Άναψαν τα αίματα μεταξύ Μαξίμου - Συγγρού για αποκρατικοποιήσεις και «κόκκινα» δάνεια

Άναψαν τα αίματα μεταξύ Μαξίμου - Συγγρού για αποκρατικοποιήσεις και «κόκκινα» δάνεια

Σε σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ θα αποφασιστεί εάν και σε ποιες διατάξεις θα πουν «ναι» ή «παρών» οι γαλάζιοι βουλευτές

 Άναψαν τα αίματα μεταξύ Μαξίμου - Συγγρού για αποκρατικοποιήσεις και «κόκκινα» δάνεια
Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία μελετούν μια προς μια τις διατάξεις του, προκειμένου να εισηγηθούν αν και ποιες ρυθμίσεις θα ψηφίσουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος.

Μετά την «αμήχανη», όπως χαρακτηρίζεται από τη Συγγρού, κυβερνητική αντίδραση που εκδηλώθηκε με τη διαρροή που εμφάνιζε το Μαξίμου ενοχλημένο από την πρόθεση της ΝΔ να υπερψηφίσει τις ρυθμίσεις για τις αποκρατικοποιήσεις και, ενδεχομένως, για τα «κόκκινα» δάνεια, δεν αποκλείεται η αξιωματική αντιπολίτευση να καταψηφίσει τελικώς ολόκληρο το νομοσχέδιο.

Κλείσιμο
Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε σύσκεψη των τομεαρχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναμένεται να συγκληθεί ενόψει της συζήτησης που θα ξεκινήσει στις Επιτροπές της Βουλής.  

«Η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα τοποθετηθεί συνολικά επί της κυβερνητικής πρότασης όταν αυτή γίνει γνωστή», ανέφερε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Μέχρι τότε αφήνουμε τον κ. Τσίπρα στη μοναξιά της αποτυχίας και της συνθηκολόγησής του», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί αντίδραση από το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο σχολιάζοντας την πληροφορία ότι η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται να υπερψηφίσει την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια υποστήριζε ότι «πρόκειται για μια εντυπωσιακή μετατόπιση». 

Όπως υποστήριζαν κυβερνητικές πηγές, όλους τους προηγούμενους μήνες, στο θέμα των κόκκινων δανείων, η Νέα Δημοκρατία εγκαλούσε, σε υψηλότατους τόνους, την κυβέρνηση ότι «βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί», (ανακοίνωση ΝΔ 17/11/2015), ότι παραδίδει τα κόκκινα δάνεια στα «κοράκια της καταστροφής» (Σοφία Βούλτεψη 14/12/2015) και άλλα τέτοια τρομολαγνικά».  

«Αποδεικνύεται λοιπόν, τώρα, ότι οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από θορυβώδες επικοινωνιακό θέατρο,  προκειμένου να διαμορφωθεί, στην κοινωνία, κλίμα ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης», υποστήριζαν και πρόσθεταν. «Σήμερα, που η συμφωνία ολοκληρώνεται, προστατεύοντας την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, η ΝΔ αλλάζει την στάση της. Ελπίζει έτσι να ξεχαστεί από την κοινή γνώμη, τόσο η δική της δέσμευση για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και της πώλησης κόκκινων δανείων, όσο και η υπονομευτική της στάση καθ όλη της διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης».
      
Από την αξιωματική αντιπολίτευση εξέφραζαν απορίες για τη συγκεκριμένη κυβερνητική αντίδραση που, όπως έλεγαν, κοινοβουλευτικά στελέχη, «είναι πρωτοφανές στα χρονικά η κυβέρνηση να εγκαλεί την αντιπολίτευση επειδή ενδέχεται, τηρώντας υπεύθυνη στάση, να ψηφίσει ρυθμίσεις με τις οποίες συμφωνεί».

Από το επιτελείο της Συγγρού, πάντως, με αφορμή και δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο που ήθελαν να υπάρχουν αντιθέσεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο., ξεκαθάριζαν ότι «η θέση της ΝΔ ήταν και παραμένει ότι θα λάβει αποφάσεις μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου και την ενδελεχή μελέτη των διατάξεων».

Διέψευδαν ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις είτε για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων είτε για τα «κόκκινα» δάνεια, υπενθυμίζοντας ότι η μόνη επίσημη τοποθέτηση ήταν εκείνη του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος από το Παρίσι όπου βρέθηκε την Τρίτη είχε δηλώσει: «Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης