Κατρούγκαλος: Δεν υπήρξαν πιέσεις για το θέμα Φίλη από Ιερώνυμο - Κάμμένο

Κατρούγκαλος: Δεν υπήρξαν πιέσεις για το θέμα Φίλη από Ιερώνυμο - Κάμμένο

Επισήμανε πως η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους δεν είναι δυνατόν να διασφαλίζεται σε «συνθήκες πολέμου» με την Εκκλησία


Κατρούγκαλος: Δεν υπήρξαν πιέσεις για το θέμα Φίλη από Ιερώνυμο - Κάμμένο
Πολιτική της κυβέρνησης παραμένει ότι κράτος και Εκκλησία θα πρέπει να έχουν διακριτούς ρόλους, όμως αυτή η διάκριση θα γίνει με συναινετικές διαδικασίες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι ο κ. Φίλης είχε πετυχημένη θητεία, που βαθμολογήθηκε με «20 συν» από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως επισήμανε πως η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους δεν είναι δυνατόν να διασφαλίζεται σε «συνθήκες πολέμου» με την Εκκλησία.

Κλείσιμο
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ αρνήθηκε παράλληλα ότι υπήρξαν καθοριστικές πιέσεις για το θέμα Φίλη από τον αρχιεπίσκοπο ή τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Κάμμένο.

«Αυτός που καθορίζει την επιλογή των υπουργών είναι ο πρωθυπουργός», ανέφερε. Προσέθεσε ότι θεωρεί τους Ανεξάρτητους Έλληνες «αξιόπιστο σύμμαχο» και υπενθύμισε ότι παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν σε άλλα ζητήματα δεν προκάλεσαν αστάθεια στην κυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε και για τα σχόλια εναντίον της διαδόχου του στο υπουργείο Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για εκτεταμένο και βρώμικο πόλεμο στον οποίο αυτή τη φορά έχει υπεισέρθει ο ηλικιακός και ο σεξιστικός παράγοντας.

Σε αυτή τη χώρα επικρατεί η λογική πως αν κάποιος δεν πάει 50-60 ετών δεν μπορεί να πάρει δημόσιο ρόλο ή να καταλάβει δημόσια θέση, σημείωσε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης