Τέως επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ για Πολάκη: Μόνιμη τακτική του η αντιστροφή της πραγματικότητας

Τέως επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ για Πολάκη: Μόνιμη τακτική του η αντιστροφή της πραγματικότητας

Η οφειλόμενη απάντηση της Γεωργίας Γεωργιάδου στο όψιμο «χτύπημα» του αναπληρωτή υπουργού μέσω Facebook, τρεις μήνες μετά την αποπομπή της από τη θέση της

Τέως επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ για Πολάκη: Μόνιμη τακτική του η αντιστροφή της πραγματικότητας
Μέσα από το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τον λογαριασμό του στο Facebook, επιφύλαξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης
όψιμο «χτύπημα» στην πρώην γενική επιθεωρήτρια της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ), κυρία Γεωργία Γεωργιάδου, τρεις μήνες μετά την αποπομπή της από τη θέση της.
 
Κλείσιμο
Η κυρία Γεωργιάδου ως επικεφαλής της σημαντικής ελεγκτικής υπηρεσίας είχε «πρωταγωνιστήσει» σε ένα πολύμηνο σήριαλ με τον αναπληρωτή υπουργό ο οποίος της ζητούσε να του «αδειάσει» τη θέση την οποία προόριζε για φαρμακοποιό πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ– όπως κι έγινε μετά την απομάκρυνσή της. Η κυρία Γεωργιάδου προτάσσοντας το έργο της από το 2012 και το ποσό- ρεκόρ των χρηματικών κυρώσεων ύψους 1,6 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλλει σε παρόχους του ΕΟΠΥΥ για το 2016 παρέμενε στη θέση της αρνούμενη να υποβάλλει παραίτηση. Η δε απομάκρυνσή της κυρίας Γεωργιάδου συνοδεύτηκε από δυο θριαμβευτικές ανακοινώσεις, του κ. Πολάκη και της κυρίας Όλγας Γεροβασίλη, με τη δεύτερη να συγχαίρει για την απομάκρυνση της επιθεωρήτριας καθώς της καταλόγιζε ότι επιχείρησε να ελέγχει τους γιατρούς της Άρτας – οι οποίοι κατά την κυρία Γεροβασίλη έχουν το ηθικό πλεονέκτημα έναντι των γιατρών από άλλους νομούς και δεν έπρεπε να ελεγχθούν ούτε καν δειγματοληπτικά.
 
Δημοσίευμα σχετικά με τους ελέγχους στο χώρο των δαπανών υγείας και συγκεκριμένα στη συνταγογράφηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής έδωσε «τροφή» στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας που αναφέρθηκε στην πρώην Επιθεωρήτρια απαξιωτικά και επικαλέστηκε τα χρηματικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν για να δώσει εύσημα στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ και στο νέο Επιθεωρητή. «Στην προηγούμενη Διοίκηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ , που ασχολούνταν με το κυνήγι κάποιων γιατρών στην Άρτα  (τόσο πονάει για τους φίλους, επικρατούσε το καθεστώς του «μπάτε σκύλοι αλέστε κι’ αλεστικό μη δίνετε…», ενώ μόλις άλλαξε Διοίκηση η ΥΠΕΔΥΦΚΑ, να τα πρώτα αποτελέσματα από σοβαρούς ελέγχους !» ανέφερε ο κ. Πολάκης.
 
Στην οφειλόμενη όπως την χαρακτηρίζει απάντησή της, η κυρία Γεωργιάδου κατηγορεί τον κ. Πολάκη για παραπληροφόρηση αναφορικά με τους ελέγχους της υπηρεσίας και τα αποτελέσματά τους και αναφέρει πως οι σοβαροί έλεγχοι που επικαλείται ο κ. Πολάκης ήταν απλά το αποτέλεσμα της διαδικασίας που είχε ξεκινήσει επί της δικής της θητείας. Κατηγορεί, μάλιστα, τον κ. Πολάκη πως «έχει μόνιμα υιοθετήσει ως πολιτική τακτική την αντιστροφή της πραγματικότητας».
 
«Και είναι η «προηγούμενη» δική μου  διοίκηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, αυτή που έκανε τις σοβαρές προτάσεις και για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, για μείωση τιμών, σύναψη συμβάσεων, κλειστό προϋπολογισμό, επιβολή rebate, claw back, αναλυτική ιατρική γνωμάτευση κ.λ.π», αναφέρει η κ. Γεωργιάδου καλώντας τον κ. Πολάκη να ανατρέξει στο σχετικό έγγραφο προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

«Πάντως, μιας και είναι καλοκαίρι, ευχόμαστε καλές ψαριές, δηλαδή λαβράκια και καρχαρίες κι όχι χάνους και μαρίδες Άρτας», καταλήγει η πρώην επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης