Τσακαλώτος: Η Αριστερά δεν έχει βρει ακόμα το ιδανικό μοντέλο για ένα κόμμα που δεν το βαριέται ο κόσμος

Τσακαλώτος: Η Αριστερά δεν έχει βρει ακόμα το ιδανικό μοντέλο για ένα κόμμα που δεν το βαριέται ο κόσμος

"Θέλουμε το 2018, κάποιος στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Θεσσαλονίκη να είναι περήφανος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που έκανε τους συμβιβασμούς της και να εξηγήσουμε γιατί χρειαζόταν να γίνουν αυτοί οι συμβιβασμοί" είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός

Τσακαλώτος: Η Αριστερά δεν έχει βρει ακόμα το ιδανικό μοντέλο για ένα κόμμα που δεν το βαριέται ο κόσμος
Η Αριστερά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει το ιδανικό μοντέλο για ένα αριστερό κόμμα συμμετοχικό και δημοκρατικό, που δεν το βαριέται ο κόσμος, παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο commonality.gr, με αφορμή το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών, όπως σημείωσε, έχει χωρίσει την πολιτική της κυβέρνησης σε “τρεις κουβάδες”. “Ο ένας είναι αυτά που έχουμε συμφωνήσει και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα, γιατί θέλουμε να βγούμε από το πρόγραμμα γρήγορα. Ο δεύτερος είναι αυτά που είναι υπό διαπραγμάτευση -που είναι και οι εργασιακές σχέσεις- τους επόμενους μήνες και ο τρίτος κουβάς είναι αυτά τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
«Θέλουμε το 2018, κάποιος στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Θεσσαλονίκη να είναι περήφανος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που έκανε τους συμβιβασμούς της και να εξηγήσουμε γιατί χρειαζόταν να γίνουν αυτοί οι συμβιβασμοί, αλλά συγχρόνως να είναι περήφανος γιατί κάναμε αυτό για την πρωτοβάθμια υγεία ή κάναμε αυτό για την παιδεία, για τον πολιτισμό» τόνισε.

«Πρέπει να συζητήσουμε τους βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής πολιτικής»

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο 2008. Και να έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2017 και το 2018 δεν νομίζω ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Δεν θα είναι βιώσιμο κάτι τέτοιο, θα μας δώσει απλά χρόνο, γιατί αυτό που χρειάζεται είναι αναπτυξιακή πολιτική. Στο συνέδριο πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά τους πυλώνες αυτής της πολιτικής, ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όσον αφορά το ίδιο το Συνέδριο και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει τη σημασία της ύπαρξης διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων στο εσωτερικό ενός αριστερού κόμματος και περιμένει από τον εσωτερικό διάλογο, αλλά κυρίως από τη νεολαία, να έρθουν οι τομές εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένα οργανωτικό μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης