Γεννηματά: Η κυβέρνηση τιμωρεί με τη φορολογία κάθε Έλληνα που εργάζεται και παράγει

Γεννηματά: Η κυβέρνηση τιμωρεί με τη φορολογία κάθε Έλληνα που εργάζεται και παράγει

«Ο κ. Μητσοτάκης προσφέρει μόνο happenings για να κρύψει τα ρήγματα, τις διαφωνίες και το συντηρητισμό της παράταξής του» επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ 

Γεννηματά: Η κυβέρνηση τιμωρεί με τη φορολογία κάθε Έλληνα που εργάζεται και παράγει
Η κυρία Γεννηματά μίλησε ακόμη «για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που σέβεται την αυτοτέλεια των κινήσεων και των κομμάτων. Ενώνουμε και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε το ρεύμα πλειοψηφίας που θα στηρίξει την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος και απαιτούν οι προοδευτικοί πολίτες».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά καθαρή εντολή: «Σε αυτούς απευθυνόμαστε με την εκλογή του επικεφαλής της παράταξης. Όσο με αφορά, για την επιτυχία αυτού του στόχου και τις απαραίτητες αλλαγές και ανατροπές στην πολιτική και στη χώρα ζητώ καθαρή εντολή».
Κλείσιμο


Ολόκληρη η συνέντευξη της κυρίας Γεννηματά στη «Μακεδονία»: 

Κυρία Πρόεδρε η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η πολιτική της αποδίδει θετικά αποτελέσματα και πως θα εξαντλήσει την θητεία της με στόχο να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Επικαλείται τους δείκτες της οικονομίας και τα εύσημα που παίρνει ακόμα από τον κ. Σόιμπλε ή τον κ. Μακρόν. Το “αφήγημα” του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ μάλιστα θα προτάσσει "φιλολαϊκά" μέτρα όπως οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά. Ποια είναι η δική σας εικόνα; Γιατί δεν θα αντέξει η κυβέρνηση;

 
Για ποια ανάκαμψη μιλάμε; Όσο και αν αντιστέκονται άνθρωποι της αγοράς, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη όταν έχουμε μια κυβέρνηση που την υπονομεύει και την επιβραδύνει, με την αντίληψη της, τη νοοτροπία της και με τις αποφάσεις της. Όταν παραμένει εχθρική στις επενδύσεις.

Η φορολογική τιμωρία επιβάλλεται επάνω σε κάθε Έλληνα που μπορεί ακόμα να εργάζεται, να επιχειρεί και να παράγει. Η φυγή των νέων στο εξωτερικό συνεχίζεται. Η ανεργία είναι η υψηλότερη της Ευρώπης, την ίδια ώρα που η ένταξη των λίγων τυχερών νέων στην αγορά εργασίας ισοδυναμεί με τον εγκλωβισμό τους σε συμβάσεις και ημερομίσθια εκμετάλλευσης.

Η απελπισμένη αναζήτηση ενός ψευδεπίγραφου success - story πάνω στα ερείπια της πολιτικής του 2015 και του 2016 δείχνει το πολιτικό θράσος αλλά και το αδιέξοδο μιας κυβέρνησης κι ενός Πρωθυπουργού που έχει χάσει οριστικά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η κυβερνητική πολιτική  είναι μία «φούσκα»  έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή. Ο χρόνος τους τελειώνει.

Πρόσφατα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους τομεάρχες της ΝΔ να «αναδεικνύουν θέματα που θίγουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας». Πως κρίνετε τη στάση της ΝΔ που θέλει να επεκταθεί στον κεντρώο χώρο και εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστική δύναμη;
 
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα συντηρητικό κόμμα που ευθύνεται για την κρίση μέσα από την καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή. Είναι ένα κόμμα που αντιστέκεται στις μεταρρυθμίσεις, που δίνει μάχες οπισθοφυλακής και πάντοτε βρίσκεται πίσω από τα γεγονότα.

Ο κ. Μητσοτάκης προσφέρει μόνο happenings για να κρύψει τα ρήγματα, τις διαφωνίες και το συντηρητισμό της παράταξής του. Διαφημίζεται ως φιλελεύθερος, αλλά το όραμά του για τη διακυβέρνηση είναι να προωθήσει «πέντε μεγάλες δουλειές» και να μεταφράζει το μνημόνιο. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κυβερνήσεις που περιορίζονται στη μετάφραση και στο λόμπινγκ. Ο συντηρητισμός και η πελατειακή φύση της Δεξιάς εγκλωβίζει τη Νέα Δημοκρατία, επιβάλλει δεσμεύσεις και δεν επιτρέπει τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στην οικονομία, στην παιδεία και στην υγεία.   

Αντίθετα ο χώρος του κέντρου ιστορικά έχει σαφή προοδευτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί τμήμα του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.  

Ποιους εννοείτε όταν κάνετε λόγο για φιλοκυβερνητική πτέρυγα της δεξιάς; Τον κ. Καραμανλή; Είναι φιλοκυβερνητικός ο κ. Καραμανλής;   
 
Μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν βλέπει ότι συγκεκριμένο τμήμα της δεξιάς συγκυβερνά αποφασιστικά μέσω απεσταλμένων και αντιπροσώπων.. Δανείζουν  στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποσυστήματα επιρροής με αντάλλαγμα το ξέπλυμα των ευθυνών για την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Η ασυλία της περιόδου 2004-2009 είναι το αντάλλαγμα που τους προσφέρει ο κ. Τσίπρας και σ’ αυτό συμπράττει συνειδητά ο κ. Μητσοτάκης.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΣΥ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ υποστήριξε πως αναδείχθηκε η μεγαλύτερη πολιτική απάτη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησαν το φόρο. Επειδή πρόκειται για ένα δυσβάστακτο μέτρο. Τι προτείνετε; Μπορεί να καταργηθεί;    
                                   
Η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στο θέμα αυτό είναι δεδομένη και αυταπόδεικτη. Μας έλεγαν ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται, μόνο καταργείται και τώρα αυτά τα λένε «περυσινά ξινά σταφύλια» και πρόσθεσαν δεκάδες φόρους που έκαναν το λογαριασμό για τους πολίτες ασήκωτο. Ο φόρος ακινήτων - φόρος που υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης - επιβλήθηκε σε μια οικονομία που βρισκόταν σε ύφεση και  τα ελλείμματα ήταν τραγικά μεγάλα. Αν  δεν είχε παρεμβληθεί ο κυβερνητικός τυφώνας ΣΥΡΙΖΑ, ο φόρος ακινήτων θα μπορούσε και θα είχε ήδη εξορθολογισθεί. Σήμερα απαιτείται νέος σχεδιασμός ώστε να διορθωθούν οι αδικίες και να γίνει η αναγκαία προσαρμογή με τις σημερινές  αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. 

Κυρία Γεννηματά σήμερα συμπληρώνονται 43 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Είστε η πέμπτη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Υπάρχει "επιστροφή στο μέλλον" για το κόμμα σας ή τελικά θα υποκύψει στην επιταγή της ιστορίας για υπέρβαση του παλιού υπέρ του καινούργιου; Ο νέος ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς θα είναι το καινούργιο;
 
Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη αλλαγής. Ανανεώνεται διαρκώς σε επίπεδο πολιτικής, προγράμματος και προσώπων. Σήμερα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παντού σε όλη την Ελλάδα, πρωτοστατούν στην αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που σέβεται την αυτοτέλεια των κινήσεων και των κομμάτων. Ενώνουμε και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε το ρεύμα πλειοψηφίας που θα στηρίξει την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος και απαιτούν οι προοδευτικοί πολίτες.

Σε αυτούς απευθυνόμαστε με την εκλογή του επικεφαλής της παράταξης. Όσο με αφορά, για την επιτυχία αυτού του στόχου και τις απαραίτητες αλλαγές και ανατροπές στην πολιτική και στη χώρα ζητώ καθαρή εντολή.

Όμως δεν είναι παράδοξο, όπως υποστηρίζουν και οι κ.κ. Θεοχαρόπουλος και Λυκούδης, το γεγονός ότι πρώτα θα εκλεγεί ο επικεφαλής ενός κόμματος, που δεν υπάρχει, και μετά θα δημιουργηθεί ο φορέας; Δεν θα ήταν λύση η διπλή κάλπη στις εκλογές για την ηγεσία, ώστε η βάση της παράταξης να ψηφίσει και για το οργανωτικό μοντέλο;


Σέβομαι και συνεκτιμώ  όλες τις απόψεις κ Δεργιαδέ. Όμως θέλω - εγώ που πήρα τις σχετικές πρωτοβουλίες - να υπενθυμίσω ότι δεν είμαστε στο ξεκίνημα αλλά στο τέλος μια διαδρομής. Έχουμε κάνει  συγκεκριμένα βήματα που έχουν οδηγήσει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκλογή Επικεφαλής. Ο νέος φορέας έχει προταθεί με βάση σαφές  ιδεολογικό στίγμα, πολιτική ταυτότητα, προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο όπως αυτά έχουν προσδιορισθεί από το ομόφωνο πόρισμα της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου (με Ποτάμι), καθώς και του  Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Υπάρχει ισχυρή πολιτική και προγραμματική βάση συνεννόησης και συν - αντίληψης για τη δημιουργία του νέου φορέα. Προχωρούμε λοιπόν τώρα στην εκλογή Επικεφαλής και διεξαγωγή Συνεδρίου εκλογής των συλλογικών οργάνων που καθιστούν πλήρη την πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του νέου φορέα. Η δυναμική του εγχειρήματος θα καθορίσει και τη συνέχεια για τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν. Σε κάθε περίπτωση, οι σχετικές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο από τα μέλη τους με τις δικές τους δημοκρατικές διαδικασίες.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες ποια είναι η θέση σας. Ήδη ο κ. Ραγκούσης δήλωσε πως αν εκλεγεί Επικεφαλής, ο νέος φορέας δεν θα συνεργασθεί με τη ΝΔ. Με δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα συμφωνούσε σε οικουμενική με ΝΔ, επιμένετε στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης;
 
Ο λαός θα μας φέρει στην πρώτη γραμμή. Οι επόμενες εκλογές θα είναι  αναμέτρηση για τρεις. Κανείς δεν μπορεί ερήμην της νέας λαϊκής ετυμηγορίας και με γνώμονα τα ποσοστά του χθες να προεξοφλεί συνεργασίες και πρωτοβουλίες.

Σε κάθε περίπτωση δεν λειτουργούμε με βάση αποκλεισμούς και μέτωπα, λειτουργούμε θετικά, γι’ αυτό επιδιώκουμε την εθνική συνεννόηση.

Μετά από επτά χρόνια κρίσης και διχαστικής πολιτικής είναι προκλητικό για τον πολίτη να μην υπάρχει εθνική γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Εμείς αυτό θα επιδιώξουμε, εθνική γραμμή και προοδευτική διακυβέρνηση  και ζητάμε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από τους πολίτες.

Ο κ. Θεοδωράκης έχει ζητήσει να υπάρχει η δυνατότητα και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και να ψηφίσουν οι έλληνες του εξωτερικού. Αυτή η δυνατότητα μήπως ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες; Που έχετε θέσει τον πήχη της συμμετοχής όταν στις εσωκομματικές του 2015 είχαν ψηφίσει 53.000 πολίτες;  

Πήχης για τη συμμετοχή δεν υπάρχει. Ο στόχος μας είναι να αναδειχθεί η διαδικασία εκλογής Επικεφαλής, σε ένα δημοψήφισμα για το μέλλον.

Έχω βαθειά πίστη, πως το μέγεθος της συμμετοχής, θα στείλει ηχηρά μηνύματα ανατροπής του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Θα στείλει διπλό μήνυμα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία. Θα δείξει ότι ο πήχης της κοινωνίας βρίσκεται πολύ ψηλά και μέχρι σήμερα τα δύο αυτά κόμματα περνούν από κάτω.  

Η όλη  προσπάθεια και ο συνολικός σχεδιασμός  έχει τριπλό στόχο.

Την προσέλκυση και διευκόλυνση όλων των πολιτών που θέλουν να συμμετάσχουν και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού.
Την πλήρη διασφάλιση της αξιοπιστίας, της διαφάνειας,  του αδιάβλητου της διαδικασίας και της μυστικότητας της ψήφου.
Ασφαλές και λειτουργικό σύστημα που θα εγγυάται την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η μη διερεύνηση και αξιοποίηση κάθε  δυνατότητας που μπορεί να συμβάλλει στο πρώτο θα ήταν τεράστιο λάθος, αλλά και το παραμικρό περιθώριο για αστοχία στο δεύτερο και στο τρίτο θα ήταν καταστροφή.

Στη βάση αυτή η επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Ν. Αλιβιζάτο είμαι απόλυτα βέβαιη ότι θα βρει  τις βέλτιστες λύσεις για όλα τα διαδικαστικά θέματα.

Στην πρόσφατη αντιπαράθεση για την ταύτιση ή όχι "ναζιστών και κομμουνιστών" ακούσθηκαν και ακραίες θέσεις ενώ άρθρο της ευρωβουλευτού της Ελιάς κ. Καιλή προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ. Διαφωνείτε ότι αυτή η ταύτιση ναζιστών - κομμουνιστών αποσκοπεί στην αθώωση των χιτλερικών;  


Εμείς λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.

Η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού είναι ανιστόρητη.

Όμως τα ιστορικά αποδεδειγμένα εγκλήματα και του ναζισμού και του σταλινικού καθεστώτος μας βρίσκουν όλους αντίθετους. Η καταδίκη είναι καθολική και ξεκάθαρη.

Τα ιστορικά γεγονότα δεν αμφισβητούνται και τα μεγάλα τραύματα από τη δράση και τα εγκλήματα καθεστώτων και εκφράσεων ολοκληρωτισμών βρίσκονται επάνω στο σώμα της Ευρώπης. Το ζητούμενο είναι η πανευρωπαϊκή συνειδητοποίηση ότι δεν θα επιτρέψουμε την επανάληψη του παρελθόντος. Ωστόσο, η συζήτηση που άνοιξε πρόσφατα στην Ελλάδα και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, υποβαθμίζει τις δεκαετίες προσπαθειών για την εθνική συμφιλίωση, στις οποίες πρωτοστάτησε το ΠΑΣΟΚ. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γυρίζουν πίσω το ρολόι της ιστορίας, για να αποφύγουν την συζήτηση για το παρόν και το μέλλον. Έτσι διχάζουν. Δεν θα τους περάσει. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει νέους διχασμούς, που εκτρέπουν τον δημόσιο διάλογο από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και των πολιτών. Στην γραμμή της εθνικής συμφιλίωσης που εμείς ως παράταξη από το 1982 προωθήσαμε, θα μείνουμε ενιαία και σταθεροί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης