ΟΗΕ: Να αξιοποιήσουν τον χρόνο Αναστασιάδης και Ακιντζί

ΟΗΕ: Να αξιοποιήσουν τον χρόνο Αναστασιάδης και Ακιντζί

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ συναντήθηκε την Τρίτη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και τον Κύπριο Πρόεδρο

ΟΗΕ: Να αξιοποιήσουν τον χρόνο Αναστασιάδης και Ακιντζί
Ευτυχής διότι άκουσε και από τους δύο ηγέτες, τους κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί να επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους όχι μόνο στον κοινό στόχο, τη λύση του Κυπριακού, αλλά και στο να την επιδιώξουν εντός του 2016, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Έιντε μετά τη δίωρη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στα κατεχόμενα. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Έιντε σχολίασε ότι η αυριανή συνάντηση των κυρίων Αναστασιάδη και Ακιντζί θα έπρεπε να είχε γίνει πριν 13 μέρες, αλλά είχε προκύψει το θέμα με την παρουσία του κ. Ακιντζί στη Κωνσταντινούπολη. Είπε, ωστόσο, πως «δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο και θα πρέπει να σχεδιάσουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, με τον καλύτερο τρόπο».

Κλείσιμο
Αύριο, ανέφερε ο κ. Έιντε, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν το πού βρισκόμαστε, θα ρίξουν μια συνολική ματιά σε όλα όσα έχουν επιτευχθεί τον τελευταίο χρόνο, πού είμαστε κοντά και ποια είναι τα βασικά εκκρεμή ζητήματα και στη συνέχεια θα σχεδιάσουν τις επόμενες εβδομάδες με τέτοιο τρόπο που μπορούν να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα στο υψηλότερο επίπεδο.

Πράγμα που σημαίνει, είπε, ότι οι ηγέτες είναι τώρα έτοιμοι να αναλάβουν ακόμη πιο άμεσο έλεγχο αυτού του θέματος. 

Αυτό έχει ενισχυθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, επειδή, σημείωσε, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, οι ηγέτες βλέπουν ότι χωρίς τη συνεχή δέσμευσή τους, «δεν θα υπάρξει λύση και μπορεί να μην υπάρξει ποτέ. Έτσι, νομίζω ότι αυτό είναι το πού πραγματικά βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης