, είτε 19 γίνουν οι εκλογές, εμείς θα κερδίσουμε»

«Είναι σαφές ότι, εάν δεν κερδίσουμε, με τον ίδιο τρόπο που διεκδικούμε να είμαστε στρατηγοί θα είμαστε στρατιώτες» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για τη διαδικασία εκλογής προέδρου στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

Θεοδωράκης: «Είτε 12, είτε 19 γίνουν οι εκλογές, εμείς θα κερδίσουμε»
Μπορεί να μην κατέληξαν στο ποιος είναι ο καλός, ο κακός και ο άσχημος (όπως ρωτούσε η αφίσα της εκδήλωση), αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Χρήστος Χωμενίδης και ο Μάκης Προβατάς συζήτησαν εφ΄όλης της... πολιτικής ύλης, σε μια ζωντανή, διαδραστική εκδήλωση χθες το βράδυ στο Public Συντάγματος. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης φυσικά οι εκλογές στην Κεντροαριστερά. Ο πρόεδρος του Ποταμιού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είτε 12, είτε 19 γίνουν οι εκλογές εμείς θα κερδίσουμε».

Κλείσιμο
Επίσης, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των εκλογών: «Έχουμε συμφωνήσει ότι αυτή η διαδικασία δεν γίνεται για να ξεγελάσει ο ένας τον άλλο και να μαλώνουμε την επόμενη μέρα –δεσμευόμαστε ότι το νέο κόμμα θα κατέβει στις εκλογές υπό την ηγεσία αυτού που θα νικήσει. Είναι σαφές ότι, εάν δεν κερδίσουμε, με τον ίδιο τρόπο που διεκδικούμε να είμαστε στρατηγοί θα είμαστε στρατιώτες. Αν ο νέος φορέας που θα δημιουργηθεί είναι κόντρα στις αρχές μας, κόντρα σε αυτά που λέμε –αυτό θα φανεί στη πράξη».

Ενώπιον περίπου 300 συμμετεχόντων, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε έναν απολογισμό της πορείας του στην πολιτική μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε διεξοδικά στην ταραχώδη περίοδο του δημοψηφίσματος και στο τι συνέβη τις μέρες πριν και μετά τη διεξαγωγή του, στην πορεία του Ποταμιού μέχρι σήμερα, στην απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα, στις προσδοκίες του από αυτή την εκλογική διαδικασία, αλλά και στο μεγάλο στοίχημά του, αυτή την περίοδο, που είναι να κερδηθεί η μάχη της συμμετοχής.

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητά του ότι στις εκλογές για την ανάδειξη ηγέτη στο προοδευτικό Κέντρο θα ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Και αυτό, όπως είπε, θα συμβεί ανεξαρτήτως των εμποδίων που βάζουν κάποιοι στη συμμετοχή των πολιτών. «Αν ψηφίσουν κάτω από 100.000 θα χάσουμε πανηγυρικά, γιατί δεν θα έχουν ψηφίσει οι ανεξάρτητοι αλλά οι κομματικοί μηχανισμοί. Αν ψηφίσουν 150.000 θα είναι ντέρμπι. Αν ψηφίσουν πάνω από 200.000 θα το πάρουμε από την πρώτη Κυριακή» ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Ανάμεσα σε όσους παραβρέθηκαν, ήταν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός, ο οικονομολόγος Μάνος Ματσαγγάνης, οι καθηγητές Θεοφάνης Τάσης και Αντώνης Παπαρίζος, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Βασίλης Μαρκής, ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκης,η πρώην ευρωβουλευτής Άννα Καραμάνου, η συγγραφέας Μπέττυ Βακαλίδου, ο εκδότης Τάκης Φραγκούλης, ο επιχειρηματίας Μάκης Παπούλιας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολις Κώστας Μπιτζάνης, οι διακεκριμένοι γιατροί Γιώργος Αθανασόπουλος και Άννα Εφραιμίδου, οι ηθοποιοί Αγγελος Παπαδημητρίου, Γιώργος Μάινας, Γωγώ Μπρέμπου, οι καλλιτέχνες Κωστής Καζαμιάκης, Γιώργος Χουλιάρας ,Γιάννης Αδαμάκης, Γιώργος Δεπόλλας, Γιώργος Χαδούλης, οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Γρηγόρης Ψαριανός, καθώς αρκετοί δημοσιογράφοι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης