Διαφθορά: προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με απειλές για εκατέρωθεν αποκαλύψεις

Διαφθορά: προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με απειλές για εκατέρωθεν αποκαλύψεις

Αντιπερισπασμό μέσω του δήθεν «ανένδοτου» κατά της διαφθοράς επιχειρεί η κυβέρνηση - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι πολιτική, λένε από τη ΝΔ

Διαφθορά: προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με απειλές για εκατέρωθεν αποκαλύψεις
Ως κίνηση να στρέψει η κυβέρνηση την προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που φέρνουν νέα μέτρα, αλλά και την αποτυχία που διαγράφεται στην υλοποίηση της ευρωπαϊκής συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό, ερμηνεύεται η αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δικαιοσύνης και Διαφθοράς.

Παρά ταύτα ακόμη κι έτσι, η συζήτηση δεν γίνεται στην πιο κατάλληλη στιγμή ούτε για την ίδια της κυβέρνηση, καθώς η δημοσκόπηση της ΑLCO αποκαλύπτει ότι το κυβερνών κόμμα έχει χάσει μεγάλο μέρος από το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς, ενώ και τα οικονομικά αποτελέσματα της σχετικής μάχης που υποτίθεται ότι έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση είναι αποκαρδιωτικά: τα χρήματα από την καταπολέμηση της διαφθοράς υστερούν εκείνων που είχε καταφέρει να βάλει στα κρατικά ταμεία η προηγούμενη κυβέρνηση!

Κλείσιμο
Ακόμη κι έτσι πάντως οι τόνοι που αναμένεται να κυριαρχήσουν από την πλευρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Ψύχραιμοι πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι το μέτωπο της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι το μόνο στο οποίο η κυβέρνηση θεωρεί πως έχει πλεονέκτημα έναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έχουν ασκήσει εξουσία, ιδίως της αξιωματικής.

«Δεν έχουμε κρατήσει καμία λίστα στα συρτάρια μας, δεν έχουμε αφήσει καμιά υπόθεση η οποία να μην έχει πάει στον εισαγγελέα. Το προτέρημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των Οικολόγων Πρασίνων είναι ότι η πολιτική γίνεται μπροστά στον πολίτη. Γι αυτό και η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής για να μαθαίνει απευθείας και αδιαμεσολάβητα ο ελληνικός λαός ποια είναι η πραγματική κατάσταση της Ελλάδα. Δεν θα υπάρχουν πια στεγανά, δεν θα υπάρχουν πια εξυπηρετήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης  Φάμελλος (στο ΑΠΕ-ΜΠΕ), δίδοντας μία πρόγευση των διαθέσεων του κυβερνώντος κόμματος.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η φημολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διήμερο περί νέων αποκαλύψεων και μάλιστα «με χαρτιά και αποδείξεις», για χειρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά στο μέτωπο της καταπολέμησης της διαφθοράς. Και ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα κληθεί να πάρει θέση σε συγκεκριμένα ερωτήματα και σκανδαλώδεις υποθέσεις, που θα θέσει στη συζήτηση ο κ. Τσίπρας. Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να επικεντρώνει στις υποθέσεις με τις λίστες καταθετών και άλλων μεγάλων ονομάτων, προσπαθώντας να αναδείξει σκοπιμότητες σε χειρισμούς και παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνηση, όπως είχε κάνει πρόσφατα σε συζήτηση, επίσης στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη λίστα Μπόργιανς.  

Στη ΝΔ αναμένουν τέτοιες οξείες επιθέσεις, με έντονο το στοιχείο του εντυπωσιασμού από την πλευρά του κ. Τσίπρα και διαβεβαιώνουν ότι αφενός η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι πολιτική, ώστε να δοθεί η συνολική εικόνα της αδιέξοδης και προβληματικής πορείας της χώρας, και αφετέρου θα στηλιτευτούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παρέμβει και να ελέγξει τη δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης