Σαντορινιός: «Καθαρότερες από πριν» οι ακτές του Σαρωνικού σε 20 μέρες!

Σαντορινιός: «Καθαρότερες από πριν» οι ακτές του Σαρωνικού σε 20 μέρες!

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας υποσχέθηκε ήδη από το Σαββατοκύριακο η εικόνα να είναι καλύτερη και αρνήθηκε πως υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση για ολιγωρία

Σαντορινιός: «Καθαρότερες από πριν» οι ακτές του Σαρωνικού σε 20 μέρες!
Μπορεί οι επιστήμονες να διαφωνούν και να διατυπώνουν ομοφώνως και ξεκάθαρα αντίθετη άποψη, όμως ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νίκος Σαντορινιός υποστηρίζει πως η εικόνα των ακτών της Αττικής που μολύνθηκαν από το πετρέλαιο του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου θα είναι πολύ καλύτερη ήδη από το Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά, «πλήρως, αλλά πλήρως, καθαρότερες και από ότι ήτανε οι ακτές αυτές, κατά δήλωση της εταιρείας, θα είναι σε 20 ημέρες, όταν θα ολοκληρωθεί η απάντληση, όμως πιστεύω πως ήδη από το Σαββατοκύριακο θα είναι καλύτερη η εικόνα».

Ο κύριος Σαντορινιός, μιλώντας στην ΕΡΤ αρνήθηκε τις κατηγορίες περί ολιγωρίες προς το υπουργείο Ναυτιλίας και ισχυρίστηκε πως έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν πάρα πολύ άμεσα: «Δεν υποεκτιμήθηκε η κατάσταση, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε σκάφος του λιμενικού και σε τέσσερις ώρες είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρία και να ξεκινήσει η διαδικασία αντιρρύπανσης, κι έτσι πολύ γρήγορα άρχισε να στήνεται το φράγμα. Σε άλλες περιπτώσεις, αυτή η διαδικασία παίρνει 12 ώρες. Εδώ είχαμε ένα σκάφος με 2.500 τόνους πετρελαιοειδών και σήμερα θα ξεκινήσει η απάντληση με ασφάλεια καθώς εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη ποσότητα των καυσίμων».

«Ολες οι απορρυπαντικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ασχολούνται με τον καθαρισμό του Σαρωνικού, όπως και το σκάφος της ΕΕ, τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος και 8 με 10 συνεργεία από στεριάς» ενημέρωσε ο υφυπουργός, που εξήγησε πως «δεν υπάρχει μία πετρελαιοκηλίδα, αλλά διάσπαρτες κηλίδες πετρελαίου από τον Πειραιά έως τη Γλυφάδα, και βέβαια στην Σαλαμίνα, υπάρχει μια διάσπαρτη ρύπανση των υδάτων».
Κλείσιμο

Δεν μπορώ να απαντήσω πώς βυθίστηκε καθώς γίνεται προανάκριση και θα ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα, υποσχέθηκε ο Νίκος Σαντορινιός.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης