«Μας κάνατε υπερήφανους»: Ο πολιτικός κόσμος για την εθνική νέων στο μπάσκετ

«Μας κάνατε υπερήφανους»: Ο πολιτικός κόσμος για την εθνική νέων στο μπάσκετ

Παυλόπουλος: Η επιτυχία σας δείχνει τον δρόμο - Τσίπρας: Σας ευχαριστούμε - Μητσοτάκης: Κανένας στόχος δεν είναι άπιαστος

«Μας κάνατε υπερήφανους»: Ο πολιτικός κόσμος για την εθνική νέων στο μπάσκετ
«Βροχή» έφταναν τα συγχαρητήρια μηνύματα προς την εθνική ομάδα νέων στο μπάσκετ, αμέσως μετά την κατάκτηση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το βράδυ της Κυριακής στην Κρήτη. Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου έσπευσε να συγχαρεί τους παίκτες, τους προπονητές, αλλά και όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας, ενώ όλα τα μηνύματα είχαν «κοινή συνισταμένη» πως η προσπάθεια και η επιτυχία έκαναν όλους τους Έλληνες υπερήφανους.


Παυλόπουλος: Η επιτυχία σας δείχνει τον δρόμο
"Η νέα κορυφαία ευρωπαϊκή σας διάκριση, σε συνδυασμό μάλιστα με το ξεχωριστό ήθος σας, μας κάνει όλους υπερήφανους. Επιπλέον όμως δείχνει, ιδίως στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, τον δρόμο στη νέα γενιά του Τόπου μας για τις πραγματικές δυνατότητές της και τις μεγάλες προοπτικές της. Θερμά συγχαρητήρια", είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του.


Κλείσιμο
Τσίπρας: Σας ευχαριστούμε
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έσπευσε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα να ευχαριστήσει τους παίκτες της ομάδας μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter δηλώνοντας υπερήφανος για αυτό τους το κατόρθωμα. 

«Ακόμα μια χρυσή γενιά του ελληνικού μπάσκετ, μας κάνει περήφανους», ήταν η λεζάντα της δημοσίευσης!






Μητσοτάκης: Κανένας στόχος δεν είναι άπιαστος
Συγχαρητήρια στους συντελεστές της εθνικής ομάδας νέων που κατέκτησε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έστειλε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με σκληρή και ομαδική δουλειά κανένας στόχος δεν είναι άπιαστος», έγραψε χαρακτηριστικά ο κύριος Μητσοτάκης.





Φώφη Γεννηματά: Μας έκαναν υπερήφανους
Τα συγχαρητήριά της έδωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην εθνική ομάδα νέων που κατέκτησε το βράδυ της Κυριακής το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά μας. Συνεχίζουν τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ. Μας έκαναν υπερήφανους. #FIBAU20Europe», έγραψε η κυρία Γεννηματά στους λογαριασμούς της στα social media.



 
Ποτάμι: Ας τολμήσουν οι ομάδες να ανοίξουν τις πόρτες τους στο ελληνικό ταλέντο
Στον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ 1987 και την εκτενέστερη συμμετοχή νέων ελλήνων αθλητών στις ελληνικές ομάδες αναφέρεται το συγχαρητήριο μήνυμα του τομέα Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Ποταμιού, για το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής Νέων Μπάσκετ.

Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Ποταμιού, "Τριάντα χρόνια μετά τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ 1987 έρχεται η εθνική ομάδα νέων να μας θυμίσει ότι αυτό το άθλημα έχει και μέλλον. Οι πρωταγωνιστές του σημερινού ελληνικού θριάμβου μπορεί να μην πρόλαβαν τον Γκάλη, τον Γιαννάκη τον Φασούλα και τα άλλα παιδιά (γεννήθηκαν πάνω από 10 χρόνια αργότερα), αλλά σίγουρα έχουν πατήσει στα σκαλοπάτια που έβαλαν εκείνοι, καθώς και οι επόμενες γενιές που κράτησαν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών. Τέτοιες επιτυχίες όμως πρέπει συγχρόνως και να μας προβληματίσουν για το πώς αυτά τα 20χρονα παιδιά που φτάνουν στην κορυφή της Ευρώπης, βρίσκουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στις ελληνικές ομάδες. Ας τολμήσουν λοιπόν οι ομάδες να ανοίξουν τις πόρτες τους στο άφθονο ελληνικό ταλέντο και μόνο χαμένες δεν θα βγουν".


Ενωση Κεντρώων: Με σκληρή δουλειά και πίστη, μπορούμε να κάνουμε ανατροπές
Η Εθνική Νέων Μπάσκετ απέδειξε ότι με σκληρή δουλειά και πίστη στους στόχους μπορούν να γίνουν ανατροπές, είπε σε δήλωσή της για το χρυσό μετάλλιο της ομάδας η Ένωση Κεντρώων.

Σε δήλωσή του, το Γραφείο Τύπου είπε τα ακόλουθα: "Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα νέων ανδρών Μπάσκετ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μας κάνατε υπερήφανους και αποδείξατε ότι με σκληρή δουλειά και πίστη στους στόχους, μπορούμε να κάνουμε ανατροπές. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα μπάσκετ και οι προπονητές κράτησαν ψηλά την σημαία της ελπίδας και της προοπτικής για όλους μας. Μπράβο σας, μας γεμίσατε με χαρά και ελπίδα".


Βασιλειάδης: Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα Νέων-Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ προέβη στην κάτωθι δήλωση: «Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Ευρώπης χάρη στα παιδιά της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων-Ανδρών. Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις βροντοφωνάζοντας πως η Ελλάδα μπορεί να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις για να προχωρήσει μπροστά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές τους, την ομοσπονδία και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην τεράστια αυτή επιτυχία».



Άννα Καραμανλή: Δικαίωση της συστηματικής δουλειάς που γίνεται διαχρονικά στο ελληνικό μπάσκετ
Οι Έλληνες αθλητές έχουν και την ψυχή και την ποιότητα να πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο, δήλωσε σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά της η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κυρία Άννα Καραμανλή.

Η δήλωση της κας Καραμανλή έχει ως εξής:
«Η Εθνική Νέων Μπάσκετ, μετά από μια θριαμβευτική πορεία, στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, γεμίζοντας με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες. Οι αθλητές μας απέδειξαν ότι έχουν και την ψυχή και την ποιότητα για να πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο. Η τεράστια επιτυχία τους αποτελεί ταυτόχρονα δικαίωση της συστηματικής δουλειάς που γίνεται διαχρονικά στο ελληνικό μπάσκετ. Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε μια αθλητική πορεία γεμάτη διακρίσεις».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης