Βερολίνο: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν ήταν βίαιο

Βερολίνο: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν ήταν βίαιο

«Δεν υπήρχε διαφορετική λύση», είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

Βερολίνο: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν ήταν βίαιο
Το ελληνικό πρόγραμμα δεν ήταν βίαιο, αλλά ανάλογο της δύσκολης κατάστασης στην Ελλάδα, επισήμανε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε παράλληλα, ότι «δεν υπήρχε διαφορετική λύση» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Κλείσιμο
«Δεν ξέρω ποιος λέει ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν βάναυσο. Η γερμανική κυβέρνηση δεν το είπε ποτέ και δεν ήταν. Ήταν ανάλογο με τη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γέγκερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Την ίδια ώρα, όμως, τόνισε πως η Ελλάδα «προσπαθεί αυτή την στιγμή με ζήλο να εφαρμόσει το τρίτο πρόγραμμα και ελπίζουμε -και είμαστε πολύ αισιόδοξοι- ότι θα το εφαρμόσει».

Όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, χαιρέτισε την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και παρέπεμψε στη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανική Βουλής.

«Ολοκληρώσαμε τώρα την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής σήμερα το πρωί έλαβε γνώση εγκρίνοντας ότι έτσι είναι η κατάσταση και για αυτό μπορεί ο Γερμανός διοικητής στο Συμβούλιο των Διοικητών του ESM την επόμενη εβδομάδα, όταν θα συζητηθεί η απόφαση εκταμίευσης της επόμενης δόσης, να δώσει, με βάση αυτή τη διαδικασία, τη δική του έγκριση», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης