Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ

Στο 22,7% η ΝΔ, στο 16,6% ο ΣΥΡΙΖΑ - Όταν στη μέτρηση συμπεριλαμβάνεται και η Κεντροαριστερά (10,4%), «τσιμπάει» λίγο και από τα δύο κόμματα

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ
Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα». Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 7,5 μονάδων του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Τα ευρήματα ωστόσο της δημοσκόπησης διαφοροποιούνται, όταν στη μέτρηση λαμβάνεται υπόψη και η δημιουργία του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς. Και αυτόό, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο νέος φορέας λαμβάνει διψήφιο ποσοστό (10,4%) και είναι καθαρά τρίτο κόμμα.
Κλείσιμο

Αναλυτικότερα:

Στην πρόθεση ψήφου, με τα τωρινά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 16,6% (προηγούμενη 16,2%), η Νέα Δημοκρατία 22,7% (23,2%), η Χρυσή Αυγή 6,5% (6,6%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (6,4%) , το ΚΚΕ 6% (6,1%). Τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6%.
   
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 57%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%.

Όταν στην δημοσκόπηση συμπεριλαμβάνεται το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, λαμβάνει 10,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, η Νέα Δημοκρατία 22%, η Χρυσή Αυγή 6,6%, το ΚΚΕ 6%, τα άλλα κόμματα είναι κάτω από το 3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύει το ίδιο το 23,5%. Το 42% απαντά κανένας εκ των δύο.
   
Σε ερώτηση για τις προοπτικές του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, το 36,5% απαντά ότι «έχει μέλλον», ενώ το 57,5% δηλώνει ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του αυτός ο χώρος.

Για την πορεία της χώρας οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 73,5% ότι πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση, για την οικονομία το 47% πιστεύει ότι η κατάστασή της θα χειροτερεύσει, ενώ το 28% ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.

Σε ερώτηση για τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη, το 56,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτήν, το 20,5% ότι πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν και το ευρώ, ενώ το 19,5% ότι πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ, αλλά να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης