Λευκωσία: Πολυμερής και όχι πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό

Λευκωσία: Πολυμερής και όχι πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά πρότεινε μια συνεχή συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε ότι πρόκειται για την γνωστή τουρκική θέση που εκφράστηκε και στο παρελθόν

Λευκωσία: Πολυμερής και όχι πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό
Αναλόγως των αποτελεσμάτων στις διαπραγματεύσεις και επί των έξι κεφαλαίων του Κυπριακού και όταν θα είμαστε σε ακτίνα λύσης, θα μπορεί να πραγματοποιηθεί πολυμερής και όχι πενταμερής διάσκεψη, με την οποία θα καταργείται το σύστημα εγγυήσεων, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά πρότεινε μια συνεχή συνάντηση, αρχίζοντας από το εδαφικό, και μετά πενταμερή με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας, ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε ότι πρόκειται για την γνωστή τουρκική θέση που εκφράστηκε και στο παρελθόν.

Κλείσιμο
Αφού ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται συζήτηση επί τεσσάρων κεφαλαίων του Κυπριακού, είπε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση επί όλων των πτυχών των τεσσάρων αυτών κεφαλαίων και ακολούθως να συζητηθούν στην Κύπρο ανάμεσα στις δύο πλευρές τα εναπομείναντα δύο κεφάλαια (εδαφικό και ασφάλεια/εγγυήσεις).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης