Μητσοτάκης: Επίσκεψη στη Μόρια με «εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό»

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στη Μόρια με «εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στις 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Λέσβου - Προηγήθηκαν συναντήσεις του με τους δημάρχους των νησιών του Β.Α. Αιγαίου

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στη Μόρια με «εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό»
Εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού
- μεταναστευτικού προβλήματος παρουσιάζει το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κλείσιμο
Κυριάκος Μητσοτάκης
κατά τη διάρκεια ομιλίας που θα εκφωνήσει στη Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λέσβο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει να επισκεφθεί τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, όπου το τελευταίο διάστημα έχασαν τις ζωές τους μετανάστες, εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης. Ενώ θα επισκεφτεί και το ομώνυμο χωριό για να συνομιλήσει με τους κατοίκους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή λόγω του προσφυγικού.

Νωρίτερα, θα έχει συναντήσεις με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ενώ θα συμμετάσχει και σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Λέσβου. Ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την 98 ΑΔΤΕ.

Στις 18:30 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Λέσβου.

Για την προετοιμασία της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης είχε την Τετάρτη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, σύσκεψη με τους δημάρχους των νησιών του Β.Α. Αιγαίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, οι δήμαρχοι της Κω Γιώργος Κυρίτσης, της Λέρου Μιχάλης Κόλλιας, της Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και της Χίου Μανώλης Βουρνούς. Απουσίαζε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Παρόντες ήταν ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Σοφία Βούλτεψη και οι βουλευτές Δωδεκανήσων Μάνος Κόνσολας, Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου και Χίου Νότης Μηταράκης.
Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά από την αποτυχημένη πολιτική διαχείρισης της κυβέρνησης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό. Ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις και τις προτάσεις τους προκειμένου να δοθεί θετική διέξοδος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα πέντε νησιά του Β.Α. Αιγαίου αποτελούν προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης