Non paper Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά πρόταση για το ασφαλιστικό

Non paper Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά πρόταση για το ασφαλιστικό

Μεσούσης της συνεδρίασης και ενώ αναμενόταν η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «έχασε κατά κράτος την πρώτη του συζήτηση στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος»

Non paper Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά πρόταση για το ασφαλιστικό
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω non-paper εξαπέλυσε η κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης, ενώ ήταν ακόμη σε εξέλιξη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το ασφαλιστικό στη Βουλή και πριν ξεκινήσει η δευτερολογία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας νωρίτερα στην Ολομέλεια, πηγές του Μαξίμου υποστήριξαν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά πρόταση για το ασφαλιστικό, «παρά μόνο επανέφερε στην επιφάνεια, σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή, το mail Γκίκα Χαρδούβελη».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση για το ασφαλιστικό ήταν αποκαλυπτική καθώς, όπως υποστηρίζουν, «έχασε κατά κράτος την πρώτη του συζήτηση στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος».

Παράλληλα, όμως, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την ομιλία του αποκάλυψε ότι επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, γεγονός που μεταφράζεται σε εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων, ότι προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση, ότι επιμένει στις περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα -πάντα αμετανόητος και πωςκαλεί την κυβέρνηση να προσέξει την αδήλωτη εργασία και πως άσκησε κριτική στη ΝΔ και απένειμε έπαινο στον Τ. Γιαννίτση.

«Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά πρόταση για το ασφαλιστικό παρά, μόνο, επανέφερε στην επιφάνεια, σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή, το mail Γκ. Χαρδούβελη», σημειώνουν και υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, «συντάχθηκε κάτω από τις «φτερούγες του ΔΝΤ» αγνοώντας ακόμα και τις διαφορές που έχει το Ταμείο με Κομισιόν και ΕΚΤ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης