Κυριάκος: «Η πολιτική ζωή επιστρέφει σε εποχές νεοαυριανισμού»

Κυριάκος: «Η πολιτική ζωή επιστρέφει σε εποχές νεοαυριανισμού»

Τα "δείγματα γραφής" που υπάρχουν από κυβερνητικά στελέχη, δεν τους επιτρέπει να ισχυρίζονται ότι έχουν "ηθικό πλεονέκτημα", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ

Κυριάκος: «Η πολιτική ζωή επιστρέφει σε εποχές νεοαυριανισμού»
"Λυπάμαι όταν η πολιτική ζωή επιστρέφει σε εποχές νεοαυριανισμού", σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις για όσα του καταμαρτύρησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αναφορικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε "πολιτική ανθρωποφαγία" την επίθεση που δέχεται η σύζυγος του, για την οποία εξήγησε ότι "ήμασταν σε διάσταση για οκτώ χρόνια και κάναμε ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες", προσθέτοντας ότι αυτό ήταν γνωστό στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που κατατίθενται οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς στην εκπομπή "Ενικός" του Star για τα σχετικά δημοσιεύματα και αν τα διάβασε αμφισβήτησε την εγκυρότητα του εντύπου που φιλοξένησε, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ε, δεν είναι και οι New York Times που το έγραψε...".

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πλήξει ηθικά τις προηγούμενες κυβερνήσεις αποτελεί "το τελευταίο κεφάλαιο μιας κυβέρνησης που είναι σε αποδρομή". Ενώ πρόσθεσε ότι τα "δείγματα γραφής" που υπάρχουν από κυβερνητικά στελέχη, δεν τους επιτρέπει να ισχυρίζονται ότι έχουν "ηθικό πλεονέκτημα".

Ειδικά για τον κ. Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είπε ότι "βοήθησε τη χώρα", αλλά πήρε αποστάσεις από τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ και το πρόστιμο που του επιβλήθηκε: "Αν υπάρχουν άλλα ζητήματα, θα τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη", περιορίστηκε να πει.

Για την "λίστα Μπόργιανς", ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει στα ψεύδη, επικαλούμενος και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας ότι η λίστα με τους Έλληνες καταθέτες περιήλθε στην κατοχή του στην αρχή του 2015 που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε τεχνική βοήθεια από τη Γερμανία μέσω της task force και του κ. Ράιχενμπαχ, αλλά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμένος "μας έλεγαν προδότες και γερμανοτσολιάδες".

Το ερώτημα, κατέληξε, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι να μας πουν πόσα χρήματα έχουν εισπράξουν από τις λίστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης