ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τατούλης: Οι χωματερές στην Πελοπόννησο θα αποκατασταθούν και το έργο θα πληρωθεί κανονικά

Τατούλης: Οι χωματερές στην Πελοπόννησο θα αποκατασταθούν και το έργο θα πληρωθεί κανονικά

Ο κ. Τατούλης ρώτησε ακόμη πόσα εκατομμύρια έχει πληρώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τα πρόστιμα, σημειώνοντας πως, «αν έχει γίνει κάτι τέτοιο ο υπουργός έχει προβεί σε παράβαση καθήκοντος, αφού τα πρόστιμα καταλογίζονται στους δημότες και τις δημοτικές αρχές»

Τατούλης: Οι χωματερές στην Πελοπόννησο θα αποκατασταθούν και το έργο θα πληρωθεί κανονικά
«Το έργο της αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (σ.σ. χωματερές) στην περιφέρεια Πελοποννήσου, θα ολοκληρωθεί και θα πληρωθεί κανονικά», τόνισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συζήτησης της πορείας του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στο περιφερειακό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, το έργο της αποκατάστασης έχει αργήσει μέχρι στιγμής, γιατί υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) για την ένταξη του έργου, για την έκδοση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και για την προέγκριση της σύμβασης. Και, επεσήμανε ότι,
Κλείσιμο
«από την πλευρά μας τρέξαμε γρήγορα και σώσαμε το έργο. Τα capital controls επίσης καθυστέρησαν για ακόμα έξι μήνες το έργο. Ταυτόχρονα, ενημερώσαμε τις υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης των ΧΑΔΑ ώστε να σταματήσουν τα πρόστιμα».

Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης να καίγονται ΧΑΔΑ και να εκπέμπουν διοξίνες και μεθάνιο, αλλά και να απορρίπτεται λυματολάσπη σε ΧΑΔΑ μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα, απειλώντας ευθέως τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Τατούλης ρώτησε ακόμη πόσα εκατομμύρια έχει πληρώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τα πρόστιμα, σημειώνοντας πως, «αν έχει γίνει κάτι τέτοιο ο υπουργός έχει προβεί σε παράβαση καθήκοντος, αφού τα πρόστιμα καταλογίζονται στους δημότες και τις δημοτικές αρχές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης