Λύθηκαν τα προβλήματα με την έκδοση βίζας σε Ρώσους

Λύθηκαν τα προβλήματα με την έκδοση βίζας σε Ρώσους

Έπειτα από τις δηλώσεις Πούτιν για τα τρία εκατομμύρια Ρώσων τουριστών την περασμένη Παρασκευή

Λύθηκαν τα προβλήματα με την έκδοση βίζας σε Ρώσους
Λίγες μόνο ήμερες έπειτα από την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην χώρα μας και την υπόσχεση που έδωσε, ότι τρία εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες θα ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα εάν λυθεί το ζήτημα με την καθυστέρηση στην έκδοση βίζας, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Γενικό Προξενείο της Μόσχας είναι σε θέση να εκδίδει και να παραδίδει στους Ρώσους τουρίστες περισσότερες θεωρήσεις εισόδου από όσες ζητούνται.

Πράγματι, μετά τις δηλώσεις Πούτιν για τα τρία εκατομμύρια Ρώσων τουριστών την περασμένη Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, ανακοίνωσε σήμερα πως λύθηκε το πρόβλημα με που αντιμετώπιζε το προξενείο μας στη Μόσχα με την έκδοση θεωρήσεων!

Ο κ. Ξυδάκης προήδρευσε σε προξενική σύσκεψη στην Πρεσβεία μας στη Μόσχα με τη συμμετοχή του Έλληνα Πρέσβη και των Γενικών Προξένων στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Νοβοροσίσκ και μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, δήλωσε: «Είμαι σήμερα εδώ για να επιβεβαιώσω ότι λύσαμε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Προξενείο μας στη Μόσχα, στην έκδοση θεωρήσεων. Δεν ήταν απλό. Το Δεκέμβριο ενημερώθηκα για τις αυξημένες ανάγκες. Έπρεπε να γίνουν ενέργειες που δεν είχαν προηγούμενο. Καταστρώθηκε σχέδιο, που υλοποιήθηκε συστηματικά και έφερε αποτελέσματα. Εφαρμόστηκαν σε 120 ημέρες τεχνικές και οργανωτικές βελτιώσεις που έπρεπε να έχουν ξεκινήσει δυο χρόνια πριν. Και δεν έχουμε ακόμα τελειώσει. Υπάρχουν και άλλα βήματα που θα γίνουν, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοια ζητήματα στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, σήμερα, το Προξενείο είναι σε θέση να εκδίδει και να παραδίδει καθημερινά στους Ρώσους τουρίστες περισσότερες θεωρήσεις από όσες ζητούνται «και εξακολουθώντας να το ενισχύουμε, θα επιδιώξουμε να ισχύει αυτό μέχρι την τελευταία μέρα του καλοκαιριού».

Όπως είπε, χαρακτηριστικό είναι ότι οι τρεις προξενικές μας Αρχές στη Ρωσία εξέδωσαν φέτος το Μάιο περισσότερες από 85.000 θεωρήσεις, καταγράφοντας αύξηση 50% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι. Επιπλέον, με αφορμή το «Έτος Ελλάδας - Ρωσίας» και λαμβάνοντας υπόψη την κατά γενική ομολογία άριστη χρήση των θεωρήσεων από τους Ρώσους πολίτες, αξιοποιείται η δυνατότητα για χορήγηση μακροχρόνιας (τριετούς ή πενταετούς) βίζας στις περιπτώσεις που αυτό προβλέπεται από τον κώδικα.
Κλείσιμο

«Ο στόχος να ικανοποιηθεί η ζήτηση δεν ήταν απλώς θέμα σωστής λειτουργίας μιας υπηρεσίας, ήταν εθνικός σκοπός και εθνική ανάγκη, σε μια περίοδο που η οικονομία και ο κόσμος της εργασίας και της παραγωγής αναζητούν και την παραμικρή σταγόνα ρευστότητας», είπε, σημειώνοντας πως η βάσιμη προσδοκία για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία γίνεται ήδη πραγματικότητα και κάθε μέρα «και περισσότεροι Ρώσοι πολίτες, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα με άνεση και ασφάλεια, για να απολαύσουν τις διακοπές τους και να γνωρίσουν τον τόπο και τον πολιτισμό που τόσο αγαπούν».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως φέτος «αναμένεται 1 εκατομμύριο Ρώσων στην Ελλάδα» και «αν τάχιστα επιλυθεί το πρόβλημα των θεωρήσεων, θα τριπλασιαστεί αυτός ο αριθμός» Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή «να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός» και τόνισε πως θα γίνουν προσπάθειες να βελτιωθεί η ταχύτητα στην απόδοση βίζας, λέγοντας πως «κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να ξεπεράσουμε εμπόδια τα οποία έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι άλλαξε το σύστημα απόδοσης της βίζας και έχω ασχοληθεί προσωπικά». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης