Γεννηματά: Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι για τρεις

Γεννηματά: Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι για τρεις

«Θα συζητήσουμε με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, μετά τις εκλογές» απάντησε για το θέμα των συνεργασιών

Γεννηματά: Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι για τρεις
Η κυρία Γεννηματά δηλώνει δικαιωμένη από το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και θέτει τον στόχο της ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών. «Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να κάνει ανατροπές την ώρα που χρειάζεται» λέει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτίθεται στον πρωθυπουργό: «
Κλείσιμο
Ο κ. Τσίπρας μεταφορικά γυρίζει στον τόπο τους εγκλήματος, πηγαίνοντας στη Δ.Ε.Θ. Στον Θερμαϊκό έχουν πνιγεί όλα τα προγράμματα Θεσσαλονίκης που έχει παρουσιάσει». 

Σημεία από τη συνέντευξη της κυρίας Γεννηματά στον ΣΚΑΪ:


Πίστεψα από την αρχή στο εγχείρημα της διεύρυνσης

Το προηγούμενο διάστημα κάποιοι μας απαξίωναν, κάποιοι έλεγαν «τι είναι αυτά που κάνετε, θα κάνετε μια εκλογή μεταξύ σας η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αφορά την κοινωνία δεν αφορά κανέναν». Σήμερα  το μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει πόσο σοβαρό είναι το εγχείρημα και  νιώθω πραγματικά μεγάλη ικανοποίηση γιατί πήρα αυτή την πρωτοβουλία,  πίστεψα από την αρχή ότι μπορούμε. Μπορούμε να ξαναδώσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντροαριστερά και γι' αυτό τον πρωταγωνιστικό ρόλο ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη και την στήριξη των πολιτών.
 

Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα...

Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία. Το έχω πει πάρα πολλές φορές: θα αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Θα κουβεντιάσουμε, αφού διατυπωθεί  και καταγραφεί η ετυμηγορία του ελληνικού λαού που θα ανατρέψει όλα τα σημερινά δεδομένα και θα το δείτε. Γιατί ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να κάνει ανατροπές την ώρα που χρειάζεται. Και τώρα χρειάζεται να γίνει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, για να πάει η Ελλάδα μπροστά, όχι για κανένα άλλο λόγο. Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι για τρεις. Θα συζητήσουμε λοιπόν με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, μετά τις εκλογές. Σε αυτή τη συγκεκριμένη συγκυρία χρειάζεται εθνική συνεννόηση γύρω από μια εθνική γραμμή. 

Με λαθρεμπόριο ελπίδας δεν λύνονται τα προβλήματα της χώρας

Ο κ. Τσίπρας φρόντισε να σπρώξει όλα τα δύσκολα μέτρα μπροστά στο μέλλον, για να μπορέσει να παρατείνει όσο γίνεται περισσότερο τη δική του παραμονή στην εξουσία. Έχει κάνει αυτό το τρικ. Και επειδή χάνονται κάθε μέρα ευκαιρίες  και διώχνονται επενδυτές και σταματάνε επενδύσεις χωρίς ανάπτυξη δεν θα πάμε πουθενά, αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, για να μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά την ανάπτυξη και να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους τις αλλαγές, σε όλα αυτά που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας. Δεν διαπραγματεύτηκε αποτελεσματικά για τον τόπο. Δεν είχε σχέδιο; Δεν είχε την ικανότητα; Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι ότι μας έχει αλυσοδέσει. Όπως του είπα κάποια στιγμή στο Μαξίμου «μας έχεις βάλει τη θηλιά στο λαιμό και δεν μπορείς να μιλάς για ανάσες». Με λαθρεμπόριο ελπίδας δεν λύνονται τα προβλήματα της χώρας. Γι' αυτό χρειάζεται η αλλαγή, η νέα αλλαγή για την οποία μιλάμε εμείς τώρα.

Στη μελλοντική πορεία χρειάζονται και η εμπειρία και τα νιάτα και η φρεσκάδα

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κατέθεσα την υποψηφιότητά μου χτες, φέρνοντας 1.200 υπογραφές από  ανθρώπους που έχουν γεννηθεί μετά το 1981. Διότι ένα κόμμα χωρίς Νεολαία δεν έχει μέλλον και προοπτική.  Στηριζόμαστε στους νέους, τους ανοίγουμε νέους δρόμους, τους δίνουμε τη δυνατότητα να στηριχθούν στα πόδια τους, να παλέψουν, να πετύχουν, να κερδίσουν πράγματα για το χώρο για την Παράταξη και να εξελιχθούν στην πρώτη γραμμή της νέας προσπάθειας. Δεν μπορεί να υπάρχει μια επετηρίδα που βάζει φρένο στην πορεία των νέων ανθρώπων, με σεβασμό σε όλους αυτούς που κράτησαν την Παράταξη όρθια όλα αυτά τα χρόνια γιατί τους τιμούμε. 

Είμαστε εδώ, ξανά δυνατοί, μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο ισχυροί

Το ζητούμενο απ' όλη αυτή τη διαδικασία δεν είναι να μοιραστούμε θέσεις όλοι εμείς που διεκδικούμε σήμερα την ηγεσία αυτού του χώρου. Αλλά να κινητοποιήσουμε την Παράταξη να ξαναγίνει μεγάλη, να πάρουμε πίσω όλο αυτό τον κόσμο που είτε απογοητεύτηκε και αποστασιοποιήθηκε και έμεινε σπίτι του και δεν ψήφισε, είτε πείστηκε από τα μεγάλα λόγια και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι απογοητευμένος και ψάχνει να βρει προοπτική και λύση.  Αυτό θέλουμε να πούμε: είμαστε εδώ. Είμαστε δυνατοί και θα γίνουμε ακόμα πιο ισχυροί. Ένας χώρος κατακερματισμένος κ. Αυτιά δεν είναι ελκυστικός. Δεν μπορεί να πείσει τον Έλληνα πολίτη ότι θα έχει τη δύναμη αύριο να καθορίσει το μέλλον του. Γι' αυτό ξεκίνησα από την ενότητα. «Ενότητα -  Διεύρυνση – Ανανέωση» ήταν το σύνθημά, το τρίπτυχο. Στην ενότητα και στη διεύρυνση έχει μπει ήδη τσεκ και στην ανανέωση έχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα και συνεχίζουμε.

Το στίγμα μας είναι ξεκάθαρο: Φτιάχνουμε τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

Έχουμε απόφαση του Συνεδρίου μας που καθορίζει την ταυτότητα του νέου φορέα. Φτιάχνουμε την Παράταξη, τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Είναι ξεκάθαρο ότι όποιος κερδίσει αυτή την κούρσα, θα βάλει και το δικό του στίγμα. Όμως το δικό μου στίγμα είναι καθαρό, αποτυπωμένο και αποτελεί και απόφαση του πρόσφατου Συνεδρίου μας. Μιλάμε για το χώρο της Κεντροαριστεράς, θέλουμε το χώρο μας πίσω απ' όλους αυτούς που κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό όλα αυτά τα χρόνια.

Έχω δώσει μάχη προσωπικά  για να είναι η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας

Πρέπει να δούμε τις συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Μακρόν. Είναι πολύ σημαντικό η Γαλλία να είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα. Όλο το διάστημα της κρίσης, κ. Ολάντ αλλά και το επιτελείο του ήταν στο πλάι της Ελλάδας και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι και προσωπικά έχω δώσει μάχη γι' αυτή τη σχέση, από το καλοκαίρι του 2015 όταν βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο και ο κ. Σόιμπλε ήθελε να μας πετάξει έξω από το ευρώ, με την τυχοδιωκτική πολιτική που ασκούσε και τότε η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Ακριβώς λόγω της τυχοδιωκτικής διαδρομής και διαπραγμάτευσης και πολιτικής στάσης που ακολούθησε η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, από την ώρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου. Από τότε η Γαλλία είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού. Έχουμε παραδοσιακή σχέση, παραδοσιακή φιλία, αλλά και το ότι είναι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες ενισχύει όλη αυτή την πορεία.

Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πρέπει να ξαναβρεί το όραμα και την έμπνευσή του

Έχει πολύ μεγάλη αξία το όραμα του κ. Μακρόν για την Ευρώπη. Η  δημοκρατική νομιμοποίηση, η ενιαία οικονομική πολιτική και η κοινή αμυντική πολιτική είναι θέματα που έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη στους  Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Αυτό που μένει να δούμε είναι η εξειδίκευση όλων αυτών των προτάσεων, για να μπορέσουμε κι εμείς να τις στηρίξουμε το επόμενο διάστημα, γιατί δεν υπάρχει ασφαλέστερο σπίτι από την Ευρώπη για όλους εμάς. Αυτό το οικοδόμημα που φτιάχτηκε πραγματικά με έμπνευση και όραμα και έχει καταντήσει σήμερα να είναι ένα υποχείριο στα χέρια μιας γραφειοκρατίας και συντηρητικών λογικών και απόψεων, πρέπει να ξαναβρεί την έμπνευσή του, το όραμά του και να δώσει στους Ευρωπαίους πολίτες το αίσθημα ότι μπορούν να τους εμπιστευτούν.

Κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, κουτσουρεμένες συντάξεις από μια Κυβέρνηση που θέλει να παρουσιάζεται «αριστερή»

5.000 πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του ’17, γιατί; Γιατί με ευθύνη αυτής της Κυβέρνησης δεν υπάρχει πια προστασία ούτε στην πρώτη κατοικία. Είναι ντροπή που συμβαίνουν από μια Κυβέρνηση που θέλει να παρουσιάζεται όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι μια αριστερή Κυβέρνηση.  Γίνονται κατασχέσεις κάθε μέρα σε λογαριασμούς, δεν είναι μόνο οι πλειστηριασμοί. 140.000 συνταξιούχοι περιμένουν την κουτσουρεμένη σύνταξη του κ. Κατρούγκαλου, επί μήνες, και δεν στηρίζουν τον Οργανισμό για να μπορέσει να βγάλει επιτέλους τις συντάξεις και καθυστερούν τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους ώστε να μην βγουν.

Στον Θερμαϊκό πνίγηκαν όλα τα προγράμματα Θεσσαλονίκης που έχει παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας μεταφορικά γυρίζει στον τόπο τους εγκλήματος, πηγαίνοντας στη Δ.Ε.Θ. Στον Θερμαϊκό έχουν πνιγεί όλα τα προγράμματα Θεσσαλονίκης που έχει παρουσιάσει. Με λίγα λόγια αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλάει για έξοδο από τα Μνημόνια.   Σας υπενθυμίζω και υπενθυμίζω και στην Κυβέρνηση - γιατί φαίνεται ότι έχουν αδύναμη μνήμη - ότι έχουν υπογράψει τέτοιες δεσμεύσεις που στην πραγματικότητα έχουμε «μνημόνιο διαρκείας». Να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για πολλά χρόνια, με δυσβάστακτους στόχους που είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει η χώρα, εάν δεν πυροδοτήσει την ανάπτυξη και το επαναλαμβάνω γιατί είναι το κλειδί. Τέρμα με τις ψεύτικες υποσχέσεις.

 

Να διεκδικήσουμε από κοινού ένα σχέδιο για τη χώρα

Μπορούμε να καταστρώσουμε ένα σχέδιο; Εμείς είπαμε το «Σχέδιο Ελλάδα». Και το «Σχέδιο Ελλάδα» έχει προτάσεις για το πώς μπορεί να πάρει μπροστά η ανάπτυξη, για το πώς μπορεί αυτή η παραγωγή νέου πλούτου να διανεμηθεί δίκαια άρα να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους, ποιες είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κράτος για να χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία που είναι εμπόδιο για να πάρει μπροστά η ανάπτυξη. Και η κεντρική ιδέα είναι ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε στο επίπεδο των επενδύσεων, όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες με διαδικασίες fast track έτσι ώστε να χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία, να έχουμε ένα ολοκληρωμένο χωροταξικό για να ξέρει ο κάθε επενδυτής που μπορεί να κάνει την επένδυσή του και να αναλάβει το κράτος να λύσει όλα τα θέματα νομοθετώντας μέσα στη Βουλή. Αν δεν διεκδικήσουμε από κοινού οι δυνάμεις που πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ένα τέτοιο σχέδιο να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, θα μπούμε σε πολύ δύσκολα μονοπάτια και μεγάλες περιπέτειες.

 

Για ένα κόμμα που εκφράζει, στηρίζει, εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των αγνοημένων Ελλήνων

Κάποτε μιλούσαμε για τους μη προνομιούχους. Σήμερα έχουμε εκατομμύρια Ελλήνων που δίνουν τη μάχη να κρατήσουν την επιχείρηση τους, να βρουν δουλειά, νέα παιδιά που έχουν την αβεβαιότητα και θέλουν να φύγουν, αγνοημένοι από αυτή την Κυβέρνηση. Και επειδή με ρωτήσατε πριν μπω «Τι κόμμα θέλετε να φτιάξετε κ. Γεννηματά», αυτό το κόμμα θέλω να φτιάξω κ. Αυτιά: που εκφράζει, στηρίζει και εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των αγνοημένων Ελλήνων που δίνουν τη μάχη και καινοτομούν και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα.

 

Στόχος μου να ολοκληρώσω όσα ξεκίνησε ο Γιώργος Γεννηματάς

Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει είναι για εμένα απίστευτα συγκινητικό να μιλώ για τον Γ. Γεννηματά και για τα οράματά του. Σας λέω κάτι με το χέρι στην καρδιά. Και εγώ και η οικογένειά μου έχουμε έναν ανεκπλήρωτο πόθο: να μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά αυτά που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Και να χτυπηθούμε και να αναμετρηθούμε με τις παλαιοκομματικές λογικές που τόσο πολύ τον κυνήγησαν, όσο ζούσε. Και κάθε φορά που προσπαθούσε να φτάσει και να ολοκληρώσει ένα στόχο, του έδιναν μια και ξεκινούσε από την αρχή.    Είναι για εμένα μια προσωπική μάχη απέναντι στο λαϊκισμό, απέναντι στους μηχανισμούς, απέναντι στις ίντριγκες να φτιάξουμε επιτέλους ένα Κόμμα που να μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες των προοδευτικών πολιτών. Χτες που πήγαινα να καταθέσω την υποψηφιότητά μου με χαιρετούσε ο κόσμος και μου έλεγαν «καλή επιτυχία», αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά για εμένα, η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

 

Μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα και στα επόμενα βήματα

Είδατε, κ. Αυτιά, και τον Γ. Παπανδρέου και τον Ευ. Βενιζέλο την ημέρα που γιορτάζαμε την 3η του Σεπτέμβρη. Είμαστε ξανά όλοι μαζί και όλοι μαζί θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα και στα επόμενα βήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης